Keskustelut Tekniikka Missä vika MS Stihl 201 C-M M-tronig

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)
 • Missä vika MS Stihl 201 C-M M-tronig

  Tervehdys. Kyseinen saha toiminut tähän asti moitteetta, mutta nyt on alkanut sammuilemaan jatkuvasti. Eli saha käy, mutta kun alat kaatamaan tai karsimaan täydellä kaasulla niin saha sammuu hetken kuluttua. Saha käynnistyy heti seuraavalla käyntiinvedolla. Ilmanputsari on puhdistettu Stihlin omalla pesu-aineella, tulppa vaihdettu, bensa vaihdettu tuoreenpaan, mutta käyntihäiriöt jatkuvat. Ja tänään iltapäivää kohti mennessä käyntihäiriöt vai tiheni. Auttakaa miestä mäessä!!

 • Marjametsä

  Kuulostaa sytkävialta,  saattaa sammua täysiltä kierroksilta kuin veitsellä leikaten ts. ei varoita mitenkään  sammumista. Oma saha kävi kaikki mahdolliset huollot läpi ja vikaa ei löytynyt, kunnes korjasin itse.

  Tankin  korvausilman saanti on helppo selvittää,  kun saha sammuu, aukaise polttoainekorkki, ei saa kuulua sihahdusta. Meillä on taloudessa kaksi  samanlaista 201:stä, molemmat juonittelee valmisbensoilla.

  Pakkala

  Kiitos tähän astisista vastauksista. Itsesekotettua bensaa olen käyttänyt aina, että siltä osin se kommentti oli aiheeton. Otan sahan tänään käsittelyyn ja koita hyödyntää antamianne vinkkejä.

  Pakkala

  Toisaalta kun saha lähtee ensivedolla heti sammumisen jälkeen käyntiin niin voisiko se korvausilman puute olla tässä tapauksessa vika?

  Itämaan ihme

  Ainakin huskissa kun menee korvausilmaventtiili tukkoon, primerin kupla menee tyhjäksi polttoaineesta. Primeria ei saa täyteen polttoainetta, vaikka kuinka pumppaisi. Käynnistyy ja sammuu melkein heti.

  Helppo selvittää, mikäli primeri ei mene täyteen polttoainetta, vaikka miten pumppaa. Tankkin korkki auki ja pumppaamaan, mikäli nyt täytyy on korvausilmaventtiili tukossa enemmän tai vähemmän.

  Pakkala

  201 on elektronisesti ohjattu ja siinä ei ole primeripumppua ollenkaan.

  Hjalmar

  Kannattaa tarkastaa polttoainesuodatinkin, nekin joskus tukkeentuvat.

  Rane

  Onko bensatankissa letkun päässä oleva siivilä vaihdettu?

  Pakkala

  Ei ole vaihdettu, mutta on kyllä putsattu paineilmalla hiljakkoin. Pitää sekin vielä tarkastaa.

  Marjametsä

  Imukurkku kannattaa tarkastaa, yläosa makaa aika pahasti imukurkun varassa, välivaijerista huolimatta.  Työnnät vain sormet ylä- ja alaosan väliin, sahan käyntiääni ei saa muuttua.

  KeMeRat

  Kannattaa myös muistella onko tehnyt sahalle jotain tavallisesta poikkeavaa enne kuin oireet alkoivat, vaikka vaihtanut jonkin osan. Tällainen melko tärkeä taustatietoa jää usein kaikessa kiireessä mainitsematta. Kommentteja tähän kyselyyn tulee kertymään runsaasti asiasta ja asian vierestä, mutta tuskin yhtäkään jolla asia ratkeaa. Suosittelen viemään ammattisepälle jos asia ei ratkea kevyellä vianhaulla. Säästyt paljolta vaivalta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)