Keskustelut Metsänomistus Mistä hiilikompensaatiot?

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Puuki

    Voisi tuota anekauppaa hoitaa suorempaankin , kuin jonkin välittäjäfirman kautta.  Esim. mo:n kanssa kahdenvälinen sopimus vaikka pellon metsityksestä.   Sitoudutaan kasvattamaan taimet esim. seur. 50 v. hyvän metsänhoidon mukaisesti. Hiilen kertymisen voi laskea lähes jokainen lasku- ja lukutaitoinen.   (PS Voin laskea niitä hiilinieluja  ”välistävetäjänä” pientä korvausta vastaan jonkun puolesta , jos ei ole asia selvillä 🙂   )

    mehtäukko

    Nythän pitäisi vihreän höyryn sanelemana alkaa heti maksaa jostain pulleasta kassasta metsänomistuksen ansiokkaasta arvonnoususta riihikuivia seteleitä, ja lopettaa lätinä. Samoin häkäpönttö-autoille boonuksia kestävästä kehityksestä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämän anekaupan arvo kasvaa koko ajan päästöoikeuksien mukana. Tarvitaan ehkä joku EU:n varmentama sertifikaatti, ei ihan se Puukin antama riitä viralliseksi todistukseksi.

    Puuki

    Niinhän se on että kaikkeen pitää olla jokin serti ostettu tai muu todistuskortti suoritettuna ja kirjattu jonnekin  jotta saa yleensä jotain tehdä .  Sillä saadaan samalla kätevästi tuloja ulkopuolisille tahoille järjestettyä vaikka minkälaisesta toiminnasta.  Ei riitä pelkkä entinen koulutus ja osaaminen juuri  mihinkään.  No omia taimikkoja  voi kait raivata ja puita istuttaa vielä toistaiseksi ilman suoritettua  sertifikaattiakin. Vai joko niihinkin tarvitsee jokin oikeappinen puunistutuskortti ja taimikonhoitokortti olla suoritettuna ?  ”Virallinen lupa”-politiikka kun menee tarppeeksi pitkälle,niin voi käydä kuten Venäjällä ; joka risaukseen tarvitaan läjä papereita joissa on  erivärisiä ja -muotoisia virallisia leimoja .

    Piensahurien hommatkin melkein loppui, kun pitää olla todistus sahapuiden lujuusluokittelusta. Eikös se niin mennyt vai saiko joku niille byrokraateille järkeä päähän sen verran, että kotitarvesahaus vielä onnistuu ?

    isaskar keturi

    Niin raivaussahaa saanee käyttää, mutta kyllähän ne suunnitteli jo hankintahakkaajalla välistävedon, kun moottorisahalle pitäisi olla päristelykortti. Pitänee ostaa moto, kun sitä saanee omassa metsässä ajaa ilman korttia.

    Kusetustahan koko päästökauppa on. Nopeiden voittojen tavoittelijoille (viimeiset fossiiliset taivaalle) vähän lisäaikaa annetaan ilman todellista vastinetta, kuten edellä Rane viisaasti todisti – aamen ja hallelujaa.

    Panu Panu

    @Puuki ainakaan taloa ei enää saa rakentaa oman metsän puista, jotka sahataan kenttäsirkkelillä. Hirsistä en ole ihan varma. CO2-päästöjen kannalta tämmöinen puun lähikäyttö olisi parasta mutta ilmeisesti EU:lle ei käy.

    MaalaisSeppo

    Hiilikompensaatiokauppa voi olla arvaamaton miina. Jos nyt maksettaisiin mo:lle 50€/tn ja 10 v päästä tapahtuvista hakuista joutuisi mo maksamaan 100€/tn, niin voisi tuntua huonolta diililtä.

    Puuki

    Joo, mutta kun turvemailta ei voi muutenkaan hakata kohta sitä ”alkupääomaa” pois jotta pohjavesipinta pysyy ns.  aisoissa , niin sillä ei ole merkitystä, jos on maksettu hiilivarastomaksua sen mukaan.  Ja millä perusteella lisäkasvun verran hakkuusta pitäisi sakottaa ? Sehän kasvaa takasin harvennuksen jälkeen.   Sama tilanne on tietysti päätehakkuissakin, jos aukko uudistetaan entistä paremmin puun kasvua/kiertoaika  lissäävällä tavalla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hiilen sitominen puurakenteisiin tarjoaa todellisen hiilinielun. Katsoitte varmaan eilisen MOT-ohjelman, jossa kerrottiin siitä miksi Suomessa puurakentamisen lisäys ei onnistu. Ehkä hiilikompensaatiot tarjoavat juuri sen tarvittavan kilpailuedun markkinalla verrattuna betoniin?

    http://www.metsalehti.fi/uutiset/lapwallin-puuelementit-tarjoavat-mahdollisuuden-hiilidioksidin-poisto-oikeuksiin/#23e3039d

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)