Keskustelut Metsänhoito Mistä lannoitus?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 143)
 • Mistä lannoitus?

  Merkitty: 

  Haluaisin kasvatuslannoittaa 10ha männikön ja etsin toteuttajaa Keski-Suomen/Savon alueelta. Onko muitakin vaihtoehtoja kuin MHY ja 3 suurta? En viitsisi maksaa välikäsille jos vain löytäisin palvelun tuottajan suoraan. Suosituksia ja kokemuksia kuulisin mielelläni

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Mettämiäs asian selkokielellä edellä asian sanoo ja jesse . Välistävetäminen on kyllä kaukana näillä 5 % katteilla, mutta aina löytyy  kartelliyhtiöiden ja pystykauppojen metsään tai tehtaalle toimittajia, joiden laskutaito ei avaudu tavalliselle tallaajalle. Odotellaan milloin alkaa nimimerkki suuripuhallus kehiin astua.

  ollikolli

  @ Valtterilla omakohtaista kokemusta ko. toimijasta?

  Jean S

  Mulla on käsitys, että Forestvital tosiasiallisesti tekee ja nämä 4 muuta välittävät sitä palvelua kuka minkäkinlaisella katteella.

  Kasvatuslannoituksessa maalevityksessä ja helikopterissa on ollut yllättävän pienet hintaerot viimeaikaisissa tarjouksissa, sen sijaan tuhkalannoituksessa helikopterille on saatu reilusti hintaa enemmän.

  Ennustaisin että männikön kasvatuslannoitus olisi siinä 350 eur/ha, jossa aineiden osuus on puolet ja työn osuus puolet. Työn voi tietysti tehdä itsekin.

   

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Taitaa toimijan liikevaihto v. 2019 olla 20 ooo € ja sillä on tullut 6 000 tappiota. Ei ilmeisesti ole riittävästi välistävetänyt.

  valtteri

  Ei omakohtaisia kokemuksia

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ollikolli: ”Uskon , että itsenäisiä toimijoita ovat lannoituksen tuotteistaneet urakoitsijat. Niillä valmis paketti joita Mhy ja metsäfirmat myyvät provikkapalkalla.”

  Kukin uskostaan autuaaksi tulkoon!

  Täällä ei ainakaan ollut mitään ”itsenäistä urakoitsijaa” jolta MHY olisi jotakin ostanut ja pannut provikat päälle. Metsänhoitoyhdistys teki sopimukset mo:n kanssa, tilasi lannoitteet ja antoi toimittajalle kartat mihin toimittaa. Mhy teki kartat lannoituskohteista, antoi ne helikopterifirmalle joka lannoitti. MHY:n työntekijä kävi peräkärryn kanssa keräämässä tyhjät säkit pois.

  Ollikolli! Missä tässä oli se välikäsi ja provisio?

  Tietenkin kun näitä on nyt sitten ainakin kolme toimijaa, joka paikkakunnalla, eli MHY ja ja vähintäänkin kaksi metsäyhtiötä, niin kannattaa heitä kilpailuttaa keskenään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pikkutukki

  Onko maalevitys ? Ota selville siellä maalevitystä tekevä urakoitsija ja osta itse lannat lanssiin tuotuna . Helppo laskea myös kustannusarvio etukäteen , että mikä kannattaa . Itse lannoitan omalla tr/keskipakolevitinkaluilla ja kyllä jää hyvä työpalkka ! Maalevitys helpohkoilla kohteilla voisi onnistua jollakin traktorin ja kuupan omaavalta .

  pikkutukki

  Tämän päivän hinnalla jos otan n. 10 500 kiloa lanssiin ja hehtaarille 500 kg  , on metsän NP ilman ALV 190 euroa hehtaari . Taitaa firmat myydä levitettynä 320-350 (alv 0) / ha . Eli hehtaarille levitystyö min. 130 euroa .

  reservuaari-indeksi

  Juuri noin, kuten pikkutukki neuvoo. Helppo verrata kun tiedät myös esim. paikallisen levittäjän taksat ja lannoitteiden hinnat suoraan ostettuna.

  Ainakin omien tuhkalannoitusten kohdalla on ollut ilmiselvää, että toimijoita on 2: tuhkan toimittaja ja levittäjä. (Ja minä maksajana.) Joka kerta ollut edullisin vaihtoehto.

  Samahan se on firmojen/MHY uudistuspalveluissa aukkojen suhteen. Kun saa muokkausten, taimien ja istuttajien hinnat, niin huomaa nopeasti minkä verran voi yhden puuttuvan välitoimijan katteissa säästää. Viimeisimmässä kohteessa hintaero oli kokonaisuutena muutaman hehtaarin kohdalla melkein 1500€. Se, onko summa pieni vai iso on tietenkin suhteellista. Itse olen ajatellut että ei tämä puun tuottaminen niin kultakaivos ole, etteikö menoissa kannattaisi olla järkevä kun mahdollisuus on.

  Martti

  Tolopainen

  Turha ostaa levitystyötä, kun kasvatus vaikutus on vain ravinteilla ja turha ostaa tuhkan kallista levitystä. Jos 100kg NPK vastaa 5t tuhkaa, taitaa olla pölkvistien puuhastelua.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 143)