Keskustelut Metsänhoito Mistä lannoitus?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 143)
 • Mistä lannoitus?

  Merkitty: 

  Haluaisin kasvatuslannoittaa 10ha männikön ja etsin toteuttajaa Keski-Suomen/Savon alueelta. Onko muitakin vaihtoehtoja kuin MHY ja 3 suurta? En viitsisi maksaa välikäsille jos vain löytäisin palvelun tuottajan suoraan. Suosituksia ja kokemuksia kuulisin mielelläni

 • Jalapa

  Tolppa. Entä turvemaat? Miksi levittää typpeä kun sitä on muutenkin tarpeeksi? RautaPK ei enää valmisteta. Itselläni olisi 3ha turvemaakuvio Kittilässä. Sinne voisi ajattaa 15t tuhkaa, mikäli löytyisi kohtuuhintainen tekijä.

  Tolopainen

  Eihän sieltä sula lumikaan tänä kesänä. Miten puut voisi kasvaa.

  Timppa

  Tuhka muuten vähentää maan happamuutta.  Siksi sitä levitetään soille.  Metsästä siitä saattaa olla jopa haittaa.

  Tilattiin yhdistykseltä ravinteilla terästetty tuhkalannoitus 3000 kg/ha.  Maksaa n 500 euroa/ha.  Valtio sponsoroi 30 %:lla kustannuksista.

  Saa nähdä miten puut reagoivat.  Ollaan päätetty, ettei ojia avata vesistön pilaantumisriskin vuoksi.  Toivottavasti lannoitete pistää puihin vauhtia.  Toivattavasti tämä on ainakin ilmastoteko.

  Tolopainen

  Onpa kallis, marttaliitto tekee 350€/ha ja maksimi ravinteilla.

  rööri roope

  Hukka tuhka oy levittää tuhkaa 400e/ha.Sisältää tuotteen.Toimialue p-karjala etela karjala etelä savo.

  Timppa

  Jospa se Marttaliitto on jo ottanut huomioon tuon sponssauksen.  350 maksaa nettona meillekin.

  oksapuu

  Kilpailevan firman tarjous näyttää olevan vielä voimassa…

  Männikköön salpietaria 320€/ha + alv. Kuusikkoon Metsän NP 370€/ha + alv. Minimialat maalevitys 5ha, lentolevitys 10ha…

  pystykorvat

  Kyllä se tuhkalannoitus vain vaikuttaa. Kävin  pari päivää sitten katsomassa 2017 tuhkalannoitettua 9 hehtaarin  palstaa. Ensin harvennushakkuu ja  välittömästi tuhkaa reilut 3 tonnia hentaarille. Ilo katsoa sitä viimeistä metriä siellä mäntyjen latvuksissa.

  Solmyr

  Aina ei ole pakko ostaa norjalaisen rosvolaivan tuotteita. CemAgron CAN 27 tällä hetkellä 210e tonni alv 0%. 500 Kg hehtaari kustannus 105e alv 0%. Toki jos neulasnäyte vaatii jotain muutakin kuin pelkkää typpeä niin sitten eri asia. Ja jos kerralla tilaa nuppikuorman tai koko rekallisen (Tilaus yhdessä useamman metsätalousyrittäjän kanssa josei nyt itse rahkeet riitä varastoimaan tai tilamaan isompaa määrää) saattaa hinnasakin olla vielä pelivaraa.

  Esmes Elhon EL 700 löytyy netistä hintaranges 200-1000e. Kyllä sillä omatoimisella lannoituksella ihan tuntipalkoille pääse vrt avaimet käteen palvelu.

  Ja josei tuoskaaminen koneiden kanssa kiinnosta niin tilaa vaan apupaskat ja soitte jollekkin yrittäjälle jolla ajokoneen takaosasta levitin löytyy.

  mettämiäs

  Ennen kuin kilpailutatte toimijoita tai alatte kovasti tienaamaan omalla levitystyöllänne, tutkikaa eri toimijoiden tarjoukset tarkasti. Nytkin tällä palstalla on enimmäkseen puhutte eur/ha-kustannuksista ottamatta huomioon, paljonko sitä lannoitetta on tarkoitus hehtaarille levittää. Olen nähnyt metsäsalpietarista tehtyjä tarjouksia sekä 400 kg/ha että 550 kg/ha; selvähän se, että ensimmäinen tarjous on euroiltaan halvempi. Samoin kuusikon NP-tarjoukset ovat vaihdelleet 500 ja 650 kg/ha välillä. Nämä siis sen norjalaisen rosvolaivan tuotteilla; asia vielä vähän mutkistuu, kun mukaan vertailuun otetaan eri toimittajien tuotteita. Tuhkalannoitus on tietenkin sitten vielä asia ihan erikseen; niillä markkinoilla vallitsevat melkeinpä samanlaiset viidakon lait kuin kansainvälisillä hengityssuojainmarkkinoilla…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 143)