Keskustelut Metsänhoito Mistä lannoitus?

Esillä 3 vastausta, 141 - 143 (kaikkiaan 143)
 • Mistä lannoitus?

  Merkitty: 

  Haluaisin kasvatuslannoittaa 10ha männikön ja etsin toteuttajaa Keski-Suomen/Savon alueelta. Onko muitakin vaihtoehtoja kuin MHY ja 3 suurta? En viitsisi maksaa välikäsille jos vain löytäisin palvelun tuottajan suoraan. Suosituksia ja kokemuksia kuulisin mielelläni

 • Solmyr

  Onkohan tää oikee topickki tälle.. Vois avata toisen ” Lannoteiden hintoja” noh laitetaan kuiteski.

  Taas nytkähti apupaskojen hinnat alaspäin vaikka siirryttiin välikaudesta syysviljojen kauteen. Itse kyllä odotin nousua mutta eipä mitään.

  Belor Premium Typpi 27+B  206e

  Belor Premium Typpi 27       179e

  CemAgro CAN27                    182e

  Hinnat alvittomia ja rahdittomia. Esmes 24t tonnin erälle CemAgrolta CAN 27 tulee rahtia 15,6e tonni eli 182+15,6=197,6e.  Alkaa olemaan houkuttelevissa hinnoissa. Itse kyllä painan ostoliipaisinta nytten, vielä pitää päättää että otanko boorillisen Belorin vai Boortittoman CemAgron ja minkälainen eräkoko.

  Puuki

  Apupaska vähentää maaperän hiilen kertymistä eikä ole luonnonmukaista muutenkaan ; valmistukseen kuluu fossiilista energiaa suht. paljon.  Eli on puoliväkisin kasvattamista.  Väkilannotteiksi niitä on joskus kutsuttukin. Nykyään lannokkeet on tosin usein vähän parempia kuin ennen koska ravinteet niistä irtoaa hitaammin eikä valahda niin helposti veden mukana muualle.

  Tuhkalannoitus typellä lisättynä (urea tms) toimii myös kangasmailla.  Kunhan saisi sen kaatopaikalle vietävän puutuhkan paremmin jalostuksen piiriin, niin siitä olisi useammanlaista hyötyä.  Hintakin tippuisi kukkarolle sopivammaksi.     Wanha konsti lisätä maan sopivuutta kasvatukseen (puuvartisten tai muiden kasvien) on hiilen lisääminen maaperään ja sen lannoitus typellä (esim. heittämällä puuhiiliin kepillisen-pari vettä) . Hiili sitoo kosteutta ja ravinteita siinä samalla.  Se on siis eri asia kuin tuhkalannoitus jossa kasvulisä perustuu ravinnelisäykseen ja osin maan ph:n nousemiseen mikä lisää ravinteiden hajotusta.

  huski

  Jykylä&Pojat Ähtäri ja Metsä-Multia,multia ovat ainakin aikoinaan tehneet maalevitystä metsäkoneilla

Esillä 3 vastausta, 141 - 143 (kaikkiaan 143)