Keskustelut Tekniikka Mistä sahojen varaosat?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Mistä sahojen varaosat?

  Olis huollon aika lähestymässä tilhin 480lla. Mistäs itse kukin yleensä tilailee varaosat sahoihin näin verkkokauppojen aikana? Kallein vaihtoehto taitaa olla se kylän ainoa pienkoneita myyvä ja huoltava liike.

 • Ola_Pallonivel

  Ongelmana on ainakin Suomessa, ettei Stihl osia verkon kautta toimiteta. Ilmeisesti maahantuoja kieltänyt. Tiskille mentävä, tai torilta käytetty raato varaosiksi.

  Yhden kulmavaihteen tilasin UK:sta, ku oli niin halpa tarvikeosa. No ei menny heittämällä paikoilleen, vaan akselin neliskanttinen pää on liian paksu. Pitää rälläkällä laittaa passaamaan, kun nykyinen (orkkis) kulmavaihde hajoaa.

  metsänkasvattaja

  hyvin ainakin  husgvarnan  osia   saa  netistä monista malleista  löytyy  jopa  räjäytyskuvat  numeroineen siitä  en  ole  varma  koskeeko  ihan  uusia malleja

  Pavekka

  Stihl on purkamassa postimyynti kieltoa. Liikkeet alkaa pikkuhiljaa järjestämään varmaan myös osien postimyyntiä. Ostaminen on vähän tapauskohtaista. Jotkut osat on pakko ostaa alkuperäisenä kun muuten ei saa tai tarvike osien laatu on kehnoa. Esim kaasuttimia, sylintereitä ja renkaita ei kannata ostaa ollenkaan.

  Kalle Kehveli

  Ebaysta saksasta olen saanut tilhin (200) tarvikeosiakin halvalla. On nuo kestänyt.

  akkli

  Eglannista L&S engineers on varma ja nopea toimittaja alkuperäisiä osia.Hinnat ovat nousseet vähän sielläkin.

  Metsuri motokuski

  Kotimaiselta jälleenmyyjältä ilman muuta. Jos ei ole myyntiä niin ei ole liikkeitäkään. Verorahat jäävät kotimaahan jossa niille tuntuu olevan käyttöä. Hintaero on merkityksetön ja ei vaikuta elintasoon mitenkään. Sen verran vähän niitä menee.

  Ola_Pallonivel

  Kyllä on monet osat niin arvokkaita, että jää käytetty raivuri/moottorisaha korjaamatta.

  Kilpailu on sitä, että tehdään entistä parempia koneita halvemmalla. Jos ei ole hintapainetta, niin kullanarvoisia olisi osat. Myös kauppiaan pitää osata kehittyä, ja nettikauppa on osa sitä.

  meetsuri

  Hyvinkin tulee ostettua paikalliselta kauppiaalta. Aika idioottimaista alkaa tilaamaan ulkomailta jonku euron säästön takia. Ja mitä jos ja kun tulee väärä tai rikkinäinen osa? Täällä on ainakin suhteellisen hyvä varasto vielä osia kauppiaalla hyllyssä niin saa heti kuntoon. Ja kyllä se hintakin on kohdillaan kun ostaa sahat ja kelkat samasta kaupasta. Ja jopa pyhäpäivinä saa osat jos hätä on suurin.

  Ola_Pallonivel

  Mielellään kannattaisin kauppiaita. Mutta esim. kulmavaihde on jo melko arvokas, ja satasen säästö houkuttaa. Siksi tilasin ulkoa.

  Myös varastot on ajettu alas. Miksi ei tilaisi ulkomailta, jos sieltä saa nopeammin ja halvemmalla?

  Valtuutettu ei osannut myydä edes oikeaa tulppaa Husky 543:seen.

  Stihlin myyjällä tuli vähintään joka kolmas kerta väärä osa. Ei auttanut, vaikka oli viallinen osa mukana tiskillä. Vänkäsi, että uusi osa käy. No ei käynyt. Vaihdoin lopulta merkkiä ja liikettä.

  Niin joo, kaasarin kalvot orkkiksena 40-60€. Onko järkeä?

   

  metsänkasvattaja

  hyvähän  se tietysti  on  kannattaa   paikallista  kauppaa  mutta  kyllä  suoraan  netistä  tilaten homma  toimii  hyvin  monesti  välikäden   kautta on  sattunut  tilausvirhe  joko  kauppiaan  kiireen  tai  huolimattomuuden takia jos tilaus  on  tehty  puhelimitse  itse   tilattuna  on  tarkempi  lisäksi  on sattunut  joskus  että  tilattuna  jälleenmyyjän  kautta on häm  unohtanut  koko  tilauksen  ja   sitten  taas  uudestaan  odotettava  viikko  tai  kaksi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)