Keskustelut Tekniikka Mistä sahojen varaosat?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Mistä sahojen varaosat?

  Olis huollon aika lähestymässä tilhin 480lla. Mistäs itse kukin yleensä tilailee varaosat sahoihin näin verkkokauppojen aikana? Kallein vaihtoehto taitaa olla se kylän ainoa pienkoneita myyvä ja huoltava liike.

 • rööri roope

  Auton varaosia olen tilannut netistä.Esim anturi jarruihin merkkikorjaamo 99.50,ad korjaamo 36,50 ,netistä 18.25.

  Aikamoinen haitari.Sama se on sahojen varaosatkin.Haitaria on.

  Rane

  Varaosissa pätee samat lainalaisuudet kuin työvoimassakin.Ulkomailta hankittuna halvempaa ja parempaa.

  Jätkä

  Ei se aina päde, koska ulkomailta saa samaa, tai jopa parempaakin tavaraa, mutta työvoimassa ei läheskään aina. Työlle on kuitenkin Suomessa yleensä sovittu sellaiset minimipalkat, että niillä pitäisi pärjätä. Konekaupoissa ei lakiin perustuvia minimihintoja ole, on vain kertotaulu, jossa ei ole kahden tai kolmen taulukkoa lainkaan. Joskus on selkeästi käytetty vain kymmenen kertotaulua.

  Metsuri motokuski

  Jos vanhan sahan varaosat alkaa maksamaan niin paljon että uuden sahan alkaa saamaan, niin onko todellakin järkeä sellaista sahaa korjata.

  Pavekka

  No sehän on tarkoituskin. Mieluummin myydään uutta tilalle. Varaosahintoja ihmetellessä kannattaa huomioida että väärennetyt kiinalaiset osat ei ole alkuperäisen veroisia. Aina ei edes käyttökelpoisia.

  Metsuri motokuski

  Vielä jonkun kulmavaihteen ja kytkimen kannattaa maksimissa vaihtaa mutta siihen se varmaan jääkin. Jos enemmän remonttia joutuu tekemään niin uutta kampetta tilalle.

  Metsänmies

  Metsässä ammatikseen työskentelevä käy ostamassa sahan varaosat lähimmästä kaupasta, mistä osia saa. Vähänkin isomman remontin tullessa 0staa uuden, kunnostaa tuon rikki menneen joillakin vanhoilla osilla ja myy  vanhan sahan harrastelijalle. Tuolla vanhoilla osilla kunnostetulla sahalla harrastelija raivaa vielä monta kesää metsiään. Ammattimies jatkaa töitään uudella sahalla.

  Kalle Kehveli

  Sägenspezi varsinkin tilhimiehille.

  Ola_Pallonivel

  Mielellään sitä vanhaa sahaa kunnostaisi, jos voisi kohtuurahalla. Esim. Stihl MS 250 arvo taitaa olla 50-100€. Ei saa enää yhtä tehokasta tilalle, ellei ole valmis maksamaan 500-600€. Turha kait niitä varaosia on edes myydä, jos on tarkoitus myydä uutta tilalle.

  Mutta kohtuuttoman hintaisia on esim. kalvot ja kaasarit yms. pikkuosat.

  Metsänmies

  Tarvikeosien myyjiä löytyy Suomesta useita. Esim kiinalaisia kaasuttimen korjaussarjoja, jotka sisältävät kaikki kalvot, neulan, keinuvivun, jousen ,kaasuttimen bensasihdin ja vielä ylimääräistä sälää, saa Kankaanpään mieheltä sahasta riippuen kympin kahta puolen. Ovat täysin toimivia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)