Keskustelut Tekniikka Mistä tietää, että moottorisaha on entinen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Mistä tietää, että moottorisaha on entinen

  Tämänhetkinen sahakalusto koostuu 2x242xp, 1xStihl ms200 ja yksi uudenkarhea Stihl jonka mallia en muista.

  Ongelmana on tuo Ms200, jolla on kohtuullisen paljon sahattu, vaikka olen satunnaissahailija. Tuntuu, että sitä ei meinaa saada säädettyä, että se pysyy käynnissä ja pelaa kuten ennen. Missä vika?

 • jees h-valta

  Kiinan kaasarissa. Käyntikompensaattori laukeaa vanhemmiten joten vaikea säätää sen jälkeen. minun vanhoissa kuulemma samankaltaista. Poika sahaa loppuun minun yhden 200:n. Mutta kun ei vie huoltoon vaikka olen monesti sanonut että vika on korjattavissa suht järkevällä hinnalla.

  Jätkä

  Joopa- joo!

  Tomperi

  Menee moottorisahakauppiaan luoksi ja kysyy onko tämä sahaentinen, vastaus löytyy varmasti sanokaa minun sanoneen varmaa kuin vanhan kuolema.

  Pavekka

  Viat voi korjata mutta tasainen loppuun kuluminen on pahin. Jos sahassa on puristukset karussa eikä ole leikannut kiinni niin luultavasti sahattu väljäksi eli paljon käyttötunteja. Näkyy usein ulkonäössäkin. Nämä jatkaa elämäänsä varaosalähteinä.  200:et stihlit on usein kuluneita. Samoin 242:et. Puristuksien mittaaminen kertoo paljon kannattaako korjata ainakin jos työ maksaa. 200:ssa säätötarvetta ehkä yleisimmin aiheuttaa kiihdytyspumppu jos on. Kaikissa ei ole.

  Jätkä

  Naapurin emäntä kävi sahakauppiaalta kysymässä neuvoa, asia koski moottorisahan ostamista muutaman kymmenen metsähehtaarin tilalle.

  Kauppiaan vastauksen varmaan arvaattekin. Saman vastauksen olisin kyllä minäkin hänelle antanut.

  Tolopainen

  No hätä jos on kaksi 242:sta niin mihin tarvii MS 200, sehän on aivan lelu.

  Pavekka

  Ylihintaisia nyt ainakin käytettyjen markkinoilla. Kertonee jotain.

  Puuhastelija

  200:saa on muistaakseni kahdesti vaihdettu kiihdytyspumppu vuosien aikana.

  Visakallo

  Tuo Jätkän naapurin emännän sahakaupassa käynti jäi kiinnostamaan. Onko hän mitä ikäluokkaa? Se saattaisi ehkä vaikuttaa vastauksen sisältöön.

  arto

  Näin remonttitaitoisena Olisko silloin saha loppu jos korjaus maksaa enempi kuin uusi. Sekin tietysti riippuu sahasta. Jokin tosi vaha saha entisöinti maksaa jotain mutta sitten uutta vastaavassa kunnossa on hintava. Möinpä aikoinaan ensimäsiä suomen moottorisahoja täysin käyntikuntoisena tehtaan maaleissa. Ihan hyvään hintaan. Sillä rahalla olisi saanut kaksi 50/60 cc ammattisahaa. Eli käsitys heiluva.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)