Keskustelut Tekniikka Mistä tietää, että moottorisaha on entinen

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
 • Mistä tietää, että moottorisaha on entinen

  Tämänhetkinen sahakalusto koostuu 2x242xp, 1xStihl ms200 ja yksi uudenkarhea Stihl jonka mallia en muista.

  Ongelmana on tuo Ms200, jolla on kohtuullisen paljon sahattu, vaikka olen satunnaissahailija. Tuntuu, että sitä ei meinaa saada säädettyä, että se pysyy käynnissä ja pelaa kuten ennen. Missä vika?

 • Pavekka

  242:en maine perustuu enimmäkseen luotettavuuteen ja tietenkin kierroslukuun. Se oli jo tullessaan vanha runkomalli joka oli tuotekehitetty miltei valmiiksi. Kangen alalaakeri suurennettiin ja kytkin parannettiin mutta eipä siihen paljoa muutoksia enää tarvinnut tehdä tuotantovuosien aikana. Ja eipä niissä käytettynäkään juuri tyyppivikoja esiinny.  Se oli tehokas, toimiva ja yksinkertainen. 346 oli tullessaan ihan uusi malli joka ei ollut ihan edeltäjänsä veroinen. Tehokkaampi ja teknisesti monimutkaisempi. Kaikkia suunitteluvikoja ei korjattu mallisarjan myöhempiinkään versioihin.

  Jätkä

  242:n oli 140:n jälkeläinen. Mallisarja eteni niin, että 1 oli ensimmäinen nelikymppinen, seuraava oli 240, joka oli toinen nelikymppinen, seuraava oli 234, sitten 238, 242, 346 jne. Kaikki perustui samaan muotoiluun ja ratkaisuihin. Tehtiin vaan samoin kuin Suomalaiset Valmetteja, että ensimmäinen oli liian heikkotehoinen, pantiin papua koneeseen, ei kestänyt voimansiirto – vahvistettiin, taas oli liian heikkotehoinen moottori jne – Oravanpyörää se on aina ollut.

  Välillä pudotettiin eka numero pois, samalla hinta putosi luokkaa parisataa/saha ja kierrokset ja kestävyys huononi reippaasti. = isäntälinjan koneita, eli ”Otetaan heroilta rahat pois”.

  arto arto

  346 siirtyi etukahva elinaikana 7 senttiä eteenpäin.. kerrottu tehtaalla. 238 tuli aikoinaan sahattua harvenuksis suhteellisen paljon. Muuten mennyt raket/Jonsered sahoilla.

  miksuliini65

  242 XP on legengda moottorisahoissa sikisi maksaa Itsellä 2. toimivaa vielä 201 Oli aikanaan maatilojen saha sitten metsurit reupesi käytämään 1.harvemuksessa peliä ei nykyään motukalla tukkejja vuolla

  Rane

  Ranella oli aikoinaan yksi 242:nen,ihan hyvä saha.Myöhemmin sain kylän vesijohtokäytävää aukaistessa kokeilla tuttavan(useampia käytettynä ostettuja sahoja) 242:sta ja uudempaa,joku 346 tms.peräkkäin.Siinä huomasi että tämä uudempi saha oli selvästi ärhäkämpi,jotain kehitystä oli tapahtunut sahatekniikassakin.

  Reima Muristo

  Nykyisin moottorisahat ovat viisaampia kuin rane, ne oppivat ja sopeutuvat olosuhteisiin. rane taas kertoilee ABC:ltä kuulemiaan tarinoita ominaan.

   

   

   

   

   

  Perämurikka

  Jätkällä muisti pätkii.140 ja 240 on sen verran yhteistä 242 mallin kans että ne on husqvarnoja.eesin oli 133se/sg sitte 234 238 246 ja 346 on jo ihan eri rungolla

  Jätkä

  242 tuli 238:n seuraajaksi.  346:ssa alko Huskun logiikka pettämään, koska sen olisi pitänyt vanhan kaavan mukaan olla 146 – ja kuutioita 46. Seuraava 251 – ja kuutioita 51,  jne.

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)