Keskustelut Puukauppa Mitä MHY laskuttaa puukaupasta ?

  • Tämä aihe sisältää 75 vastausta, 25 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten PlanterPlanter toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 75)
  • Mitä MHY laskuttaa puukaupasta ?

    Mitähän(paljonko euroja) MHY laskuttaa puukaupan hoidosta.Tehtävään kuuluisi leimaus ,alueen merkkaus,ajoreitit,lanssipaikat,puukaupan kilpailutus ja valvonta.

    Onko se yleensä jokin prosentti kokonaishinnasta?Kannattaisiko kesäkorjuukelpoinen leimikko myydä itse?Tuoreesta metsäsuunnitelmasta selviää mottimäärät.

  • torppari

    woehan mhy.  no woehan sitä välikäellekkii antoo jos meinoo liikoo mehtätiliä tulla.  nykyvää on nuo tietokonneet ja puhelimet ja yhtijöehin konttorit jossa voe käävä juttusilla. wua jos ei kerkii nii sama kae tuo minne rahasa tunkoo

    wanhajätkä

    Kovimpa täällä taas otetaan kantaa Mutu-tunnepohjalla.

    Teen monta puukauppaa vuosittain eri toimijoille. Suoraan yhtiöille; kuidut sitä haluavalle, tukit sahureille, enerkia kolmannelle.  Myös Mhy hankintapalvelu tarjoaa ja usein voittaa kilpailun. Korjuun teen yleensä itse paitsi puhtaat päätehakkuut pystöön.

    Yhdistyksen puunmyyntisuunnitelmien osuus yksityismetsien myydystä puumäärästä on 60% ja valtakirjakauppojen osuus yli 40%. Hankinta- ja korjuupalvelua kahdella koneketjulla tällä hetkellä 35000-38000 mottia.

    Palvelun hinnat:  Neuvonta toimistolla ja maastossa maksuton jos ei suoriteta varsinaista toimitusta.

    Hakkuusuunnitelman/metsänkäyttöilmoituksen teko maksuton. (Teen sen usein itse, mutta mukavahan se on ammattilaisen kanssa käydä tuumailemassa ja hunttailemassa metsässä).

    Puukaupan avustaminen 0,45 e

    Valtakirjakauppa; Kaupan teko ja valvonta  alle 500 m3  60e + 0,60e/m3. .                                                                              yli 500m3              0,60/m3.

    Hankintakaupan korjuupalvelu 1,2oe/m3.

    Yhdistyksen jäseniksi liittyi 78% metsänhoitomaksua maksaneista. Lienee valtakunnan keskitasoa.

    Onko turhaa palvelua…ei minusta. Tai sitten meistä kaikki palveluita käyttävät ollaan erehdytty….

    harrastelija harrastelija

    En oikein ymmätänyt ”koillis-lapin” juttuja? Koillis-Lappi käsittää kuntia: Salla, Savukoski, Sodankylä ja osan Inaria. Kyllähän niitä huijareita riittää sinnekin perukoille.

    Yrittäjätoiminta on kyllä mielestäni välttämätöntä, että saadaan näille kaikille tukea nostaville asukkaille ”tasa-arvoiset” olosuhteet. On se hyvä vaatia tasa-arvon mukaiset palvelut, mutta ei vain olla näitä palveluita valmiita tekemään.

    wanhajätkä

    Nyt minä en sitten taas ymmärtänyt harrastelijan kommenteista muuta kun että onhan niitä huijareita ja yrittäjätoiminta on välttämätöntä. näinhän se on.

    Mitä tarkoitit tukea nostavilla asukkailla? Entä mitä palveluita ei olla valmiita tekemään….mitä se tasa-arvo tuohon aiheeseen liittyy?

    Herranjestas….selvennä selkokielelle….

    Tolopainen

    Wanhajätkä unohtaa tahallaan oleellisen asian eli yhdistyksen jäsenmaksun. Suurinosa maksaa jäsenmaksun, mutta ei käytä yhdistyksen palveluja. Nykyisin on paljon yksityisiä palveluntarjoajia, joilta voi ostaa palveluja silloin kuin tarvitsee esim. korjuun ja hakkuun valvonnan.

    wanhajätkä

    En tahallaan unohtanut.  Jokaisessa Mhy:ssä on oma hinnoitteluperusteensa.

    Tässä ääripäät: Rovaniemen Mhy, jäsenmaksu 250e eli n. 0,5 e hehtaari. Käytän toimihenkilön jäsenmaksuun sisältyviä palveluita useita päiviä vuodessa.

    Mänty-Saimaan pikkupalstan jäsenmaksu on 93,95e/vuosi eli 3,25/ha. Etämetsänomistajana jäsenyys on mulle välttämättömyys. Kaikki hakkuut teetän luonnollisesti Mhy:llä valtakirjakauppana. Olen saanut paremman hinnan sitä kautta kuin suoraan myyntinä. Suurin osa päätehakkuita vuosittain. Hoitotyöt teen itse. Ei nuita koneita kannata haalata lavetilla vuosittain 800km per suunta tuhannen motin takia. Miksi ei kerralla isompi leimikko. No ku tuo reilu parihehtaaria on mukava yhen reissun istutus ja raivaushomma.

    Ainakin Rovaniemen Mhyllä on tosi hyvä ohjelma katkonnan seurantaan ja yllätyksiä todella tulee tukkileimikossa pelkästään katkonnan ja laatuvaatimus erojen perusteella. Ja täällä hakkuut todella valvotaan.

    Muita Mhyitä en laskenut…jotain tuolta väliltä on hinnoittelu.

    Aihehan on otsikossa mitä Mhy laskuttaa….en ota kantaa siihen mikä kannattaa. Jokainen olkoon uskossaan autuas. Maku asia sano Peni ku munia nuoli…

    wanhajätkä

    Niin vielä tarkennus. Antamani hinnat on faktoja jäsenille, ei hatusta tempastuja. Eijäsenille palvelut ovat puoltoistakertaiset eli markkinahintaiset.

    Tietenkin on mahdollisuus tehdä palvelusopimus metsäyhtiön kanssa jolloin nuo palvelut ”ei maksa mitään”. Sinne yhtiölle vaan menee vanerikoivikossakin todella arvokkaat viilutyvetkin samassa köntässä eikä metsänomistajapolo tiedä mitään. Nostaa muuten kokonaiskuutiohintaa merkittävästi.

    Onhan niitä yksityisiäkin metsäpalveluyrityksiä muttei ne kyllä hyvyyttään siellä metsässä kurppaa.

     

    Tolopainen

    Taisi tuo MHY jäsenmaksupolitiikka muuttua, kun maksu meni vapaaehtoiseksi eli pienennettiin isompia maksuja ja nostettiin pienempiä. Eli otettiin köyhiltä ja annettiin rikkaille kuten nykyajan Robin Hood tekisi.

    wanhajätkä

    Tottahan toki nuin. Pitää vaan muistaa että kasvu e-savossa on 5-10 kertainen. Joten jäsenmaksussakin pitäs olla sama kerroin… eli Rovaniemelläkin kerroin pitäisi olla vitonen eikä puoli ekua hehtaari.

    Tolopainen on vaan tyytyväinen omaan ratkaisuunsa eikä surkuttele köyhyyttään ja kadehdi muita.

    Tolopainen

    Tolopaisella ei ole tapana kangistua kaavoihin eli maksella kaikenmoisia maksuja vuodesta toiseen kuten ennenkin on tehty, vaan etsitään uusia taloudellisempia toimintamalleja tai palataan entiseen, jos toiminta on ryhdistäytynyt. Joku toimija maksaa myös korkoa ns. jäsenmaksulle,sekin täytyy näinä ankeina aikoina ottaa huomioon.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 75)