Keskustelut Metsänhoito Mitä mieltä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)
 • Mitä mieltä

  Thaimaasta palkatut metsurit kaatavat vesakkoa Pohjanmaalla – Ahkerimmat takovat jopa 6 000 euron kk-palkkaa Holstin yrityksessä

 • mehtäukko

  Mehtäukko on aina ensisijaisesti kotimaisen kannattaja. Jos sitä vaihto-ehtoa ei ole, siitäpä vain.

  Makarov

  Voihan ne aika ahkeria olla, ainakin kun seuraa tuossa kun ovat marjoja poimineet lähialueilla. Eihän siinä mitään pulahan tekijöistä on hyvä että jotku tekee

  Makarov

  Ajattelisin kyllä että lähtökohtaisesti varhaisperkkaukset ja ennakkoraivaukset vois onnistua alkuun. Varsinaiset taimikonhoidot vaatii sitten jo ammattitaitoa joka pitää opetella niin luulisin että sinne niistä ei heti olisi.

  Metsuri motokuski

  Hieno asia että joku tekee työt.

  Jätkä

  Kyllä ne ovat sitä halpatyövoimaa! Alitaksoilla pistävät menemään – ja ilman sekrtorisuojaa?

  Korpituvan Taneli

  Suomessa työntekijäpulaa on vain halpatyövoimasta!

  Se että minulla on vakimetsuri, joka tulee aina kun kysyn, johtuu siitä että maksan hänelle kunnon palkkaa. Käsittääkseni täälläpäin olisi kyllä muitakin Suomalaisia tekijöitä tarjolla, tietysti kunnon palkalla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jalmari Kolu

  No kuten edellä sanottiin:

  a) Suomessa on pula vain halpatyövoimasta

  b) Varhaisperkaus, ennakkoraivaus ja sähkölinja alustan raivaus ei vaadi suurta ammattitaitoa  ja tietämystä. Taimikonhoito vaatii.

  Jos tuo 6000e on palkka, niin aika hurjaa pitää työmäärä olla. 15 euron tuntipalkalla 400 tuntia.. Tai jos perustuu hehtaarikorvaukseen niin pitää tulla hehtaaria aika paljon kuukaudessa. En tiedä heidän sopimuksiaan, mutta jos vaikka 4000 euroa saisin raivaussahatyöstä kuukaudessa palkkana, niin melko mieluusti tekisin.

  arto

  Kauppalehden jutussa kertoivat 0.5 ha / mies raivaavan.  työn antaja kertoi palkan.  Jos laskee 6000 miehelle palkka ja muut maksut. työn antaja ottaa vielä osansa. Minun ja monen muun laskuopilla täytyy olla hurjat ha taksat. Tekevät siis urakalla

  Jalmari Kolu

  Niin. Eikös tuolla 6000 euron palkalla kokonaiskulut palkollisesta ole yli 10000?

  Eli väännetään: 0,5ha /pvä, 22 päivää. 11ha. Eli yli tonnin hehtaari toistuvasti+alv24%

  Makarov

  Eikö siinä kuitenkin sanota että ”ahkerimmat” tienaavat sen 6000€ ja todennäköisesti siinä on hevosmiehen lisä. Onhan suomalaisissakin metsureissa eroja, toiset päästä isojakin määriä ja toiset äpöstää hehtaaria päivä tolkulla. Jos sitten ovat määräajan suomessa niin saattavat painaa seitsemänäpäivänä viikossa, ainakin sen verran on Ukrainalaisista istutus työmailla kokemusta että ei paljon pyhiä pidetä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)