Keskustelut Metsänhoito Mitä mieltä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Mitä mieltä

  Thaimaasta palkatut metsurit kaatavat vesakkoa Pohjanmaalla – Ahkerimmat takovat jopa 6 000 euron kk-palkkaa Holstin yrityksessä

 • suorittava porras suorittava porras

  Nämä avauksessa kerrotut tulot ovat usein vain sumutusta ,jotta saataisiin ihmisiä palkkalistoille. Kun arki koittaa ,tulotaso putoaa huimasti ,kun porkkana on suurimmalle osalle aivan liian kaukana.

  Näiden huhujen levittäminen kovista palkoista on metsäalalla yleinen tapa toimia. Totuuden alkaessa valjeta todetaan vain ykskantaan ,että on miehessä vika ,jos ei noihin lukemiin pääse. Pessistäkin pidetään esikuvana ,kun oli vuoden läpeensä töissä. Kuka tietäisi kertoa ,mitä hänelle jäi oikeasti käteen muuta ,kun raihnainen kroppa ja menetetty elämä.

  Visakallo Visakallo

  On tainnut sen firman edustaja käydä paikallisella huoltamolla kahvilla ja kuullut siellä paikallisten ”huippumetsureiden” saavutukset. Se on vähän sama kuin aikoinaan bussikuskit kehuivat, kuinka nopeasti olivat jonkun välin ajaneet. Eipä mennyt kauankaan kun kun ne ajoajat siirtyivätkin aikatauluihin.

  Makarov

  Eihän me kenenkään elämän tyytyväisyyttä osata tietenkään sanoa mutta olisin suorittavan kanssa erimieltä Pessisestä. Oma arvioni on että oli hyvin tyytyväinen elämäänsä ja vaikutti tasapainoiselta, luulisin että jonkinlainen addikti tullut fyysisen työn kautta jota sitten pitänyt ruokkia. Youtubesta kahtoin joku aika sitten jutun sairastumisen jälkeen niin ei vaikuttanut edelleenkään katkeroituneelta.

  Olen itse 50+ ja löydän itsestänikin tuon fyysisentyön addiktin. Ei taho raskas työpäivä riittää vaan illalla pitää painua millon millekkin lenkille. Mutta tyytyväinen olen silti.

  Nostokoukku

  Kiinnostaisi tietää paljonko suomalainen huippumetsuri tänä päivänä tienaa päivässä. Vuosiansiota on varmaan turha kysyä, kun ympäri vuotista työtä ei taida enää olla. Kertokaapa artot ja muut mikä on keskimääräinen päiväansio kesän ajalta ilman lapinlisää. Päästään vertaamaan thai-metsureihin. Ja olisihan hauska verrata ”indeksillä” omiin 80-luvun tienesteihin, aitassa kun on kansioittain vanhoja pystymittalakanoita ja tililiuskat vastaavasta palstasta. Meikäläinen nyt ei varmaankaan aivan huippumetsuri ollut, ennemminkin tasainen juutaja.

  Apli

  Hyvä että joku tekee sama kun marjanpoimijat hyvä että joku edes kerää marjoja pois metsistä.. Itse kävin aamulla kävelemässä viron poikien istuttamaa taimikkoa ja erittäin hyvältä näyttää, työjälki ollut erinomainen..

  Nostokoukku

  Kokemuksia työnjäljestä on monenlaisia. Mutta tietenkin niin on vaikka tekijänä on minkä maalainen tahansa. Hankalampia ovat tietenkin ulkomaiset firmat, jotka ovat voittaneet tarjouskilpailun älyttömän halvalla hinnalla ja sen jälkeen kadonneet olemattomiin. Niinkin on käynyt. Ja myös niin, että suomalaisia on jouduttu käyttämään paikkaamaan ulkomaisen yrittäjän jälkiä. Ja sitten on nostettu kova marina suomalaisen työn kalleudesta.

  arto arto

  Joskus nuorempana olin yhen talven töissä Pohjanmaalla kyllä siellä tienasi kun sai ha/pv taksa oli 280€ ha kohteet oli Männikön kankaita pääosin. Täällä taas tienaa oikeilla raivauksilla samoin.mutta VP taas ei.

  Makarov

  Minä olin yrittäjämetsurina ja työllistelin pari työntekijääkin,  käytin myös muita metsuriyrittäjien palveluita hyväksi kiirempinä aikoina. Taksotus tuli omien arvioiden mukaan työmaista ja yhdelle firmalle tehtiin poistumien mukaan. Eihän ne pääsääntöisesti katteet isoja olleet muiden tekemänä mutta muutamia esimerkkejä.

  Firman töissä parhaat taksat tuli helpoista kohteista kun niissä oli pohjataksa esim. 150€/ha ja joskus jotakin ennakkoraivuuta käveli sen 3ha/pv ja mietti mikä tarkoitus tällä on, tylsää oli kävellä. Omissa arvioissa parhaimmat taksat tuli ryteiköistä joille ei oikein osannut hehtaaritaksaa antaa ja kun yritti ehdottaa tuntityönä niin eivät ne sitä hyväksyneet, kai luulivat että kusetetaan. Laitoin niihin sitten reilun hehtaarihinnan kun ei niistä oikein tiennyt sanoa joka järkiään hyväksyttiin. Tuntityönähän ne olisi jälkiviisana aina tulleet maanomistajille huomattavasti halvemmaksi jos olisivat luottaneet. Kerran myös ensilumilla tuli ennakkoraivaus tarjouspyyntö 20ha alasta yhdeltä firmalta, en missään nimessä halunnut työmaata kun muitakin oli kesken ja pistin reilun tarjouksen etten saa sitä. Kahden päivän päästä firman edustaja soitti että työt voi aloittaa. Kauhean soittorumban jälkeen sain siihen sitten yhden metsuriyrittäjän tekemään niin siitäkin lohkesi isompi siivu itselle mitä yleensä toisten tekemänä.

  Makarov

  Vielä yks töllönen esimerkki.

  Oli 7ha taimikonraivausta josta firma pyysi tarjouksen. Kävin kiireessäni kuvion reunassa ja ahaa tämmönen. Tein tarjouksen ja laitoin työntekijän tekemään. Oltiin sovittu hänelle jo siitä hehtaarihinta millä tekee, illalla työntekijä soitti että ei se hinta riitä alkuunkaan että oli muuttunut alun helposta ryteiköksi. Työntekijähän oli palkkansa ansainnut niin en tietenkään ruvennut siitä tinkaamaan vaan otin nöyrästi vastaan omasta virheestä johtuneen mokan. Siitä otin takkiin aikalailla hehtaaria kohti mutta eihän tuo ala onneksi isompi ollut ja oppipahan olemaan huolellisempi työmaiden arvioinneissa vaikka tulihan niitä ohi lyöntejä sen jälkeenkin, ei toki niin pahoja.

  Tolopainen

  Holstilla on iso maitotila Sievissä ja runsaasti metsäpalstoja ympäri maakuntaa. Thaimaalaisia on ollut hänellä töissä vuosia. Rakensivat rivitalonkin Holstille, jossa majoittuvat.

  Metsäpuolen liikevaihto 1.36milj ja tulos 130k€. Ei huono.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)