Keskustelut Metsänhoito Mitä mieltä

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Mitä mieltä

  Thaimaasta palkatut metsurit kaatavat vesakkoa Pohjanmaalla – Ahkerimmat takovat jopa 6 000 euron kk-palkkaa Holstin yrityksessä

 • Nostokoukku

  Thaimaalaisia metsureita en ole nähnyt, mutta marjanpoimijoita kyllä. Olen heille neuvonut muutaman hyvän puolukkapaikankin. Ahkeria ovat, aamuvarhaisesta iltapimeään raastavat marjoja säkkeihin. Ja arjet ja pyhät. Tietenkin on tehtäväkin, että jotain jää käteen, sesonki on lyhyt ja välittäjät vienevät tienastista pääosan. Itäblokin metsureita ja istuttajia olen tavannut ja jutustanut. Ahkeria ovat pääosin hekin, pitkää päivää tekevät ja ympäri viikon. Vähän kieroakin touhua on tullut vastaan. Raivattu asiallista jälkeä 20-30 metrinen kehä isosta taimikosta ja sitten sisempänä kuviosta jälki mitä sattuu. Samoin istutuksella aina välillä jäänyt isoja aloja kuvion keskeltä kokonaan tekemättä. Kuten eräs suomalainen metsuri totesi, kun hänet oli palkattu näitä jälkiä korjaamaan: Taimikonhoitokuviolla oli enemmän Saarenmaa -tölkkejä kuin kantoja.

  mehtäukko

  Luotettavuuden täytyisi toimia. Jos ei, tilaajan täytyisi varmistaa se ja vaatia ehdot täyttävä työ vaikka osan liksan pidätyksellä.

  arto arto

  Näin kävi eräälle yritykselle. Oli yli 30  itäplokin metsurin töissä. Sattumoisin näin kun raivasivat 5 ukko kulki rivissä 1 ha kuvio kävelivät lenkin ja poistuivat. Kerkesivät kuukauden tehdä kukaan ei suostunut maksamaan .metsurit ei saaneet palkkoja veivät yrityksen sahat mukanaan.  Juttua löytyy Metsolan videoista

  Jalmari Kolu

  Miksi ei maksettu? Oliko jälki luokatonta vai mitä?

   

  arto arto

  Osa kuvioista raivattu  jälki sellaista ettei kukaan hyväksynyt

  mehtäukko

  Suomalaiset ovat joskus käsittämättömän hyväuskoisia hölmöjä, eikä näytetä oppivan oikein mistään. Nytkin eräs afrikkalaisten satojen miljoonien kylvetys ei riitä, vaan UM laittoi 8 milliä uutta tuohta jatkohankkeeseen…Typeryyden markkinat.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)