Keskustelut Metsänhoito Mitä tästäkin tulee?

 • This topic has 56 vastausta, 21 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by Avatarkim1.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 56)
 • metsänkasvattaja

  eilen uutisoitiin  että  jopa  joka  kolmas  nuorimies  jättää armeijan  käymättä  kun on  tottunut  helppoon  elämään  miten   tähän   on  tultu  että  syyksi  kelpaavat  ihan  mitättömät  asiat  vielä 80-90  luvulla piti  olla  todella pätevä syy  kieltäytymisestä katsovatko  nuoret    että  suomea ei  kannata enää puolustaa  kun  rajat  vuotaa  kuitenkin  ja itsenäisyyskin  on  mitä  on  nyt  yrittävät  naisilla armeijassa  korvata  tilanteen

  Scientist Scientist

  Suomessa on jo nykyisin paljon työttömiä maahanmuuttajia. Ne pitäisi saada työllistettyä ensin ennen kuin otetaan uusia. Yli 20 vuotta Suomessa olleen somaliväestönkin työttömyysaste on noin 50% tasoa. Irakilaisilla selvästi vähemmän, mutta kuitenkin huomattavasti yli suomalaisten tason.

  Pitäisi mennä maahanmuutossa Kanadan linjoille, jossa on jonkinlainen pisteystysjärjestelmä . Humanitaarista maahamuuttoa voisi olla ehkä tasoa 1000 henkeä/vuosi.

  Juhan Vartiainenkaan ei näytä enää uskovan suuren maahanmuuton etuihin.  Ruotsin pitkä liberaali maahamuuttopolitiikka on tullut tiensä päähän ongelmineen. Siellä demaritkin ovat muuttaneet linjansa ruotsidemokraattien pelossa. Tanskan maahanmuuttoplitiikka on huomattavasti Suomea tiukempaa (korut pois, karkotettavat saarelle jne).

  suorittava porras suorittava porras

  Itsekin olen päässyt tutustumaan maahanmuuttopolitikkaan maapallon toisella puolella. Suhtautuminen tulijoihin on huomattavasti kriittisempää. Jos työ ei maistu ,saa palata,mistä on lähtenytkin ja pakolaiset sijoitetaan aluksi saarille kauas varsinaisesta mantereesta.

  Alenevan polven lähisukulainen on työllistynyt aussessa ihan mukavasti ja saanut pysyvän oleskeluoikeuden myös eurooppalaista alkuperää olevan yrittäjäkumppaninsa kanssa. Piti lähteä kieltä oppimaan ,mutta jäikin sille tielleen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Maassa maan tavalla. Jos täyspeittävästä mustasta asusta, jossa vain silmäaukot ei uskonnollista syitä voi luopua, niin eiköhän silloin ole syytä jäädä muuhun yhteiskuntaan työlistymään. Nimittäin täällä ei kyllä työllisty hevin. Eräskin kultuuri on 500 vuotta täällä kotoutumista harjoitellut ja tulokset työllistymisen kannalta vaatimattomia kantaväestöön suhteutettuna. Valepoliiseina kyllä työllistyineitä ainakin joitakin ollut.

  suorittava porras suorittava porras

  Tuossa ihan lähistöllä oli viikolla kaksi poliisiautollista oikeita poliiseja ”valepoliiseilla”kylässä.😊

  Lähipiirin turvallisuusalan asiantuntija totesi jo kuukausia sitten yllä mainittua paikkaa ohittaessaan ja nähdessään nuoren pitkähelmaisen ”valepoliisin”  ulkoiluttamassa koiraa ,että nyt joku asia mättää. Koira ei kuulu tuohon kulttuuriin. Ilmeisesti kollegat olivat ottamassa asiasta selvää.

  Visakallo Visakallo

  Olen monesti aikaisemminkin täällä kirjoittanut valtaeliitin etääntymisestä kansasta. Jopa tällä Metsälehden palstalla näkee joskus tämän eliitin suoltamia mielipiteitä, mikä on mielestäni aika käsittämätöntä. En näköjään ole ajatuksieni kanssa yksin:

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006407783.html?ref=rss

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä kirjoitus. Tuoltahan se perussuomalaisten kannatus kumpuaa. Mutta mutta. Juuri tätähän oppoosition puolelta, ainakin kokoomuksesta, meillekin halutaan eli kansan kurjistamista kestävyysvajeen nimissä:

  ”Viimeinen niitti oli 1930-luvun lamavuosina suurtyöttömyyden oloissa toimeen pannut talouspolitiikan ”vastuulliset” ja riuskat vyönkiristykset. Kesken laman Saksassa toteen pantujen veronkorotusten ja menoleikkausten piti vahvistaa julkisen talouden kestävyyttä, mutta sen sijaan ne pahensivatkin ennestään heikkoon jamaan joutuneiden kansalaisten talousahdinkoa.”

  r.ritva r.ritva

  Aletaan etsiä aitoja asioita miten yksinkertaisin keinoin ja omavastuullisesti on lupa toimia.Meillä jokaväliin tungetaan kehityksen nimissä koukeroista potaskaa josta eivät edes päättämme ymmärrä juuri mitään.Heillehän tarvitaa useita avustajia.Perusteluna et asiat voidaan hoitaa kunnolla.Sopii kysyä mikä syy osaamattomuuteen.

  Aito pitkänjuoksun metsänomistaja ja metsä ovat lähes yhtä.Se on elämäntapa.Jatkuvasti sinne yritetään pukata jos jonkillaista härppää.Nyt vielä oliko se pörssi vai mitkä yhtiöt.Ei tarvitse ihmetellä jos keskusta on kohta nolla lukemissa.On nimittäin unohtanut keiden asialla alkujaan oli.

  Kouluissa opetetaan digidigiä.Opetetaanko aitoa tekemistä ja tekemisen osaamisen iloa.Peli on leikki vaikka nykypäivä tienestiä sillä tekevät.Metsissä on voimaa ja energiaa jopa opetukseen asti.

  Millä ihmeellä nuoremme pärjäsivät aikana jolloin oli pakko itse ihan työllä leipänsä ja koulutuksensa,kulutuksensa hankkia.Kelpasi työ kuin työ kesälomalla.Sai palkkaa ihan vaikka omiin koulumatkoihin jne.. ehdotan edelleen tätä oppia kaikille jopa tulijoille.”ilmaisia lounaita ei ole”

  Puuki

  Keltainen liivi on jo valmiina (saatu kaupantekijäisinä- ei ole verotettavaa tuloa, en ilmoittanut verotukseen). Enää puuttuu se mitä vastaan voisi sitä käyttää mielenosoituksessa, niin että olisi jotain vaikutusta.   Kiinteistöverojen kohtuuttomia korotuksia , sähkön hinnan jatkuvia korotuksia ja autoverojen nostoja ainakin voisi vastustaa, samoin  varsinkin terveydenhoidon heikennyksiä lisämaksuista huolimatta, eliitin rahankeräyksen lissäämistä (ministerien avustajien liika määrä esim., ) keskittymistä vain toisarvoiseen tekemiseen (vain ilmastomuutoksen jarrutus on tärkeää),  ay- eliitin änkyröiden rahoittamista verovaroista ,  jne.

  Visakallo Visakallo

  MG on ilmeisesti jo ennakoinut tulevaa, kun kaupantekijäisinä tulikin keltaisen liivin sijasta oranssi!

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 56)