Keskustelut Metsänhoito Mitä tästäkin tulee?

Esillä 5 vastausta, 61 - 65 (kaikkiaan 65)
 • A.Jalkanen

  Hillitty linja toimii ihan hyvin Lavrovin kanssa. Ei edellinenkään ulkoministeri (Timo Soini) eikä myöskään presidentti ole tunnettu räväkkänä väittelijänä. Tiedotustilaisuus on eri asia kuin kahdenkeskiset keskustelut. Ulkopolitiikkaa hoidetaan EU:n kuviossa, eikä Suomen tarvitse tehdä eikä saakaan tehdä omia irtiottoja.

  Mitä palkkoihin ja eläkkeisiin tulee, pitää erottaa julkinen ja yksityinen sektori. Yksityisen sektorin maksamat palkat tai eläkkeet ovat yritysten asia. Julkisella puolella on palkankorotusvaraa vain kaikkein suurimmissa kaupungeissa.

  Taviokuurna

  Onneton on MMM! Rahaa ei tule riittämään millään eikä kellään siihen, että ruvetaan maksamaan ikäänkuin käänteistä veroa, palautusta, palkkiota mo:ille siitä, että puu sitoo hiiltä. Ilmastonmuutos tulee huolehtimaan osaltaan siitä, ettei köyhällä Suomella ole rahaa tällaiseen humpuukiin. Kyllä lähinnä säälivä olo tuli yleä kohtaan jutusta. Näitä ekoaneiden kauppiaita syntyy kuin sieniä sateella, useat ovat vailla mitään katetta, mutta saattavat ovelimmat saada kaupaksikin tuotettaan urbaaneille kuluttajille. Ruotsin LRF Skog (vastaa MTK:n metsäosaa) esimerkiksi on ottanut kantaa, jonka mukaan ”hyvältä tuntuvat korvaukset hiilen sidonnasta eivät ole realismia, Vaan hyvä tehostettu metsänhoito, jonka avulla saadaan lisää puuta käytettäväksi esim. betonia, kivihiiltä ja valtavaa fossiilipohjaista tuotteistoa korvaamaan. Keksijät ovat nyt hyvässä vauhdissa, sama vauhti tulee saada metsiinkin, esim. hoitorästit pois, lannoitusten pinta-alat moninkertaisiksi nykyisistä.

  A.Jalkanen

  Näin. Hiilikompensaatiokaupan voi valtio jättää ihan vapaasti markkinoiden hoidettavaksi. Hesarin jutun mukaan mm. lentoliikenteen päästöjen kompensointiin kaivataan kipeästi todennettavissa olevia, lisäisiä kohteita, ja siinä liikkuu isoja rahoja. Metsittäminen ja lannoittaminen olisivat melko selkeitä, kun metsän kasvu on helppo mitata. Lannoituskohteen kasvua voi verrata lannoittamattoman kohteen kasvuun ja erotus on lisäkasvua.

  mulle

  Kyllä tuki kuuluu kaikille,oli tuloja vaikka miljoonia,kyse ympäristö teoista,riippumatta varoista/palkka tuloista.

  Verotus tasaa epä arvot ja kiitos sen.

  Mulle

  Puuki

  Peltoheittojen metsitystä.  N. 15 vuotta ja 40 t/ha on sitonut ra-koivikko CO2:a pelkkään puun kasvuun ( maaperään kerääntyy myös) , a 25 € x tonnit.  Se on 1000 € . Kuka tarjoaa ? Sillä kompensoi jo monta etelän lentomatkaa. En varmasti hakkaa klapeiksi jos joku kustantaa pystyssä pidon.  Joka vuosi tulee lisää hiiltä koivuihin.  Keskimäär. päästävää (160 g/km) autoakin ajaisi 250 000 km tuolla ha:n koivikon tähän mennessä tulleella hiilensidonnalla.    Saatanpa pöläyttää tuhkalannotuksenkin sinne koivikkoon , kunhan lisäkasvun hinnasta sovitaan.

Esillä 5 vastausta, 61 - 65 (kaikkiaan 65)