Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,921 - 1,930 (kaikkiaan 9,802)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Korjattu 11.47. Uudisojitusten suuri määrä voi olla tilastointiongelmakin.

    Katri Himanen Twitterissä: ”Ymmärränkö julkaisua oikein, että 25 000 ha tuosta 46 000 ha:sta on metsätalouteen liittymättömiä ojituksia?” (”In the 10-year period preceding the inventory, drainage operations not related to forestry were observed on 25 000 ha.”)

    Kemeratukea saavissa kunnostusojitushankkeissa on tehty suunnitelma, joten luulisi että ainakin niissä ja tulevissa Metka-hankkeissa epäasiallisia ojituksia ei tapahtuisi. Joka tapauksessa PEFC-sertifikaatin vastaista toimintaa.

    Puuki

    Twitterin kuva uudisojitusalueesta kertoo ainakin sen, että ~  ihan sama onko ojitettu vai ei , kun vesi seisoo ojissa kuten näkyy.  On tehty pitkänmallinen vesilammikko . Eipä siitä tule juuri päästöjä alempana oleviin vesiin. (jos laskualueella on tehty vesiensuojelun hyväksi toimia) .  Sorsalinnut hyötyy noista.  Puun kasvuun voi olla jotain pientä positiivistä vaikutusta.  Samoin metaanipäästöt tod.näk.vähenee , kun pohjaveden pinta ei nouse liian ylös pitkäksi aikaa .

    Mutta vesiensuojeluun kannattaa kiinnittää entistäkin enemmän huomiota kunnostusojituksissa ja ojitusmätästysalueilla.  Vesiensuojelusuunnitelma pitää nyk. olla tehtynä ja hyväksyttynä ojituksissa.   Omin luvin ojitukset ilman sertiä ja suunnitelmia saattaa mennä eri tyylillä mikä voi joskus olla huono juttu.

    Kurki Kurki

    AJ:  mutta vanhojen metsien lajeja auttaisivat nimenomaan uudet suojelualueet Etelä-Suomessa.

    Kuten Sppo Vuokko sanoo ”Metsien rauhoittaminen Suomessa ei pelasta lähivuosikymmeninä ainuttakaan lajia sukupuutolta.”

    Pyhä-Hakissäkin on vain kolmannes Suomen kääpälajeista.

    Loput kääpälajt löytyvät sitten talousmetsistä ja löytyvät nuokin Pyhä-Häkin lajit. Lisäksi talousmetsistä löytyvät kaikki nuo 175 uhanalaista lajia.

    Siis Suomen nykyiset talousmetsät ovat kääpien osalta sekä kaikkien metsien uhanalaisten 175 lajin osaltakin monimuotoisemmat kuin Pyhä-Häkin kansallipuisto tai mikä hyvänsä suojelualue, joka on vain yksittäisen tai muutaman uhanalaisen lajin vuoksi suojeltu.

    Kääpä-yhtiölle jo lähetin ehdotuksen, että ottavat ohjelmaan kaikkien näiden 175 uhanalaisen lajien tuotannon, että voi tilata ne kaikki metsäänsä ja saadaan ne poistetua uhanalaisten lajien luettelosta uhkaamasta elinkeinoa ja näin voidaan irroittautua tastä uhanalaisuushulluudesta.

    https://www.kaapabiotech.com/

     

    Timppa

    EIhän se Kurki noin mene, jos metsääni tyuotaisiin, noita suojeltuja lajeja, niin sehän joutuisi automaatisesti hakkuukieltoon ja naapureidenkin metsät

    Kurki Kurki

    Kun näitä ostettuja uhanalaislajeja on riittävän kattavasti istutettu, niin nehän poistuu uhanalaisluettelosta. Eivät enää ole uhanalaisia. Entisetkin suojelualueet käyvät tarpeettomaksi ja  joutaa lopettaa.

    Ja muutenkaan ei mitään perusteita ole suojelulle, kun sinne uhanlaiset lajit metsänomistaja on itse istutettanut.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Itse ehdotin tuota Kurjen proseduuria aikoinaan liito-oravalle, eli pöntötettäisiin kaikki mahdolliset liiturin elinpaikat niin että se saataisiin pois uhanalaisimpien eliöiden listalta. Uskon suojeluasiassa kuitenkin myös Suomen Luontopaneelia, joka pitää tarpeellisena vanhojen metsien suojelun lisäämistä etelässä. Varmaan perustelut löytyvät siitä muistiosta.

    Rane

    ”Uskon suojeluasiassa kuitenkin myös Suomen Luontopaneelia, joka pitää tarpeellisena vanhojen metsien suojelun lisäämistä etelässä. Varmaan perustelut löytyvät siitä muistiosta.”

    Perusteluhan oli että luontopanelistit ovat itse keksineet tämän että joka maakunnassa on oltava yhtä paljon suojelualueita.Ei EU eikä edes luonto vaadi tämmöistä.

    Kurki Kurki

    Liito-orava luokiteltiin taas uhanalaiseksi 2019, kun kanta on ollut laskussa. Tiedä häntä mikä on totuus laskennoista. Liito-orava on taajamien ja pihapiirien asukki ei erämaiden. Vika nähdään kuitenkin metsien hakkuissa. Kaikki lajit, jotka ovat riippuvaisia lehtipuista varmasti kärsivät, kun sekametsien kasvattaminen on mahdotonta sorkkaeläinten liian ruuren määrän vuoksi. Lisäksi näissä ylistetyissä vanhoissa metsissä, joista lehtipuut kuolevat suhteellisen pian pois lyhytikäisyyttään eikä uutta kasva, niin niissäkin menetään kaikki niin elävien kuin lahojenkin lehtipuiden lajit.

    En ole kuullut, että luontojärjestöt olisvat kritisoineet hirvikantoja monimuotoisuuden heikentämisestä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luontopaneelin julkaisu:

    ”EU:n biodiversiteettistrategiassa on kolme suojelualueisiin liittyvää erillistä tarkastelua vaativaa tavoitetta: i) vuoteen 2030 mennessä oikeudellisen suojelun piirissä on vähintään 30 prosenttia sekä EU:n maa- että merialueista, ii) tästä vähintään kolmannes, eli 10 prosenttia pinta-alasta, on suojeltu tiukasti ja iii) pinta-alasta riippumatta kaikki jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltu tiukasti.”

    ”Oikeudellinen suojelu. EU:n BD-strategian alustavan ohjeistuksen mukaan oikeudellinen suojelu tarkoittaa alueen osoittamista suojeluun pitkäaikaisesti kansallisen tai kansainvälisen säädöksen, taikka hallinnollisen päätöksen tai sopimuksen perusteella. Luontopaneeli on tulkinnut, että oikeudellisen suojelun piiriin kuuluvat Suomessa kaikki lakisääteiset suojelualueet eli tiukan suojelun alueiden lisäksi muut lakisääteiset kohteet, joilla varovaiset hakkuut ovat mahdollisia, sekä määräaikaisesti rauhoitetut alueet. Lisäksi oikeudellisen suojelun piiriin voidaan laskea tietyin perustein OECM-alueita (other effective area based conservation measures), kuten Suomessa talousmetsien monimuotoisuuden suojelukohteet.”

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Varteenotettava huoli koskien Etelä-Suomen kuusikoita: jos vanhat kuusikot suojellaan, tuleeko kaarnakuoriaisinvaasio?

    http://www.aarrelehti.fi/kolumnit/artikkeli-1.1661805

Esillä 10 vastausta, 1,921 - 1,930 (kaikkiaan 9,802)