Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,971 - 1,980 (kaikkiaan 9,803)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • nuori isäntä

    Yle:n uusi monimuotoisuusjuttu pohjautuu kokonaisuudessaan samaan virheelliseen aineistoon kuin aiemmin julkaistut HCV kartat. Mielenkiintoista on se, että Yle tekee jutun tietäen pohja-aineiston virheelliseksi. Samoin jutussa mainittu suojeluala on väärä. Yle siis valehtelee.

    Yle myös väittää luontopaneelin olevan puolueeton. Heh.

    http://www.yle.fi/uutiset/3-12208625

    Scientist Scientist

    Ylellä oli taas joku ”metsäisku”, oli tulkinnut HCVkarttoja hieman puutteellisella tiedolla.  Tietysti ketään metsänomistajaa ei ole haastateltu, onneksi sentään metsäteollisuuden Niemi oli saanut suunvuoron. Laitoin sinne muutaman kommentin keskusteluun sekä kritisoin ”tutkimusta”.

    https://yle.fi/uutiset/3-12208625

    nuori isäntä

    Koko Ylen juttu pohjautuu valheeseen. Eikö mikään taho näe tätä ongelmallisena?

    Tolopainen Tolopainen

    Yleltä pitäisi poistaa toimilupa, toimii Suomen etujen vastaisesti. Emme ole täällä ötököitä suojelemassa. Ne eivät maksa YLE veroa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    YLE:n jutun anti:  Zonation-kartat kertovat mistä kohdista kannattaisi alkaa etsiä METSO- ja Metka-kohteita. Kyseessä ei ole HCV-kartta, eli noista ei tule käsittelyrajoituksia.

    nuori isäntä

    YLen jutun anti on kyllä jotain muuta AJ. Taas muutama sata ihmistä uskoo, että metsänomistajat raiskaavat Suomen luonnon. Totuushan ei ole näin. Isoimpana eettisenä ogelmana näen, että Yle kirjoittaa jutun jonka tietävät pohjautuvan virheelliseen dataan.

    Timppa

    On se Luontopasnelikin tosi asiantuntija etenkin halutessaan suojella vasnhojan kuusikoita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aineiston ongelmat ja sen käyttötarkoitus tuotiin YLE:n jutussa esiin joten sikäli antaisin toimittajille synninpäästön.

    Jospa tuo herättelisi asian kiireellisyyteen: jos vanhoja metsiä halutaan suojella, rahoitus pitäisi löytyä aika pikaisesti ennen kuin kaikki on aavistushakattu.

    Timppa

    Sano Anneli, mitä ihmettä vanhasssa metsässä on, että ne kaikki pitäisi suojella.  50 vuotta sitten istutettu metsä on 50 vuoden kuluttua 100-vuotias ja tänään istutettu 100-vuoden kuluttua.  Siis tuolla ikälogiikalla Suomen kaikki metsät on suojeltava 100 vuodessa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Se mistä on joillakin eliöillä kova puute: luonnontilaisen kaltaiset vanhat metsät Etelä-Suomessa. Kun nyt suojellaan 100-vuotiasta metsää, se siitä kehittyy vanhetessaan vielä arvokkaammaksi. Kehitystä voidaan myös nopeuttaa ennallistamalla, vaikka polttamalla osia siitä.

    Ei näitä kaikkia aiota suojella, vaan sen verran kuin EU:n biodiversiteettistrategiassa on tavoite.

    En ole monimuotoisuusasiantuntija, joten luottaisin tarvittavien suojelupinta-alojen määrittelyssä viisaampiin ja seuraisin tilannetta uhanalaistilastoilla. Niin kauan kuin vielä ollaan EU:n jäseniä, tämmöinen suojeluoperaatio tulee ainakin jossain muodossa tehdä. Luontopaneeli teki ehdotuksensa, mutta se ei välttämättä toteudu juuri tuollaisena.

Esillä 10 vastausta, 1,971 - 1,980 (kaikkiaan 9,803)