Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,591 - 2,600 (kaikkiaan 9,734)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • hemputtaja

    Että niinku laskentamallilla ennallistetaan? Toivottavasti päättäjämme laskevat, että vain tollot lähtevät ennallistamaan luontoa.

    Jos kerran tarvitaan lisää ns. luonnontilaa, annetaan olla. Kyllä luonto hoitaa ennallistamisen ja tulos on taatusti aito.

    Puuki

    Niin miksipä ei verrattaisi sitten kunnolla aikojen takasiin tilanteisiin. Sama koskee myös esim. Putiinin omintakeista historian muuntamista omien tavoitteiden mukasempaan suuntaan.  Sillä perustellen siellä naapurimaassa kaikkia vähemmistöjä ja pienempiä maita sorretaankin, vaikka muut kuin venäläiset ovat aikoinaan  mm. perustaneet Novgorodinkin.  Kun asetetaan vertailuaika sopivasti, saadaan itselle sopivia vaatimuksia tehtyä.

    Metsää tulisi viljellä lissää varsinkin niille alueille joissa metsät on hakattu muuhun käyttöön aikoinaan. Siihen ei sovi ollenkaan keskimääräisten 10/20%:en esittäminen suojelualueiden lisäämiseksi joka paikassa.  Suomessa luontotyyppien uhanalaisuussepittelykin meni pelkkien %;en esittämisellä hakoteille (tarkoituksella ainakin medioissa) , kun liki 50 % on eri lehtotyyppejä joita on vain 1-2 % koko metsäalueesta.

    Timppa

    Jos tästä direktiivistä jotain hyvää seuraa niin kaupungeissa joissa ei enää voida rakentaa metsiin.

    Aika ongelmallista.  Mitkä olisivat parempia paikkoja?  Peltoja tarvitaan ruoantuotantoon.  Soita ei saa käyttää.  Jäljelle jää vain järvet tai sitten teiden päälle.

    Loppuuko tuulivoiman rakentaminen, jos linja-alueita ei saa tehdä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sen takia Jean S lauseen perässä onkin kysymysmerkki, kun en ihan luota meidän päättäjien arvostelukykyyn!

    Vetoan biodiversiteettistrategiaan jossa sanotaan aivan selvästi että suojellaan 10 + 20 prosenttia maa-alasta. Ei esimerkiksi nykyisistä metsäpinta-aloista. Ennallistamishankehan on osa bd-strategian toteutusta.

    Suhtaudun erittäin skeptisesti siihen, että niissä EU-maissa joissa ei ole paljoa vuoristoa päästäisiin tuollaisiin pinta-aloihin. Meillä se olisi mahdollista, mutta onko se poliittisesti hyväksyttävää tai järkevää. Panostaisin runsaasti suunnitteluresursseja siihen että päästäisiin samoihin tavoitteisiin, mutta pienemmillä pinta-aloilla. Avainasemassa on se mitä tapahtuu 90 prosentilla pinta-alasta eli varsinaiset talousmetsät ja puolisuojellut. Se ratkaisee kuinka paljon itse asiassa tarvitaan tiukasti suojeltua pinta-alaa.

    Jos puolisuojeltuun ennallistettuun alaan saadaan laskea kaikki lakikohteet ja metsäsertifioinnin erityiskohteet ja vielä lisäksi jatkuvapeitteisenä hoidetut kohteet, sitten pinta-alat kyllä täyttyvät.

    Gla Gla

    Timppa: ””Jos tästä direktiivistä jotain hyvää seuraa niin kaupungeissa joissa ei enää voida rakentaa metsiin.”

    Aika ongelmallista.  Mitkä olisivat parempia paikkoja?  Peltoja tarvitaan ruoantuotantoon.  Soita ei saa käyttää.  Jäljelle jää vain järvet tai sitten teiden päälle.”

    Suomen väkiluku ei kasva, joten meillä on paljon kaupunkeja, joissa on tilaa rakentamiselle ilman uusien alueiden kaavoitusta.

    Jean S

    Voisin ounastella, että esimerkiksi Alankomaat on innoissaan ennallistamassa 30 % pinta-alastaan. Ilmeisesti siis mereksi.

    Gla Gla

    Ei niiden tarvitse mitään ennallistaa. Ei meidänkään tarvitse peltoja ennallistaa. Riittää, kun ei heikennetä peltojen ja kaupunkien monimuotoisuutta.

    Hollanti on kyllä erinomainen esimerkki tällaisen ajattelutavan järjettömyydestä. Puhutaan luontokadosta, kuin meillä on maapinta-alasta metsää saman suuruinen osuus kuin Hollanti on sitä hävittänyt.

    Jean S

    Ja tulkitsin Annelin kysymysmerkin niin, että ”eikö se olekin selvää, etteivät päättäjämme suostu…”.

    Minusta on selvää, että päättäjämme suostuvat mihin tahansa, ja se saattaa olla terveellistäkin. Olennaista kuitenkin – tuon muovipulloasiankin suhteen – on se, että EU:ta ei pidä ymmärtää poliittisesti neutraalina himmelinä, joka ajaa puolueettomasti erilaisia hyviä asioita ja rauhaa Euroopan alueella.

    Olemme tottuneet ajattelemaan, että EU:ssa ei ymmärretä Suomen erilaisuutta ja erityispiirteitä, ja tämä on varmasti jossain määrin totta ollutkin. Tilanne on kuitenkin muuttunut, ja nyt EU:ssa tehdään – ehkä eräänlaisen demokratian nimissä – myös aika rankkaa sisämarkkinapolitiikkaa. Se, että muovipulloihin tulee ne renkaat, suosii kauppapoliittisesti niiden maiden toimijoita, joilla renkaat jo ovat käytössä. Se, että maakaasu on puhdasta energiaa ja turve ei, suosii niiden maiden toimijoita, joilla maakaasu on käytössä. Rohkeasti voisi sanoa, että nämä eivät ole ympäristökysymyksiä vaan ympäristöasioita näennäisesti pelivälineenä käyttävää valtapolitiikkaa, jolla unionia yhtenäistetään enemmistön johdolla ja ennen kaikkea niiden ehdoilla. Valituksi ei useinkaan tule ympäristön kannalta paras käytäntö, vaan ratkaisu, joka syystä tai toisesta sopii keskeisille jäsenmaille ja tukee niiden teollisuutta. Yhtenäistämisestä (harmonisoinnista) syntyvät kustannukset maksatetaan sitten periferian valtioilla ja yrittäjillä, jotka joutuvat muuttamaan toimintamallejaan.

    Joku totesi joskus jossain, että Saksa tekee EU:n kautta sen, mihin Hitler ei aikoinaan pystynyt. Ei nyt ehkä ihan niinkään, mutta toivoisin, että suomalaiset kykenisivät tarkkanäköisyyteen eivätkä vain hihkuisi onnesta, kun tukimiljoonia tulee sinne ja tänne ja matkustaminen on helppoa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ennallistamispaketti ottaa aikalisän.

    ”MT:n komissiolähteistä saamien tietojen mukaan EU:n vihreän kehityksen ohjelmasta vastaava komission varapuheenjohtaja <b>Frans Timmermans</b>joutuisi nyt kuitenkin lykkäämään lakipaketin julkistamista”

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1849026

    Timppa

    Suomen väkiluku ei kasva, joten meillä on paljon kaupunkeja, joissa on tilaa rakentamiselle ilman uusien alueiden kaavoitusta.

    Ei sitä väkiluvun kasvua voi ennustaa.  Voidaan saada rutkassti uutta porukkaa.

    Juuri tänään paikallisuutisissa kerrottiin, että johonkin paikkaan Helsingissä kaavoitetaan asuntoja lähivirkistysalueeksi aiemmin merkittyyn mäntymetsään.  Pelkäsivätköhän tulevaa direktiiviä?

    Tyttären asunnon lähellä Espoossa louhittiin ja hakattiin iso kalloinen mäki asunnoksi.

    Totta on, että suuressa osassa Suomea asuntoja on liikaakin, mutta vastaavasti kasvukeskuksissa liian vähän.  Kyllä niin uusi asunto- kuin työpaikkarakentaminen tulee jatkossakin painottumaan paljolti nimenomaan metsiin.

Esillä 10 vastausta, 2,591 - 2,600 (kaikkiaan 9,734)