Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,601 - 2,610 (kaikkiaan 9,734)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Jean S

    Muuallakin kuin Finnpulp-asiassa on sitä, että sääntelyä kiristämällä sementoidaan olemassa olevat valta-asemat. Käytännössähän on monia teollisuuslaitoksia, valtateitä, rakennuksia jne., joita nykylainsäädännön aikana ei enää pystyttäisi tekemään.

    Nämä pyrkimykset maankäytön sementoimiseen ovat ihan mielenkiintoisia, kun halutaan lukita pellon/metsän/rakennetun ympäristön jne. määrä johonkin tiettyyn pisteeseen.

    Eikö yhtä loogisesti voitaisi ehdottaa, että esimerkiksi ranskalaisia ehm.. likvidoitaisiin siihen saakka, että ranskalaisia asuisi Ranskassa pinta-alaa kohden yhtä paljon, kuin Suomessa asuu suomalaisia?

    Gla Gla

    Timppa: ”Kyllä niin uusi asunto- kuin työpaikkarakentaminen tulee jatkossakin painottumaan paljolti nimenomaan metsiin.”

    Valtio voi miettiä, onko se järkevää, jos tarpeeksi kovat ukaasit metsään rakentamisesta tulee. Muitakin vaihtoehtoja on.

    Helsingissä osataan riidellä rakentamisesta, kun tilaa ei ole. Juurihan jossain Sipoon suunnalla soudetaan ja huovataan metsäalueen kanssa, vaikka rakentamispäätös jo tehtiin. Keskuspuiston rakentaminen taisi mennä jäihin, kun bulevardiajatus ei näytä toteutuvan. Lentokenttä on ihan hyvä paikka rakentaa, Talissa olisi golfkenttäkin joutilaana. Saisi sinne 20 000 ihmiselle asunnot kerrostaloihin.

    Tällä hetkellä rakennetaan ja suunnitellaan rakentamista surutta sinne, mihin taloja saadaan mahtumaan. Vaikka sitten ampumalla koko mäki pois. Metsien säästämisajatukset koskevat tulevaisuutta.

    Kumma, jos väkiluvun kasvua ei voida ennustaa. Meillä ennustetaan väkiluvun laskua ja siksi pitäisi kouluja lopettaa. Eli tänne vaan sieltä Helsingistä, ei tarvitse täällä ajaa infraa alas ja siellä rakentaa uutta tilalle. Aivan pöhköä hommaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos Espoosta tai Vantaasta puhutaan, olisi rakentamiseen runsaasti peltoa ja joutomaata jäljellä; ei tarvitsisi niitä kauniita kallioita louhia. Oma ehdotukseni pk-seudun laajentumiseen kuitenkin olisi että jatketaan asuinalueiden kaavoittamista pääratojen varsia pitkin ja lisäksi merenrantoja pitkin itään ja länteen. Kirkkonummen ranta-alueelta pienennettiin juuri rakennusoikeutta merenrannalta ylemmän kaavoitusviranomaisen toimesta. Onko tämä tasa-arvoista kun Helsinki ja Espoo ovat saaneet rakentaa rannat täyteen? Sori poikkeaminen otsikosta, mutta potuttaa kun Helsinki haluaa rakentaa virheralueidensa päälle. No, monimuotoisuttahan se kaupunkivihreäkin on.

    Puuki

    Ei varmaan ole tasa-arvoista rakentaminen, ei se ole muuallakaan. Mutta voisi kai sen Vantaan joen rannoillekin rakentaa vai joko on rakennettukin?    Haja-asutusalueillakaan ei saa rakentaa alle 100 m päähän rannasta.

    Harvennusrästit ei ainakaan lisää metsien monimuotoisuutta, kun niitä on liian paljon kuten nykyään.  Sienituhojen ja lumituhojen lisääntyminen ei ole monimuotoisuuden lisääntymistä.

     

    Gla Gla

    Harvennusrästien suhde monimuotoisuuteen riippuu lähtökohdasta ja harvennuksen toteutustavasta. Ylitiheäksi päässeen ensiharvennusta odottavan puhtaan kuusikon tila paranee automaattisesti harvennuksessa. Sekametsäksi kasvaneen kohteen tila heikkenee, jos siitä tehdään yhden puulajin metsä.

    Tuhot voivat hyvinkin lisätä monimuotoisuutta. Tiheään metsään tulee aukkopaikkoja ja lahopuuta niin pystyyn kuin maahankin.

     

    Puuki

    No kuka mitäkin arvostaa. Itse en arvosta esim. sieni-ja lumituhoista  kärsineitä metsiä edes monimuotoisuuden kannalta. Hyvän kasvatusmetsän alku  saattaa siinä palautua kasvussaan  taimikkovaiheen tasolle.  Ja puulajien monimuotoisuuskin saattaa kärsiä.  Ylitiheän riukupuumetsän lahopuut lahoaa liian aikasin ja -nopeasti jotta niistä olisi lahopuujatkumon lisääjiksi.

    Gla Gla

    Kun puhutaan monimuotoisuudesta, silloin ei arvioida puuston kasvua talousmetsänäkökulmasta.

    Jos ylitiheän riukumetsän puusto ei kelpaa lahopuujatkumoksi, mistä lahopuuta sitten tulee? Hömötiainen tekee pesän 10 senttiseen koivupökkelöön. Kyllä sellainen pienikokoisempiakin lajeja elättää.

    Puuki

    Talousmetsissähän niitä isoja harvennusrästejä pitäisi purkaa eikä se harvennus estä jättämästä useampia puulajeja pystyyn, jos niitä on kasvamassa.   Riu-uista tullut lahopuu ei säily kuin suunnilleen saman aikaa kuin oksat hakkuun jälkeen .    Siksi esim. sertifikaattien mukaan pitäisi jättää riittävän paksuja säästöpuita eikä riukuja. Säästöpuuryhmiä jätetään nykyään talousmetsien hakkuissa tarpeen mukaan.

    Gla Gla

    Tietysti rästejä pitäisi purkaa ja niin, että monimuotoisuus huomioidaan.

    Mutta jos tarkastellaan riukuuntunutta metsää, siellä ei ole säästöpuuryhmiä tarjolla lahopuiksi. On vain niitä riukuuntuneita puita. Tai jos edellisestä päätehakkuusta on jäänyt säästöpuita, hyvä niin. Mutta ne olisivat siellä silloin joka tapauksessa, oli metsässä tuhoja tai ei, oli harvennusrästejä tai ei.

    Säästöpuita ei jätetä nuoren metsän hoidossa, vaan avohakkuissa. Toki tiedät tämän, mutta kommentissasi menee asiat sekaisin. Kysehän oli siitä, miten harvennusrästi vaikuttaa monimuotoisuuteen.

     

    Puuki

    Voidaan jättää jo taimikoihin tulevia sääästöpuuryhmiä : Sitä jopa suositellaan , samoin tietysti kasvatusmetsiinkin.

Esillä 10 vastausta, 2,601 - 2,610 (kaikkiaan 9,734)