Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,621 - 2,630 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Puuki

    Taimikoiden hoitoonkin sopii hyvin esim. katkaista ylispuuksi päässyt lehtipuu korkeammalta , niin katkiaa helpommin  kuin paksu tyvi.

    1-2 milj. ha uutta suojelualuetta on melko kallis projekti. Kotiaho & kumpp. toivottavasti osallistuu kustannuksiinkin (ostamalla omaa metsää) eikä vain ole vaatimassa jatkuvasti lisää alueita suojeluun.    Vajaatuottoiset hoitamattomat  metsäkuviot voisi olla parhaita suojelukohteita, kun kasvaahan ne puut pikkuhiljaa järeiksi sielläkin.  Eli käytännössä useimmat jk-hoidolla käsitellyt metsät sopii suojeluun kuin nenä päähän.

    Kotimaassa päätetyt ennallistamisen kriteerit riippuu ihan siitä kuka tai ketkä niistä päättää,  tuleeko asiallista vai sutta ja sekunda – päätöksiä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä, mutta EU-visiossa jatkuvapeitteiset metsät tulevat suojelualueiden lisäksi, ei niiden osaksi. Meillä voidaan siirtyä osalla turvemaita jatkuvapeitteiseen malliin ainakin siksi aikaa kun se toimii ja tämä pinta-ala lasketaan ennallistamiseksi. Kun tuo ei enää toimi, voidaan tehdä avohakkuu tai suojelualue?

    Puuki

    Valtiolla tuskin on varaa lisätä suojelurahoja joten suurin osa lisäsuojelusta tullee mo;en  kustannettaviksi kuitenkin. (Ja kun  suojellaan lailla , ei ilm. tarvitakaan mitään korvauksia lisätä)  .   20 % puolisuojeluun on se sekin todella iso menetys puun kasvatuksessa.  Rahkaturvemaille sopii luont. ja myös jk mutta esim. karhunsammaleisille , varputurvekankaille ja juurikääpäalueille (jk)  ei koska uudistuminen ei niillä onnistu luontaisesti.   Koska tähän asti tehdyt hyvät monimuotoisuuden lisäämisen satsaukset ei ole muka mitään, en aio lisätä vanhojen metsien pakkosuojelua siitä vaan nopeutan hakkuita ja toimin entisten hyviksi havaittujen käytäntöjen ja sääntöjen mukaan. Nykyiset metsälaki, sertit ja ls-laki riittää hyvin uutta ls-lakia ei olisi tarvinnut metsäpuolelle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Otetaan huomioon kuitenkin että strategian 10+20 prosenttia on lopullinen tavoite, ei nettolisäys tästä eteenpäin. Minäkään en aio lisätä suojelualueita vaan niitä on jo riittävä määrä. Pitäisi vain korjata OmaMetsään merkinnät – nyt järjestelmä ehdottaa avohakkuita rantametsään ja monimuotoisuuskohteisiin koska niissä on runsaimmat puustot.

    Puuki

    Kunnittain ja alueittain pitää kuulemma sopia suojelualueet.  Silloin ei riitä , että esim. Lapissa on jo paljon täyssuojeltuja metsäalueitakin.  10 + 20 % on vielä melko kaukana nykytilanteessa suurimmassa osassa kuntia ja alueita (maakuntia ?) .  Esim, kangasmailla ei jk toimisi kuin vajaasti eli puun kasvatuksen kannattavuus laskisi pitkityksessä mm. kuivahkoilla kasvupaikoilla merkittävästi.  Hyvin kasvavia turvemaitakin on paljon ja niiden suojelu/puolisuojelu vähentäisi sekin paljon metsän kasvua.  Vanhojen metsien täyssuojelun kustannukset taas on paljon suuremmat kuin  metsän suojelun kustannukset/ha  on keskimäärin.

    Uudet lisääntyvät suojeluvaatimukset on juuri kuten aikoinaan oli sossujen sosialissointitapa heidän itsensä kertomana ; ”ei nopeasti vaan pikkuhiljaa siirrytään sosialismiin” (=vaan ei oman omaisuuden kohdalla, sosialisoidaan siis vain muiden omaisuutta , se on pääperiaate ollut aina heillä ).

    Perko

    Mistä ne ongelmat  ovat tulleet ”karhunsammaleisille , varputurvekankaille ja juurikääpäalueille”?   Joka kerta keskustelussa  Puukin pakista  tunki  esille juurikääpä eri-ikäismetsän  aiheuttamana.   No,  kun ei oo oollut sellaista sekaista monikerroksellisuutta niin miten se on tukenut muualle  tai sinne  itse aukon pyhyyteen.

    Puuki

    Eläpäs Perko vääristele. En ole sanonut että kuusikoiden juurikääpä olisi jk:n harsintojan aiheuttamaa. Mutta jk suosii sen lisääntymistä, siitä on olemassa tutkimustietoakin mutta sitä tuskin voipi teikäläinen ottaa vastaan .  Luont.uudistamisen edellytyksistä saat ihan itekin tietoa , jos on halua etsiä, kun ei kerran palstalla kerrottuna tunnu kelpaavan.

    aegolius aegolius

    >Joka kerta keskustelussa  Puukin pakista  tunki  esille juurikääpä eri-ikäismetsän  aiheuttamana.

    Kehitystä on tapahtunut, koska tässä ei solvata ketään henkilökohtaisesti eikä mollata kaikkia eri tavalla ajattelevia yhdessä. Hyvä!

    Tuo ”joka kerta keskustelussa” kuulostaa oudolta, koska en ole tällaista nähnyt kertaakaan. Olen kyllä toistuvasti nähnyt katkeruutta ja myös haasteita ymmärtää luettua tekstiä. Ehkä ne yhdessä tuottavat tällaisia ajatuksia.

    Gla Gla

    Kiinnostavaa on se, miten jk määritellään eli voinko nimetä nuoren metsän, josta erirakenteisuutta ole harvennettu, jk-kohteeksi? Kun tuo varttuu ja harvennusten myötä puusosta tulee tasarakenteinen kuusikko, lakkaa se olemasta jk ja tilalle tulee erirakenteiseksi kasvatettu taimikko, joka on ylispuiden osalta varttunut 02-vaiheeseen.

    Gla Gla

    Juurikäävälle on oma keskustelunsakin, mutta kuten jk:n määrittelyyn, myös juurikäävän torjunnassa on monilla vaikeuksia käsitteissä. On eri asia estää käävän leviämistä kuin puhdistaa saastunut alue.

Esillä 10 vastausta, 2,621 - 2,630 (kaikkiaan 9,714)