Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,681 - 2,690 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Edistäisi keskustelua jos ne nimimerkit jotka eivät ole tyytyväisiä tähän saakka tehtyihin monimuotoisuuden edistämistoimiin, esittäisivät mitkä parannukset tarvitaan. Itse olen esittänut kolmen pointin ohjelman kuin A. Stubb konsanaan. Tuloksia seurataan uhanalaisten lajien tilanteen ja harvinaisimpien luontotyyppien pinta-alojen kehittymisen pohjalta.

    1. Lisää tiukan suojelun alueita Etelä-Suomeen, erityisesti lajien ”hot spot” -luontotyypit. 2. Lisää puolisuojeltuja alueita.  3. Lisää talousmetsien luonnonhoitoa ja ennallistamista (lähes sama asia).

    Gla Gla

    Valkohäntäpeurojen määrän vähennys 2/3, hirvikannan puolitus -> lehti- ja sekametsien määrän merkittävä kasvu, kaksijaksoisten metsien määrän lisäys = kiertoajan pidennys, kun koivikoita saadaan lisää.

    Siinä tärkeimmät muutokset nykytilaan. Täytyy muistaa, että suuri osa metsistä on metsätalouden ulkopuolella, vaikkei suojelualueen statuksella olekaan. Niiden suojelu ei monimuotoisuutta paranna.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kannatan Glan ehdotuksia. Uudelle maaseutuministerille tehtävää.

    Koko Eurooppa oli ikimetsää ennen ihmistä

    Juttua Euroopan viimeisistä luonnonmetsistä. Kerrotaan mm. että kauriit muovasivat kasvipeitettä, kuten nykyäänkin tekevät. Kukahan tämän kartan on laatinut? Ei Lapissa ole ”metsää” tuolla Suomi-neidon päässä, tunturikoivikoita vain.

    https://yle.fi/aihe/a/20-10002300

    Gla Gla

    Timppa ja Anneli jatkavat hyvää keskustelua hesarissa puun tuonnin loppumisen merkityksestä. Tai ainakin sellaisen otsikon alla.

    Tonin mielipide: ”Ei ole kiveen kirjoitettu, että metsäteollisuutta pitää olla Suomessa nykyinen määrä. Sitä on Suomessa aivan liian paljon.”

    Toni kirjoittaa, että meidän pitäisi kuluttaa luonnonvaroja vastava määrä eli paljon nykyistä vähemmän. Hieno ajatus, mutta ei toteudu vähentämällä hakkuita tai metsäteollisuuden tuotantoa. Siinä tapauksessa hakkuut ja tuotanto siirtyy muualle. Kiinnostaa tietää, mikä olisi Tonin näkemys siitä, miten kulutusta voisi vähentää, jotta tuotanto sopeutuisi tilanteeseen. Ja onko järkevää aloittaa kulutuksen vähennys uusiutuvista materiaaleista, kun työtä uusiutumattomien korvaamisessakin on valtavasti jäljellä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nii-i. Vaikka meillä hallitus tai EU pakottaisi sopeuttamaan metsäteollisuuden johonkin kuvitteelliseen luonnon kestokyvyn rajaan, emme voi pakottaa muita maita siihen. Työtä kestokyvyn eteen pitää tietenkin jatkaa mutta myös ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Siihen tarvitaan kyllä kaikki mahdollinen hiilen sidonta ja metsäteollisuuden tuotteet. Meillä ei olisi varaa jättää metsiä kovin laajasti tyhjäkäynnille. Jos jätämme, monimuotoisuus kukoistaa mutta muut tavoitteet eivät edisty.

    Timppa

    On se Toni kumma tyyppi.  Uskoo, että metsä kasvaa kuten hän toimii.  Tässä suhteessa edustanee laajemminkin nykyaikaista ajattelua niin metsistä kuin muistakin jutuista.  Jos netissä voi tehdä mitä haluaa, niin eivät ymmärrä, erttä reaalimaailmassa on säännöt ja luonnonlait, joihin ei voi vaikuttaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sitä jotenkin ajattelisi että meteorologin koulutus antaisi eväitä ymmärtää että jokaisella tieteenalalla on oma osaamisensa, eikä toisen tontilla voi olla asiantuntija ilman teorian tai käytännön osaamista. Esimerkkinä jatkuvan kasvatuksen soveltuvuus kaikkialle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    http://www.enchant.fi/metsanomistajan-paiva-2022/sali-2

    Kanavalla monimuotoisuus- ja luonnonhoitoasiaa. Tässä kohtalaisen sopuisa ja hyvä paneelikeskustelu, jossa mukana Mai Suominen, Jaakko Temmes ja Heli Viiri. Tallenteella noin ajassa: 1.11 – 2.13. Seuraavana tallenteella puhuu Markku Remes suometsien hoidosta.

    pikkutukki

    Nythän MG teki ulostulon . Lehtipuista vain koivua ja alle 40 senttistä haapaa hakataan . Meneekö jeesmiehen haavat liian suuriksi ? Ihan järkevää jättää pörriäisille raitaa yms.

    Visakallo Visakallo

    Onko mainittu, tarkoittaako tuo 40 cm rinnankorkeusläpimittaa? Jos tarkoittaa, niin eihän sellaiset haavat kovin isoja vielä ole.

Esillä 10 vastausta, 2,681 - 2,690 (kaikkiaan 9,714)