Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  • Tämä aihe sisältää 9,714 vastausta, 127 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Rukopiikki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,781 - 2,790 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Nostokoukku

    Eihän se aukko tietenkään mullalle mene, mutta kasvillisuus kyllä muuttuu. Lannoitdttujen metsien aukot muuttuvat heinikoksi, vatukoiksi ja horsmikoiksi. Mustikka ja muut luonnonmetsä kasvit väistyvät valon määrän ylettömästi lisääntyessä. Aukko kuuluu boreaaliset metsän kiertoon myrskyn tai kulon seurauksena, mutta ei 50 vuoden välein kuten ”metsänhoitajan” tekemänä. Eikä sinne luonnon tekemään aukkoon kuulu kaivuri, istutusputki ja raivaussaha.

    Rane

    ”Kainuun korkeudella ttervaleppää ja paatsamaa kasvava korpi täytyy olla rehevä, kostea ja varmaan lähteinen. ”

    Ojitettu.

    Teufelin Zumi

    Asiantuntijoille vp:n johdolla on käynyt kuten linkin Ernolle. Näkee salaliittoja ja muita harhoja. Odottaa sitten että yhteiskunta tulee ja palkitsee työnsankarin merkillä sekä kemeralla, sankarin merkin tullenee luovuttamaan kekkkonen.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/62d8fec1-54b9-472d-a64b-9fdbd2192aca

    Timppa

     Lannoitdttujen metsien aukot muuttuvat heinikoksi, vatukoiksi ja horsmikoiksi. Mustikka ja muut luonnonmetsä kasvit väistyvät valon määrän ylettömästi lisääntyessä. 

    Meillä ei ole lannoitettuja metsiä, mutta noita löytyy kyllä sopivalla maapohjalla.  Mustikkaa löytyy aukoissakin.  Monta viimeistä vuotta ollaan kerätty mustikkaa pelkään aukoista tai aivan aukkojenn vierestä.   Esimerkiksi länteen viettävästä männikköön tehdystä aukosta on saatu huippusatoja mustikkaa.  Itsekin ihmettelen kuinka varvut kestävät paahdetta.  Näin Keski-Suomessa.

     

     

    R.Ranta R.Ranta

    Sinun kokemuksella ajatuksesi ovat kunnioitusta herättäviä Nostokoukku.

    Pitäisi kyetä avoimesti ja rehellisesti katsomaan myös mitalin toisellekin puolelle.

    Nostokoukku

    Olkoon vain ojitettu. Muutama kymmenen vuotta niin noin rehevällä kasvupaikalla ojat ovat häipyneet.          (Nyt tulee hirveä muotisana) Aikaikkuna suojelussa on jotain muuta kuin puunkasvatuksess.

    Rane

    Niinpä.Samaa mieltä kuin nostokoukku.Puupellon ja luonnonsuojelualueen ero on vain siinä ovatko puut pysty vai vaaka-asennossa.

    Rane

    Yllättävä tieto että Petkeles olisi tehnyt metsässään töitä ja vielä moottorisahalla?Kaikki on tietysti mahdollista.Ota yhteyttä tuonne.

    Ps.Kai olit omassa metsässäsi?

    Ostokriteerit – Luonnonperintösäätiö (luonnonperintosaatio.fi)

    aegolius aegolius

    Nostokoukulle hatun reunan nosto täältäkin. Vaikka oltaisiin osittain tai enemmänkin eri mieltä, tässä keskustellaan. Vastaukset luetaan, kysymyksiin vastataan tai ainakin reagoidaan. Keskustelusta ei myöskään vetäydytä heiton tai kahden jälkeen. Ei ole ihan tavallista tällä palstalla tämä.

    Ymmärrän toki, että luonnonmetsään ei kuulu pottiputki eikä raivuri. Olen monin kohdin osittain samaa mieltä, vaikkakin kantasi on jyrkempi, mutta… sitten se haaste. Miten ottaisit kantaa talousmetsien hoitamiseen ja luonnonhoitotoimiin ja luonnon monimuotoisuuteen siellä? Täytyykö pahoitella noiden käsitteiden käyttöä? Mihin pyrit omissa metsissäsi, vai pidätkö niitä talousmetsinä lainkaan?

    Nostokoukku

    Talousmetsät/puuntuotantoalueet: siellä olen työurani tehnyt ja vapaa-aikani viettänyt. Niitä on on oltava tuottamassa raaka-ainetta maallemme vielä tärkeälle teollisuuden alalle. Puuta täytyy kasvattaa tehokkaasti, silloin tarvittava määrä saadaan pienemmältä alalta jolloin alueita jää muuhunkin käyttöön  esim. suojeluun ja virkistyspainotteiseen käyttöön. Puuntuotantoon käytettävillä alueilla on tehty aikoinaan järjettömyyksiä ehkä hyvässä uskossa. Luonnonhoitotoimilla näitä asioita voidaan korjata, esim karujen soiden ennallistaminen, pienten perattujen virtavesien palauttaminen. Kyllä monimuotoisuus on talousalueilla vähentynyt tai kadonnut. Pääasiassa yhden puulajin kasvatusalueilla, jotka on aikaansaatu edellä kuvaamillani tavoilla, ei monimuotoisuutta pelasta muutama jättöpuuryhmä tai muutaman neliön riistatiheikkö.

    Nimet ei tietenkään miestä pahenna, käyttäköön kukin mitä haluaa. Lähinnä minua tympii se vanhurskastelu noiden termien takana piilee. Kun ollaan niin luonnonpelastajaa kuin olla voi. Kuitenkin meillä on kaikilla silmät päässä. Olen monta kertaa kulkenut huippu hyvin kasvatetun 50 vuotiaan männikön kautta pienelle muutaman hehtaarin aarnikuviolle. Männikössä on runkoa, järeyttä, kuutioita ja laatua, mutta kun astun siitä aarnimetsän puolelle niin sokea reettakin tuntee, että monimuotoisuus on toista luokkaa.

Esillä 10 vastausta, 2,781 - 2,790 (kaikkiaan 9,714)