Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,801 - 2,810 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Avasin uuden keskusteluaiheen energian saatavuudesta.  Liittyy myös tähän asiheeseen.  Olisiko fiksumpaa jättää tuulivoimarakentaminen vähemmälle ja sen vaatimat alueet metsiksi ja kasvattaa metsiä entistä tehokkaammin, jolloin metsäenergiaa käyttämäällä estettäisiin suurien puuttomien aleiden syntyä.

    Puuki

    Pohjosen eh-hakkuurästejä on n. milj ha. (Tekemättömiä th;ja suunnilleen saman verran). Ei niitä kannata ainakaan suojella harvennushakkuilta; sekin vain  lisäisi metsätuhoja ei monimuotoisuutta.   N. 40 milj mottia puuta lisää käyttöön niiden harvennusten hoidosta korvaamaan fossiilisia tuotteita . Ei huono vaihtoehto kunhan puille  saadaan käyttöä ja korjuut joskus tehtyä.

    Nostokoukku

    Tuulivoiman rakentaminen ja sähköautoihin siirtyminen lisäävät hiilidioksidi päästöjä voimakkaasti seuraavat 20-30 vuotta. Molempien        ”vihreys” on suurta bluffia. Puun jalostaminen ”tikkuviinaksi” ja korvaavaksi polttoaineeksi olisi parempi ilmastoteko.

    hemputtaja

    Tuolla väitettiin todeksi/hyväksytyksi, että monimuotoisuus vähenee metsätalouden vuoksi.

    Tuo väite on mielipide. Todellinen näyttö syyllisyydestä puuttuu. Yhtä hyvin voisin väittää syylliseksi jatkuvaa kasvatusta.

    Yksi uhanalaisista on kangasvuokko. Erittäin harvoin olen tavannut ja silloinkin muinoisessa Kymen läänissä. Imatran lähellä viimeksi. Oli siisti  kakkosluokan männikkö. Harvennuksen oksista oli jo neulaset tippuneet. Kangasvuokko viihtyi näköjään oikein hyvin noiden neulattomien risujen alla. Liekö jonkinlainen suoja eli miten.

    mehtäukko

    Taloudellinen-,sosiaalinen-ja egologinen kestävyys…vai miten se oli?

    Joka tapauksessa puhuttaessa yksityisomistuksen taloudellisesta kestävyydestä. Jos se yli kävellään minkä tahansa keksityn ja keksimättömän  syyn muodossa, kaikelta muultakin putoaa pohja ja peruste. Sitä toimenpidettä kai kutsutaan sosialisoinniksi. Sen aatteen ajamiseksi on joillain tahoilla tarkoitusperänsä.

    Rane

    ”Olen monta kertaa kulkenut huippu hyvin kasvatetun 50 vuotiaan männikön kautta pienelle muutaman hehtaarin aarnikuviolle. Männikössä on runkoa, järeyttä, kuutioita ja laatua, mutta kun astun siitä aarnimetsän puolelle niin sokea reettakin tuntee, että monimuotoisuus on toista luokkaa.”

    Mitä sokea Reetta tuntee hiilinieluista?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Päivän mielipide koskee biodiversiteettiä. ”Erilaiset kestävyyden arviointia jäsentävät tiedon osa-alueet esitetään yleensä toisiaan täydentävinä näkökulmina, mikä kyllä auttaa huomioimaan asian moniulotteisuuden mutta vaikeuttaa erilaisilla ajan ja paikan tasoilla toteutuvien ekologisten reunaehtojen ja niihin kytkeytyvän ihmistoiminnan keskinäisriippuvuuksien ymmärtämistä.”

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008727979.html

    Kurki Kurki

    Jaha. Kukas muu kuin Toni Amnell taas kommentoimassa.

    Viimeinen yhteenotto päättyi siihen, että Toni sai viimeisen sanan. Otin yhteyttä moderaattoriin ja riitelin sen verran, että sai yhden kommentin läpi. Toni näkyy saaneen vielä sen jälkeen vastata.

    R.Ranta R.Ranta

    Turhaa raivaamista tulisi välttää. Itsekin olen syyllistynyt  altaraivaamaan usein  männikön aivan liian steriiliksi. Omaan silmään se on näyttänyt hienolta. Luonnon monimuotoisuus, joka ei olisi maksanut mitään ja haittakin olisi ollut hyvin pieni, on jäänyt ottamatta huomioon.

    Parantamisen varaa olisi ja siitä tulisi keskustella kiihkottomasti, ilman vastakkainasettelua.

    mehtäukko

    Kuivan kankaan männiköissä kuusi on melkein rikkaruoho. Lisää vaan maan happamuutta ja tiheänä suosii kellari-ilmastolla sienitauteja.

    Nykyiseen korjuuteknolgiaan on välttämätöntä soveltaa liian roinan raivaus. Tietyt tiheiköt olkoot riistalle ja kulkijoille kahlattavina.

Esillä 10 vastausta, 2,801 - 2,810 (kaikkiaan 9,714)