Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,851 - 2,860 (kaikkiaan 9,711)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • hemputtaja

    Nämä hakkuiden vastustajat voisivat ninkutuksen sijasta siirtyä tekoihin. Esim. vessapaperin käytön lopetus vähentäisi hakkuita pitkällä juoksulla ja ehkä todellisen luontoihmisen voisi erottaa jo hajusta. Huhuu Elokapina, pankaa toimeksi.

    Itse olen jo hiukan tuohon suuntaa mennyt, jos kotimaan metsiä ajatellaan. Huomasin hiljan, että suomalaiseksi luulemani suosikkiperäpuhdistin onkin peräisin Puolasta. Pakkaus vain hämää äkikseltään.

    Petkeles Petkeles

    ”Sekin huomataan, kun maisemaan tulee aukko. Sitä ei huomata, kun aukkoon kasvaa taimikko ja se varttuu sulkeutuneeksi metsäksi.”

    Aikahorisonttihan näillä edellä verratuilla asioilla on hyvin yhteneväinen.

    Gla Gla

    Selitys on valmiina: Tilalle kasvaa maapohjaltaan myllätty puupelto, ei metsä.

    Jos ei ihan yhden puulajin metsää kasvateta ja seassa on muitakin lajeja olevia entisiä/tulevia säästöpuita, hyvin tuollainen hoidettu ensiharvennuksen jälkeinen metsä virkistyskäyttöön silti kelpaa.

    Visakallo Visakallo

    Ainahan niitä taivastelijoita riittää, kun joku tekee metsään aukon. Muutaman vuoden kuluttua, kun paikalla kasvaa taimikko, ei juuri kukaan niistä taivastelijoista tahdo enää muistaa, minkälainen metsä paikalla ennen kasvoi.

    Timppa

    On pitänyt kiirettä, kun on vastaillut kaikkien kateellisten juttuihinm tuolla Hesrissa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ja hyvin!

    hemputtaja

    Lainaus Visakallo: ”Ainahan niitä taivastelijoita riittää, kun joku tekee metsään aukon. Muutaman vuoden kuluttua, kun paikalla kasvaa taimikko, ei juuri kukaan niistä taivastelijoista tahdo enää muistaa, minkälainen metsä paikalla ennen kasvoi.

    Tuosta oikein taikkosen hyvä esimerkki ovat ”Osaran aukeat”. Voi sitä mäikytystä vuosikymmeniä sitten. Olivat taistelevien vihreiden yksi suosikki kohde kun tarvittiin kauhisteltavaa propagandaa.

    Muutaman vuoden sitä perusteetonta mäikytystä sai lukea ja kuunnella. Sitten – hups – tuli hiljaista. Osaran aukeat olivat kadonneet.

    Vihreitä varmaan vieläkin harmittaa metsäläisten kavalat juonet. Antoivat ryömät metsien rauhassa kasvaa ja pilasivat vihreiltä kivan aiheen.

    Timppa

    Saapas nähdä vieläkö Toni kuittaa  Hesarissa.  Nyt minun juttu on viimeisenä:

    ”Luonnonlakeja ei voi muuttaa, niin se on. Se tarkoittaa sitä, että ahneus ei auta, luonnosta ei saa kuin hetkellisesti enemmän kuin mitä se kykenee antamaan, ja ahneus aiheuttaa ja on jo aiheuttanut vakavat seuraukset.”

    Aivan niin Toni. Siksi teemmekin niitä aukkoja ja huolehdimme uuden metsän kasvuun lähdöstä ettemme hävittäisi metsiä tai muuttaisi ekosysteemiä huonompaan suuntaan. Aiemmin oltiin olosuhteiden pakosta ”ahneita” ja Suomen metsät oli hakattui lähes olemattomiin. Nyt meillä on tarvittava tieto-taito ja resurssit, jottei sama kehityskulku toistuisi. Valitettavasti sinä ja hengenheimolaisesi väen väkisin yritätte saada metsämme ja koko luonnon aiempaan alennustilaan tuolla jatkuvan kasvatuksen paapomisella, jolla todellisuudessa saataisiin vain kasvussaan taantuvia lahovikaisia kuusikoita. Ei virkeitä sekametsiä.

    Tuo sinun 30 % ei voi perustua objektiiviseen tieteeseen. Jos asia olisi noin, niin Suomen metsät olisivat nykyään olemattomat ja tosi yksipuoliset, koska metsämme oli siis aiemmin hävitetty lähes olemattomiin. Nyt niissä on kuitenkin sinun ja monien muidenkin viherihmisten mukaan hirveästi luontoarvoja. Jos siis ottaisimme oppia historiasta, meidän tulisi lähes hävittää metsämme, jottei tapahtuisi sukupuuttoja.

    Kurki Kurki

    Toni vastannut minullekin, kun olen pyytänyt tarkistamaan Punaisesta kirjasta, miten Suomen lajien monimuotoisuus todellisuudessa on, ettei aio lukea sieltä mitään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onhan niitä ”uhis”lajeja jonkin verran, jos oletetaan tuntemattomassa puoliskossa lajeista sama uhanalaisuuden aste kuin on tunnetuissa lajeissa. Se on vielä hieman epäselvää miten uhanalaistuminen pysäytetään ilmastonmuutoksen oloissa. Meidän on vain ”demottava” eli kokeiltava tunnettuja konsteja niin kauan että tulosta alkaa syntyä, ja jos syntyisi, se olisi kyllä kilpailuvaltti meidän metsäsektorillemme.

Esillä 10 vastausta, 2,851 - 2,860 (kaikkiaan 9,711)