Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,871 - 2,880 (kaikkiaan 9,712)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Petkeles Petkeles

    Nyt muistin, Ilkka Hanski – Kutistuva maailma.

    aegolius aegolius

    Täytyypä taas ottaa ennen poistumista talteen näitä ”ammattilaisen” asiantuntevia lausuntoja. Ihan menee hiljaiseksi.

    >Nyt muistin, Ilkka Hanski – Kutistuva maailma.

    Keskustelua ei synny, kun osaaminen loppuu heti ensimmäisen nälväisyn jälkeen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Timppa. Ei tuollaista mittausta kai pystytä tekemään mitä kaipaat. Voidaan vain sanoa että jos metsästä viedään pois hömötiaisen pesäpuut ja hyönteiset niin sillä menee  todennäköisesti heikommin. Ehkä joku lintutieteilijä osaisi sanoa tarkemmin suhteelliset vaikutukset. Esimerkkinä korrelaatioiden mittaamisen vaikeudesta olen monesti esittänyt metsäkanalinnut. Kuinka paljon niiden kannanvaihteluihin vaikuttaa: kannan tiheys, sää, pedot, metsästys ja metsänhoito?

    Jean S

    Mitäs Anneli on mieltä, pystyttäisiinkö monimuotoisuutta edistämään sillä, että luodaan keinotekoisesti puumarkkina järeälle haavalle, lepälle, pihlajalle, Pohjanmaan ja Lapin koivulle ja muutamalle muulle puulajille?

    Metsänomistaja on jotain, jota kaupunkilainen punavihersosialisti inhoaa monista muistakin vakaumuksellisista syistä. Sellaista on helppo syyttää, vaikka syy olisi luonnossa itsessäänkin tai jossain muussa, hankalammin havaittavassa tekijässä.

    Visakallo Visakallo

    Millä perusteella näitä eri lajien suojelupäätöksiä tehdään?

    Valkoposkihanhi: Elinvoimainen (Populaatio kasvussa)

    Visakallo Visakallo

    aegolius: ”Keskustelua ei synny, kun osaaminen loppuu heti ensimmäisen nälväisyn jälkeen.”

    Voiko tuota enää selvemmin sanoa! Kaikkien näiden vuosien aikana täällä on tullut hyvin selväksi, että jotkut nimimerkit (osalla se on vaihtunut jo monesti) eivät yksinkertaisesti halua, tai pysty normaaliin keskusteluun. Olisi mielenkiintoista tietää, miten tällaiset ihmiset toimivat työelämässä? Onko olemassa sellaisiakin työpaikkoja, joissa ei tarvitse kohdata kuin samanmielisiä ihmisiä? Omalla alallani kun koko toiminta perustuu taas siihen, että aivan kaikenlaisten ihmisten kanssa on asiallisen käytöksen kautta pyrittävä yhteistyöhön.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jean S hyvä kysymys; markkinan ohjaaminen on kyllä vaikea laji. Maataloustuki on välttämätön mutta keinotekoinen puumarkkina tarvitsisi kai tukea enkä tiedä miten tuo otettaisiin vastaan. Ehkä koettaisin hirvikannan alentamisella ja puulajien monimuotoisuudesta valistamisella ensin. Lisäksi noiden puulajien järeiden yksiköiden pitäisi alkaa lisääntyä luonnostaan kun peitteisenä ja vain poimintahakattavana hoidettavien alueiden pinta-ala kasvaa. Esimerkiksi vesistön suojakaistalta poimittaisiin vain järeitä koivuja, kuusia ja mäntyjä, ei sivupuulajeja. Energian kova kysyntä vie taas toiseen suuntaan: kaikki pieni puu kelpaa polttoon ja näin isojen puiden kehitys voi estyä. Ehdottomasti kuitenkin edistämisen arvoinen asia: annetaan sivupuulajienkin kasvaa isoiksi edes jossain.

    Ilmeisesti monimuotoisuus ja metsänhoito on samantyyppinen kysymys kuin ilmastonmuutos: osa uskoo ihmisen vaikutukseen ja osa ei. Uskonasioissa mielipidettä ei yleensä pysty helposti muuttamaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kommentti avohakkuukeskusteluun (HS mielipide: Onko hakkuualue nyky-Suomen kansallismaisema).

    Metsän hävityksellä tarkoitetaan Tilastokeskuksen kasvihuonekaasujen raportoinnissa metsän siirtymistä toiseen maankäyttöön. Meillä tätä aiheuttaa etupäässä rakentaminen: taajamien laajeneminen ja tiivistyminen, tie- ja ratahankkeet ja tuulivoiman tarvitsemat johtokäytävät.

    Se on sitten katsojan silmässä ja mielessä onko avohakkuun aiheuttama iso muutos maisemassa ja ekosysteemissä metsän hävitystä vai ei. Luonnossa tapahtuu isoja muutoksia ja häiriöitä ilman ihmisen vaikutustakin. Onko sekin metsän hävitystä vai luonnollista kehitystä?

    Ei pohjoisen havumetsän luontainen tila ole täysin sulkeutunut ja ikuisesti peitteinen. Vanha metsä yleensä lopulta uudistuu esimerkiksi puiden vanhuuden, hyönteistuhon, metsäpalon tai myrskyn seurauksena suurempana tai pienempänä aukkona.

    Metsätalouden luonnonhoidon tavoite on että metsämaisemaan tuodaan takaisin niitä elementtejä joita luonto itsekin tuottaisi. Lahopuuta tai palanutta puuta ei kuitenkaan tarvitse olla jokaisella aarilla tasaisesti. Eliöt löytävät ne leviämiskykynsä avulla säästöpuuryhmistä ja muista peitteisistä kohteista.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    ”Ilmeisesti monimuotoisuus ja metsänhoito on samantyyppinen kysymys kuin ilmastonmuutos: osa uskoo ihmisen vaikutukseen ja osa ei”

    Ja siitä etiäppäin. Jopa tutkimustulosten kieltäminen antaakin sitten näppärästi oikeutuksen järkevien ja usein hintalaputtomien toimien fanaattiselle vastustamiselle. Infantiili uho, luonnonsuojelutoimien järjestelmällinen vastustaminen (ideologiset syyt) ja öyhötys saavat bensaa liekkeihin. As has been observed.

    Niko

    hemputtaja

    Kurki tuolla kysyi: ”Mitähän nuo satunnaistekijät sitten ovat?” Tarkoitti uhkia uhanalaisille.

    Esim. asutuskeskusten läheisyys ja luontoihmisten kukkarakas haahuilu ovat yksiä satunnaistekijöitä.

    Valkovuokko ei ole uhanalainen, mutta vetäisen esimerkiksi luonnon köyhtymisestä. Muutimme 80 -luvun alussa uudelle asuntoalueeelle. Klasista näkyi keväisin lähialueen valkovuokkoja. Ei näkynyt kauan. Alueella oli paljon kakaroita ja muita kukkien rakastajia. Valkovuokot häipyivät pikkutyttösten kätösissä. Kului muutama vuosi, lapset ja väki ikäistyivät – ja kas – valkovuokot palasivat pikkuhiljaa.

    Hyvä esimerkki oli myös jostain vaeltanut keisarinlilja. Ehti olla kukassa päivän ja penskat kiskoi irti.

    Alueella oli myös paljon lauleskelevia pikkutirppoja ynnä kaunis äänisiä fasaaneja. Sitten alkoi ilmestyä runsaasti variksia ja naakkoja. Lakkasivat tirpat laulelemasta ja fasaanit rääkymästä.

    Yleensäkään en tykkää immeisten tavasta kiskoa mukaansa kasvien sukupuolielimiä. Älkäätten hyvät ihmiset opettako lapsianne kukkien kerääjiksi.

Esillä 10 vastausta, 2,871 - 2,880 (kaikkiaan 9,712)