Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,911 - 2,920 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki Kurki

    Tunturipaljakoilla merkittävin tekijä on luultavasti poro.

    Katso Punainen kirja 2019, sivu 87.

    Satunnaistekijät ovatkin merkittävin uhanalaisuuden syy lähes puolelle ensisijaisesti tunturipaljakalla elävälle uhanalaiselle lajille.

    https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/299501/Suomen%20lajien%20uhanalaisuus%20-%20Punainen%20kirja%202019.pdf?sequence=2&isAllowed=y

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Niinhän siellä lukee, mutta satunnaistekijöiksi nimitetään kaikkia niitä tekijöitä joita ei tällä hetkellä pystytä mittaamaan, vaikkapa myyrän suvun kannanvaihtelut. Tiedetyistä tekijöistä kuluminen ja ilmaston muuttuminen ovat tärkeimmät.

    Kurki Kurki

    Niinhän siellä lukee, mutta satunnaistekijöiksi nimitetään kaikkia niitä tekijöitä joita ei tällä hetkellä pystytä mittaamaan, vaikkapa myyrän suvun kannanvaihtelut. Tiedetyistä tekijöistä kuluminen ja ilmaston muuttuminen ovat tärkeimmät.

    Luonnon omat uhkatekijät kuten loiset, taudit,  tuholaiset (söivät tunturikoivikot uhanalaisiksi), sopulit (kelpaa kaikki kasvit paitsi sammal), poro, kannanvaihtelut ja ilmastonmuutokset. Lapin järvistä löytyy tukkirunkoja, jotka ovat nykyisin puurajan yläpuolella.

     

    tamperelainen tamperelainen

    ”Lapin järvistä löytyy tukkirunkoja, jotka ovat nykyisin puurajan yläpuolella.”

    Onko IPCC antanut mitään teoreettista selitystä  Lapin tukkirungoille ?Tuskin ihmisperäinen hiilidioksidi silloisen lämpenemisen taustalla ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsälehden artikkeli tietää kertoa, että metsät olivat laajimmillaan noin 6000 vuotta sitten.

    http://lustialab.com/Lustia/2010_mrii_poyris_6_2010.pdf

    Visakallo Visakallo

    Kukaan ei ole vielä edes yrittänyt selittää, miksi hömötiaisten väheneminen on havaittu vasta aivan viime vuosina, vaikka Suomen metsiä on hoidettu ja hakattu jokseenkin samalla tavalla jo 50 vuotta. Näyttää hyvin vahvasti siltä, että tässäkin asiassa ollaan yhtä paljon erossa todellisuudesta kuin aikoinaan valkoselkätikkojen ja liito-oravien kanssa.

    Puuki

    Noista Lapin tukkirungoista tuli mieleen semmonenkin asia , että miksi turvekerroksen paksuus soilla ei ole suurempi kuin nykyään on ?  Suoseuran mukaan turvetta kerrostuu lisää 0,2 -4 mm vuosivauhtia.  Vaihtelu johtunee esim. sadannasta, lämpösummasta ja suon ravinteisuudesta.

    Lehtipuiden väheneminen voisi olla yksi mahdollinen syy hömötiasten vähenemiselle E-Suomessa.  Mutta kun nekään ei ole viime aikoina ainakaan vähentyneet. Liika kuusettuminen voisi olla myös eräs syy; kun jk:ta lisätään, vähenee hömötinttien reviiritkin.  Lahopuupökkelöitä tehdään jo urakalla mh:ssa lisää , lahoavat vain vasta myöhemmin sopiviksi pesäpuiksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Löytyisikö tuosta linkistä Puuki selitystä miksi turvetta ei ole joka paikassa enempää… Paksuimmissa kerrostumissa eli niissä paikoissa joissa soistuminen ensimmäisenä alkoi, ovat kerrostumat ehtineet 10000 vuodessa 10 metrin paksuisiksi, mikä vastaisi 1 millin vuotuista kertymää, esimerkkinä Leivonmäen kansallispuisto.

    http://www.suoseura.fi/Alkuperainen/fin/60/tiiv_virtanen.html

    Petkeles Petkeles

    Miksi marjasanko täyttyy sitä hitaammin, mitä täydempi se on?

    aegolius aegolius

    Kyllähän sanko täyttyy vielä melko nopsaan, mutta täytäpä korkea saavi. Alaosan kylkeen voikin sitten laittaa jo melkein hanan.

Esillä 10 vastausta, 2,911 - 2,920 (kaikkiaan 9,714)