Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,931 - 2,940 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Petkeles Petkeles

    ”Hyväksytään ajatus, että metsätaloudellakin on haitallisia vaikutuksia luontoon ja pyritään minimoimaan ne tutuilla menetelmillä”

    Kuulostaa kunnianhimoiselta parannusehdotukselta (istutaan käsien päällä).

    Gla Gla

    Ei, listaamani muutosten toteuttaminem on osoittautunut lähes mahdottomaksi. Syynä sorkkaeläinpolitiikka. Vai olenko missannut uusimmat tilastot kuusen suosion laskusta ja koivun noususta.

    Visakallo Visakallo

    Miten on Petkeles, mikä on suhtautumisesi metsien talouskäyttöön, onko se jatkossa mahdollista, ja missä muodossa? Suositko enemmän suuromistusta vaiko pienimuotoisempaa yksityisomistusta?

    Visakallo Visakallo

    Esitin tuolla edellä kysymyksen Petkelekselle, jäämme odottamaan hänen vastaustaan.

    Esitän nyt saman kysyksen reva-Paulillekin, eli mikä on suhtautumisesi metsien talouskäyttöön, onko se jatkossa mahdollista, ja missä muodossa? Suositko enemmän suuromistusta vaiko pienimuotoisempaa yksityisomistusta?

    Tolopainen Tolopainen

    Jos Suomessa on 1% havumetsävyöhykkeen metsistä, täällä ilmeisesti on samassa suhteessa vyöhykkeen eläimistöstä ja kasveista. Lienee selvää, että niillä toimilla, joita täällä metsille tehdään ei voida vaikuttaa kuin siltä osin kuin metsää täällä on. Mikä vaikutus metsän käsittelyllä on esim. miljoonan vuoden päähän, joka on naurettavan lyhyt aika maapallon historiassa.

    Gla Gla

    Tuo olisi looginen päättelyketju, jos muualla ei metsätaloutta harjoiteta. Mutta käsittääkseni harjoitetaan. Silloin havumetsävyöhyke voidaan pilkkoa sataan osaan, eikä kenenkään tarvitse välittää, kun 1% ei tunnu missään.

    Itse pyrin ylläpitämään metsissäni terveyttä eli monimuotoisuutta, koska se tukee metsätaloutta.

     

    Timppa

    Kuinkahan suuri osa boreaalisen havumetsävyöhykkeen metsistä on metsätalouskäytössä?

    Gla Gla

    Eli kun Suomessa on 76% metsää jäljellä, hollantilaisten ei tarvitse välittää siitä, että ovat hävittäneet 76% metsistään? Onhan sitä Suomessa jäljellä. Me taas ulkoistetaan metsien säästäminen venäläisille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Muutama nimimerkki pystyisi kyllä rakentavampaankin kommentointiin, mutta jospa häpeä estää: kommentoimalla paljastaa oman tietämyksensä rajallisuuden. Itse olen oppinut jotenkin elämään tuon tunteen kanssa. Sitä en kuitenkaan ymmärrä että jos jollain on annettavaa palstalaisille, miksi pitäisi kynttiläänsä vakan alla piilossa.

    Puuki

    Pikkulintujen väheneminen ja joidenkin lajien kato johtuu pääosin lehmien sontaläjien puuttumisesta pelloilta.   Eräs biologi (Tanskasta) selvitti asiaa.  Kun lantakasat on mitä parhaita ötökkäbaareja, niin niiden puuttuminen on vähentänyt lintujen ruokamahdollisuudet minimiin.  (Siitä puhui esim. Linkolakin aikoinaan ja käytti siksi pun.maitoa joka oli  cityviheriäisille kauhistus) .

    Sama vaikutus on ollut monille lajeille esim. metsälaitumien ja -niittyjen umpeenkasvulla.  Paisterinteet , entisenlaiset tunturialueet ja luhtaniityt on vähentyneet myös.  Sitten on puute myös muutamista lehtotyypeistä (E-Suomi)joita lehtoja on alle 2 % metsätyypeistä  .  Noista  kertyy pääosin se harhaanjohtavasti pun.kirjassa kerrottu ja uutisoitu 76 %:n metsätyyppien uhanalaisuus metsäluonnossa.  (Toinen  syy älyttömän suureen uhanalais%:iin oli , kun verrattiin johonkin 1700-luvun aikaan ja lahopuuta olisi muka pitänyt olla joka paikassa ylenmäärin).

    Siitä sitten on monet vihervas- ym. poliitikot ottaneet keppihevosekseen ja syntipukiksi tavan hyvän metsänhoidon jossa on parannettu monimuotoisuuden huomioonottamista jatkuvasti viimm. ~ 35 vuoden ajan.  Huonoin asia on vaikutus mikä tuli kun ”tiedot metsäkadosta” on menneet sitä kautta päättäjille Brysseliin ja komissiolle ja sitä kautta päätöksiin joita yritetään nyt kohta syöttää lakien muodossa eikä enää suosituksina  direktiiveissä.

Esillä 10 vastausta, 2,931 - 2,940 (kaikkiaan 9,714)