Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,991 - 3,000 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ari Eini: ”Käsissämme on kompleksisia haasteita, joihin ei ole yksinkertaisia vastauksia.” https://www.metsaan-lehti.fi/blogi/ari-eini-metsakeskustelu-on-laajaa-mutta-puhutaanko-oikeista-asioista.html

    Kompleksisuus liittyy esimerkiksi siihen että ilmastonmuutos, kemikalisoituminen ja monimuotoisuuden väheneminen voivat yhdessä tuottaa yllätyksiä joihin emme osaa vielä varautua.

    Timppa

    Tuossakin Ari Eini ottaa annetuna asiana ”monimuotoisuuden vähemisen”.  Tämä on asia, josta siis jankutan.  Asia, jota ei ole tapahtunut ainakaan minun elinaikanani.

    Kemikaalit ja tai pienhiukkassetn ovat asiaa samoin ilmastonmuutos.  Voisi olettaa, että niiden vaikutuksia vastaan  nuoret metsät olisivat parempia.

    Gla Gla

    AJ: ”Vielä parempi mieli tulee jos huomaa osan noista pökkelöistä tulleen asutetuiksi.”

    Kaikki ovat vielä suht tervettä puuta. Muutama vuosi pitää lahottajille antaa aikaa. Sillä aikaa täytyy huolehtia jatkumosta.

    Rane: ”Onko ihmisen tehtävä huolehtia varpushaukkojen dieetistä?”

    Sikäli kyllä, ettei tahallisesti tehdä ansoja eli houkutella pesimään paikkoihin, jossa ovat helppoa saalista tai muusta syystä pesintä epäonnistuu.

    Gla Gla

    Timppa: ”Tuossakin Ari Eini ottaa annetuna asiana ”monimuotoisuuden vähemisen”.  Tämä on asia, josta siis jankutan.  Asia, jota ei ole tapahtunut ainakaan minun elinaikanani.”

    Laitatko faktaa monimuotoisuuden säilymisestä? Se, ettei luontoväellä ole faktaa omille väitteilleen, ei tarkoita sinun väitteesi paikkaansa pitävyyttä.

    Petkeles Petkeles

    ”Se, ettei luontoväellä ole faktaa omille väitteilleen”

    Momun väheneminen ja metsätalouden vaikutus siihen on jo yleisesti tunnistettu, samalla tavalla kuin ilmastonmuutos. Sama alkaa jankata joka keskustelun alkuun onko maa litteä vai pyöreä, asiassa ei ole mitään kiistanalaista jos ei ole MT:n vakikolumnisti.

    Nostokoukku

    Uudessa Metsälehti Makasiinissa tutkimusprofessori Annika Kangas pohtii metsien merkitystä huoltovarmuuden kannalta, monimuotoisuutta, metsäkatoa ja ilmastomuutosta. Kannattaa kaikkien tuulimyllyjen ihailijoiden lukea oikein ajatuksen kanssa.

    Timppa

    Onhan mimulla faktaa.  Luken  tutkimukset kertovat, että suuret ja vanhat puut ovat lisääntyneet.  Samon lahopuu lisääntyy koko ajan.  Jokainen tietää, että aukot tuovat yhdenlaisia biotooppeja jne.  Luonnonsuojelualueita on tullut lisää.  Mihin sitten pitää uskoa, jos ei noihin?  Tietenkin omat havainnot kertovat samaa, muttei niitä ole yleistettävissä kuten Luken tutkimuksia.

    Luonnonsuojeluväki on onnistunut erittäin hyvin aivopesemään porukan ruossa monimuotoisuuden vähenemisessä.

     

     

     

     

    Scientist Scientist

    Ihminen on toiminnallaan myös lisännyt monimuotoisuutta, ei vain vähentänyt. Jos ajatellaan Suomea pari tuhatta vuotta sitten, niin monet kulttuurinsuosijalajit lienevät olleet vähälukuisia. Useat vähentyneet lajit ovat kulttuurin suosijoita. Esim karjatalouden väheneminen on laskenut kottaraisten ja pääskysten määrää. Suomessa on tiettävästi pesivänä Nykyisin useampia lintulajeja kuin 100 vuotta sitten, tosin tiedot 100 vuoden takaa osin puutteellisia. Useimpien nisäkkäiden kannat ovat kasvaneet merkittävästi sitten 1950luvun. Tästä löytyy selvää tietoa vaikka Rktln arvioista.

    .

    Tomperi

    Avohakkuu alueilla lahopuun määrä on lisääntynyt.  Harva lajio niistä hyötyy. Isojen puiden määrä on romahtanut, metrin korkeudelta mitattu paksuus.  Moniko on nähnyt talousmetsissä metrin paksuisia puita, itse en ole nähnyt mutta kantoja kylläkin, vanhoja kantoja, todennäköisesti hangen päältä katkaistuja,  lintukannoissa mutoksen huomaa selkeästi…. jne

    Naali, vesikko, norppa lajit, liito-orava, hilleri, ahmallakaan ei mene hyvin, helmisimpukka …. onhan näitävaarantuneita ennen hyvinkin yleisiä,  ja riista miehet kertovat että vuosi vuodelta kanalintukannat vahvistuvat edelliseen vuoteen verrattuna…. näkis vain.

     

    Tomperi

    Löysin tuollaisen listan, uhanalaiset lajit … https://www.ymparisto.fi/punainenlista

Esillä 10 vastausta, 2,991 - 3,000 (kaikkiaan 9,714)