Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 3,541 - 3,550 (kaikkiaan 9,733)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Hieno titteli ”metsätaloushenkinen”.  Juuri sitä tahdon olla, huolehtia metsistä ja taloudesta.

    Nyt monimuotoisuusuutta näkyy.  Meidän pihanurmelle lennähti pieni kottasraisparvi.  Niitä näkyy harvoin, koska karjatilat ovat vähentyneet.

    Visakallo Visakallo

    Näkyi olevan uutisena, että Australiassa luontokato on kaikkein voimakkainta maailmassa. Siellä ei kuitenkaan ole syynä metsätalous. Eipä se sitä ole täällä Suomessakaan, jos ihan rehellisiä oltaisiin. Metsistä on vain tehty muun yhteiskunnan halpa kusitolppa.

    Puuki

    Mikä kääpälaji(ko) lie se vanhojen metsien indikaattorilaji josta asiantuntija tutkija kertoili taannoin eräässä videossa miten se siirtyy aukkohakkuun säästöpuuryhmään ja siten säilyy paremmin myös seuraavaan puusukupolveen.   Moni muu lajikin selviää säästöpuuryhmässä ja leviää aikanaan uuteen taimikkoon.

    Suurin uhka luontokadon leviämiseen on kuumat kelit , kemikaalien liika käyttö ja taajamissa rakentaminen.   Täällä meillä voi olla metsien pöheköityminen yksi lisähaitta, kun th:ja / ensiharvennuksia ei tehdä tarpeeksi.  Uhanalaisia lajeja on paljon jotka tarvitsee avonaista aluetta, paisterinteitä metsäniittyjä ja -ketoja  .

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Gla,

    (Se hyvää yötä oli lähinnä sitä varten, ettei Aegolin tarvitse vastausta odottaa. Kiitos kuitenkin.)

    Pahinta ei ole luontovihamieliset ihmiset, vaan valistuneiden ihmisten hiljaisuus. (Martin Luther Kingiä mukaillen). Ja valistuneiden puuntuottajien määrä suhteessa taantumuksellisiin (Martti).

    Vai että vielä täsmällisesti ;). Gla on ilman muuta vapautettu negaepäilyistä, vaikket minun vapautuksiani mihinkään tarvitsekaan. Ei pelkästään edellisen kirjoituksen takia, vaan pidemmän kirjoitushistoriasi ansiosta. Kommenteistasi on ollut jo pidemmän aikaa luettavissa, että osaat ajatella nämä metsäasiat monipuolisesti. Kaikki eivät valitettavasti osaa, jotkut jopa kieltäytyvät vaikkapa koko monimuotoisuusajatuksesta. On se nähty.

    Kyllä, kasvusta täytyy huolehtia ja kestävästä metsätaloudesta. Aika monet jo ymmärtävät, että se ei ole suinkaan ristiriidassa ympäristön huomioimisen kanssa. Välillä voi toki hetkellisesti olla, mutta kokonaisuus ratkaisee.

    Ei kai tarvitse olla vain luonnontilaisia (tai sen kaltaisia) ja talousmetsiä (A-Glygol?). Voi mielestäni aivan hyvin olla siltä väliltä: kuviokohtaisesti talousmetsän sisällä, osa kuivioista rauhaan jne. Ei kai se moto samassa metsässä rymistele muutaman vuoden välein muilla kuin Visakallolla.

    Paljon näyttää olevan vielä tekemistä, vaikka vain tämän palstan muutaman yksilön perusteella. Esim. luonnontilainen (tai kaltainen) metsä näyttää joillekin tarkoittavan sitä että valittu puulaji kasvaa hyvin. Huhhuh. (”..hellettä, sano jänis pakkasella”).

    Tuskin tuhkaa tarvitsee sirotella pään päälle, mutta joiltakin näyttää tsemmpi hiipuvan.

    Martti

    Puuki

    Ei talousmetsien hyvä luonnon huomioon ottava käsittely ole liian vaikeaa.  Liian kalliiksi sen voi tehdä ne jotka ei joudu kuluista mitään välittämään.  Jos ei ole tuloja, ei ole juuri mahdollisuuksiakaan hoitaa metsiä kunnolla, luonnon tarpeet ja vaatimukset huomioon ottavalla tavalla.  Pelkkä ”suojelu”(=rauhoitus kaikilta toimenpiteiltä)  ei ole metsien ja niiden lajien monimuotoisuuden suojelua edistävää useimmissa tapauksissa.

    Petkeles Petkeles

    ””Pelkkä ”suojelu”(=rauhoitus kaikilta toimenpiteiltä)  ei ole metsien ja niiden lajien monimuotoisuuden suojelua edistävää useimmissa tapauksissa.””

    Niinku pitkällä ja keskipitkällä aikavälilläkin?

    Visakallo Visakallo

    Reva-Martti: ”Ei kai se moto samassa metsässä rymistele muutaman vuoden välein muilla kuin Visakallolla.”

    Mistähän se Martti on tuonkin nyt saanut päähänsä? Onko 10-15 vuoden harvennusväli hyväkasvuisessa metsässä muutaman vuoden välein tapahtuvaa rymistelyä? Olisiko Martinkin syytä joskus vähän lähemmin perehtyä käytännön metsätalouteen, niin nousisi kirjoitustenkin taso siinä samalla.

    Timppa

    Kummallista.  Matkalla kuulin Luken uutisen, että mustikkasadosta odotetaan hyvää.  Luken mukaan 80 % kukista on kehittymässä marjoiksi.  Normaali on 60 %.  Avohakkuun  vastustajathan kertovat, että mustikka on liki hävinnyt.

    Taitaa todellisuudessa olla, että, marjojakin löytyy ja aukkojen kasvustot edesauttavat pörriäisten lisääntymistä.

     

    Rane

    Kun tuossa reilu kymmenen vuotta sitten kokeilin ensimmäisen kerran rypsin viljelyä pienellä alalla (biopolttoaineet mielessä) niin soitin Kainuun mehiläistarhaajien puheenjohtajalle että olisiko jollain mielenkiintoa tuoda mehiläispesä pellon reunaan.Kuten etelässä kuulema on tapana.

    Puheenjohtaja oli kuitenkin tiukasti sitä mieltä että rypsin viljely on haitallista mehiläistarhaajien elinkeinolle.Nimittäin rypsihunaja on niin pahaa verrattuna kainuulaiseen horsmahunajaan että pesät on  pidettävä mahdollisimman kaukana rypsipelloista.

    Minkälaisilta paikoilta mehiläiset muuten etsivät horsmamettä?

    Pölyttäjät viihtyvät aukeilla, joissa on kukkivia kasveja – MTK

    Rane

    EDIT

Esillä 10 vastausta, 3,541 - 3,550 (kaikkiaan 9,733)