Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 3,581 - 3,590 (kaikkiaan 9,733)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    En lietso.

    Timppa. Joissain yhteyksissä valkoselkätikan elpyminen on nimenomaan luettu myös talousmetsissä tapahtuneiden toimenpiteiden ansioksi.

    Näyttäisi myös vaikkapa norpan ja merikotkan kohdalla siltä, että kannettu vesi auttaisi.

    Olisikohan siitä suurempaa haittaa, jos valkoselkätikalle löytyisi elinympäristöjä ja kanta edelleen vahvistuisi. Itse ajattelen, että Suomen linnusto ei siitä vielä liikaa yksipuolistuisi.

    Jone

    aegolius aegolius

    >Näyttäisi myös vaikkapa norpan ja merikotkan kohdalla siltä, että kanneettu vesi auttaisi.

    >Olisikohan siitä suurempaa haittaa, jos valkoselkätikalle löytyisi elinympäristöjä ja kanta edelleen vahvistuisi. Itse ajattelen, että Suomen linnusto ei siitä vielä liikaa yksipuolistuisi.

    Ei varmastikaan olisi haittaa, jos hyötyäkään. Mitähän haittaa Jonen mielestä olisi ollut siitä, jos laji ei olisi vahvistunut Suomessa ollenkaan. Laji on kuitenkin elinvoimainen ja täällä meillä oman levinneisyytensä rajalla. Jos laji vähenisi muualta, se todennäköisesti häviäisi myös meiltä. Täällä reuna-alueella emme todennäköisesti pystyisi lajia ylläpitämään.

    Kivahan sitä vettä on kantaa niin kauan kuin sitä riittää. Mikä mahtaa olla Jonen oma panos asiaan, vai onko vain kiva jutella muiden tekemisistä ja tekemättä jättämisistä?

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Mielelläni en leveilisi panoksillani. Reva-Martin kanssa meillä on tosin leikkimielinen kisa panostuksista. Vaikka siinä on hevosen leikkiä mukana, niin on siinä ainakin se hyöty että tuntee tehneensä jotain.

    En väitä että maailma paranisi, mutta noilla kohtaa on ainakin annettu mahdollisuus, ettei huononisikaan. Itsepetosta varmaankin suurimmaksi osaksi.

    Jone

    aegolius aegolius

    Joo, noinhan se on. Kannattaa omat panostukset pitää visusti salassa ja vain keskittyä reva groupin osaamisalueeseen eli viisasteluun, piikittelyyn ja suoraan nälvimiseen. Se toimii hyvin siinä mikä tarkoitus onkin, niin, mikä se oli?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    WWF kertoo tikasta.

    ”Valkoselkätikka on vaatelias laji, jonka pesimäalueet painottuvat Suomessa vahvasti maamme itäosiin. Se viihtyy vanhoissa koivuvaltaisissa lehtimetsissä, joissa on runsaasti lahopuuta. Tällaiset metsät ovat vähentyneet metsätalouden seurauksena. Samalla on taantunut myös valkoselkätikan kanta: se on vähentynyt 1950-luvulta lähtien yli 90 prosenttia. Kanta on kasvanut viime vuosina hienoisesti, mutta laji vaatii edelleen suojelua selvitäkseen. Maailmanlaajuisesti valkoselkätikka ei ole uhanalainen.”

    Tämä tikka on siis oletettavasti hyötynyt kaskeamisesta ja kärsinyt rehevien lehtimetsien raivaamisesta pelloiksi. Vaateliaana lajina ei tule koskaan olemaan kovin yleinen meillä. Jos suojelualueisiin ja yksityisten maille saadaan säilytettyä lehtilahopuuta ja pökkelöitä, esimerkiksi jätetään jokin osa lehtipuumetsästä pysyväksi säästiöksi, niin se säilyy. Itsekin olen perustanut tälle ja vastaaville lahopuuriippuvaisille omaehtoisen suojelualueen, mutta sen puusto ei ehkä ole vielä tarpeeksi vanhaa tikalle.

    Norjasta on havaintoja, mitähän siellä on tehty oikein?

    https://laji.fi/taxon/MX.30438/occurrence

    Petkeles Petkeles

    EDIT

    Timppa

    Valkoselkätikoja havaittiin kerran Espoon Laajalahdessa runsaasti.  Ymmärtääkseni siellä oli paljon kuolleita kuusia.

    Luhangan Onkisalossa estettiin kauan kunnollisen tien rakentaminen ihmisten koteihin, koska valkoselkätikka oli nähty tiereitillä.  Lopulta tie rakennettiin toiseen paikkaan pääosin veronmaksajien rahoilla.  Ei ollut apua. Siis hävisivät tikat.

    Yleensä jonkun lajien menestyminen riippuu monesta tekijästä, joten tuollaiset puuhastelut vain kuluttavat rahaa ja elättävät turhaa työtä tekeviä virkamiehiä.

    Positiivistakin.  Meidän pihapiiristä Keski-Suomessa hävisivät räystäspääskyt monta vuotta sitten.  Nyt ilmaantui 4 pesuetta.  Voi ihailla, kun linnut kurvailevat aivan rakennuksen vieressä hyttysiä etsimässä.  Eräs poikue on jättänyt pesänsä ja kait tekevät päivisin lentoharjoituksia.  Ovat löytäneet yöpuukseen verannalla laudan.  Ainoa harmi on, etteivät ole oppineet sisäsiisteiksi.  Katselin, kun emo toi iltapalaa.  se tapahtui lennossa.  Ei edes ennättänyt huomata, kun hyttynen vaihtui suusta suuhun.

     

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    AJ:ta ja aegoliousta ei voi voittaa vaikka joku jostain syystä yrittäisikin. On ne vaan niin kovia. Se ”kerro isestäsi” taisi olla sarjatulta ampuvan vesipyssymiehen juttuja. ?

    Jone

    Timppa

    Valkoselkätikasta ei ei ole huolta.  Kyllä Venäjän aukkoihin kasvaa lehtipuuta aivan tarpeeksi.  Suomen luonnonmetsät ovat havupuuvaltaisia, joten tikka ei ole täällä ollut mikään menestyvä ennenkään.  Kaskitalous toi sille epäilemättä lyhytaikaista menestystä

    Gla Gla

    Itse en kehtaisi vedota luonnonhoidossa Venäjän metsiin, joita me moitimme huonosta hoidosta ja sertifikaatin irvikuviksi. Tai vuokrataanko pala Venäjää omaksi luontoreservaatiksi? Maksetaan Putinille siitä, ettei meidän tarvitse huomioida luontoa.

    Itselläni tikka, todennäköisesti käpy-, naputteli usein yhden taimikon reunalla ollutta pystyynkuollutta leppää. Järeä se ei ollut ja nopeastihan kaatuikin.

    Jälleen kerran käännään katseeni hirvieläinpolitiikkaan. Potentiaalia koivikoiden ja koivua sisältävien sekametsien kasvatukseen olisi. Mahtaako kiinnostaa luontojärjestöjä metsätalouden luonnonhoidon edistäminen.

    http://www.metsalehti.fi/lukijoiden-kuvat/sorkkaelainten-vaikutus-monimuotoisuuteen/

     

Esillä 10 vastausta, 3,581 - 3,590 (kaikkiaan 9,733)