Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 4,351 - 4,360 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Visakallo Visakallo

    ”Kaikki korvet ovat Suomessa uhanalaisia, Greenpeacen Liimatainen sanoo. Hän huomauttaa, että maanomistaja on sitoutunut korpien suojeluun FSC-sertifikaatilla.” 

    – Kuinka monta prosenttia tuosta on valetta ja kuinka monta totta?

    Perassic Park Perassic Park

    Petkeleen esimerkki. -esimerkki mistä?

    Jos ja kun nuo alueet ovat suojeltu ja suojelun tavoite & syy on saimaannorpan pesimärauha, syksyhakkuut ovat olleet juuri oikea ajoitustapa päätehakkuulle.

    -GB:lle tällä ei ole väliä, vaan etsitään kohua ja revitellään ”uutista” hakkuusta suojelualueella.

     

    Visakallo Visakallo

    Onko nyt niin, että jos haluat suojella metsäsi Greenpeacelta, niin laita ne FSC:hen?

    Petkeles Petkeles
    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos linkistä Petkeles. Minulla on sisareni kanssa yhteisomistettu vastaava rantojensuojeluohjelman pakkolunastettu kohde kooltaan noin 3 hehtaaria kansallispuiston saaressa. Se aikoinaan harvennettiin eikä ole enää uudelleen tarkoitusta hakata.

    Jutun kohteessa rantojen suojakaistat ovat jääneet kapeiksi – eivät taida täyttää uuden PEFC:n ehtoja.

    ”Korpien uhanalaisuus” on linkin jutussa harhaanjohtavasti esitetty: sanottiin, että kaikki korvet ovat uhanalaisia. Kertaan jo aiemmin puhuttua mutta asia on tärkeä. Kyse on siis elinympäristön laadun tai pinta-alan muutoksesta, eikä siitä että jokin kasvupaikka olisi vaarassa hävitä kokonaan olemasta. Poikkeuksena jotkut harvinaiset lehdot, joista on rippeitä jäljellä ja varmaan korpien alatyypeistäkin tällaisia löytyy.

    Pitäisi ottaa listasta erilleen tehotoimiin piiriin sellaiset luontotyypit, joiden koko on niin pieni että uhkaavat hävitä kokonaan jos vaikka rakennetaan sähkölinja tai taajama. Lajiston puolella vastaavasti erilleen sellaiset, joihin voimme oikeasti vaikuttaa metsätalouden toimin, niistä joiden olemassaoloon vaikuttavat eniten muut seikat.

    Ohjelma

    Aluejako: tiukasti suojellut, puolisuojellut, talousmetsät. Keinot: täyssuojelu, ennallistaminen, talousmetsien luonnonhoito. Nämä samat purevat sekä luontotyyppeihin että lajeihin ja onnistumisen mittaritkin ovat samat. Pitää vaan ryhtyä toimeen.

    Sumutus viestinnässä ei käy laatuun, jos ympäristöpuoli haluaa että toimitaan hyvässä yhteistyössä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onhan se Gruppa PK:n johtaminen löysää kun en ole päässyt edes jäseneksi vielä. On ollut niin kiire seurata ennallistamiskeskustelua toisaalla ettei ole nyt kerennyt täällä touhuamaan. Onneksi en ole Twitterissä… Tämän vastakkainasettelun ja valikoivan tiedottamisen pelin osaavat kyllä ns. metsätaloushenkisetkin. Molemmat puolet uskovat olevansa hyvän asian puolella ja haukkuvat meitä väliaidalla istuvia.

    Visakallo Visakallo

    Suomen ympäristö- ja ilmastoministeri: ”Kyllähän se oma kotipiha pitää olla kunnossa ennen kuin voidaan muille mennä sanomaan”, Maria Ohisalo sanoo puhelinhaastattelussa.

    Olisi mielenkiintoista kuulla, miten ministeri itse hyvittää oman hiilijalanjälkensä?

    Perassic Park Perassic Park

    Ohisalo kuitenkaan  ei kerro kenelle kotipihan ehostuslasku osoitetaan…

    -tai kertoo. ”Kaikkea ei hoideta vapaaehtoisuudella. Kun ihmistoiminta aiheuttaa ympäristölle kuormitusta, politiikan pitää asettaa reunaehtoja. Aiheuttaja maksaa -periaatteen pitäisi näkyä aiempaa paremmin.”-

    Mielipiteenäni vastoin edelliseen.- jos joku normaalisti käyttää omaan omaisuuttaan ja siihen ulkoapäin suojelemalla puututaan, tällöin suojelijataho on se jonka kuuluu maksaa!

    Mutta tuohon suuntaan ei olla menossa. MT:ssa ja MTVuutisissakin on juuri juttua, kuinka Ympäristöministeriö valmistelee par aikaa  luonnonsuojelulain uudistusta. Tässä suojelua ajetaan oikeusvaikuttamattomana, eli pakkosuojelu ei oikeuttaisi maanomistajaa korvauksiin.

    Miten ympäristöministeri ja -ministeriö kehtaavat tuollaista yleensä esittää? Onko taktiikana ajaa asiaa, että esittää sellaista minkä tietää etukäteen mahdotttomaksi? Kun tästä vähän pakittaa, saa alkup. tavoitteensa läpi!

    Joka tapauksessa MTK:lla riittää tekemistä edunvalvonnan saralla. Itse muuten pidän Mikko Tiirolan kannanotoista! Edustaa maalaisjärjen ääntä näinä aikoina ja on asiallinen toimija. MHY:n jäsenmaksulleni saa vastinetta Tiirolan kannanottojen kautta.

     

     

    Timppa

    Molemmat puolet uskovat olevansa hyvän asian puolella ja haukkuvat meitä väliaidalla istuvia.

    Varo Anneli, ettet putoa aidalta.  Suomessa oli aikoinaan Liberaalinen kansanpuolue.  Sen puheenjohtaja sanoi minulle, että he ovat vaaankieliasemassa oikeiston ja vasemmiston välillä ja siksi heillä on niin hyvä asema.  Muutaman vuoden kuluttua ei ollut ”väliaidalla istumisesta” mitään hyötyä.  Puolue haihtui olemattomiinm.

     

    Puuki

    Mo:t on tulleet kyllä vastaan jo pitkälle mm. rantojen suojelun ja  säästöpuuryhmien lisäämisen muodossa.    Ehdottomuus on enempi kyllä siellä ns. toisella puolella .     Joillekin ei riitä mikään metsien suojelun lisäämisessä.

    Monimuotoisuuden lisääminen on toisaalta myös ”talousmetsien” kasvattajien etu.   Onhan sitä tutkittukin melko paljon miten vaikuttaa ekosysteemiin ötököiden säilyminen mm. lehtipuissa ja esim. mykorritsasienten selviäminen seuraaviin puusukupolviin.

Esillä 10 vastausta, 4,351 - 4,360 (kaikkiaan 9,714)