Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 4,421 - 4,430 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Rane

    ”Toisaalta tuntuu, että hukkaan menisi oma vaivannäkö.”

    Tätähän ei voi tietää kun ei ole koskaan yrittänyt.

    Scientist Scientist

    Pystyin kyllä lukemaan Hesarin artikkelin vaikken tilaaja olekkaan.

    Päällimmäinen asia mitä siitä jäi käteen oli että kovin heppoiset ovat hyötylaskelmat. Vähin mitä voisi vaatia, että  ne avataan seikkaperäisesti julkiseen keskusteluun. Mikä on tämä mystinen meta-analyysi ja mitä tutkimuksia siihen on otettu mukaan. Mitä taas ei. Onko muuta kuin kyselyjä ihmisiltä, muttei mitä todellista tilannetta. Kohdistuvatko haitat ja hyödyt eri tahoille jne.

    Visakallo Visakallo

    Petkeles ja kumppanit voisivat joskus kokeilla asiallista keskustelutyyliä. On täysin varmaa, että sillä tavalla edustamansa asia menisi paremmin perille. Nykyinen tyylinne karkottaa niitäkin, jotka ovat samoilla ajatuksilla kanssanne.

    Rane

    Meta-tutkimus tarkoittaa (kai) että tehdään useista suurinpiirtein saman alan tutkimuksista yhteenveto joka pitäisi olla lähempänä oikeaa kuin yksittäinen tutkimus.

    Täällä on aikaisemmin kerrottukin entisen luontoaktivistin tekemästä tutkimuksesta.Hän oli lähettänyt ihmisille kyselylomakkeita joissa kysyttiin mm.että kuinka paljon he olisivat olleet valmiit maksamaan jos ympäristöstä (esim.naapurin metsät) suojeltaisiin enemmän.

    Suomalainenhan ei tämmöisissä tapauksissa kitsastele mielikuvitusrahan käytössä.”Tutkija” laski vastauksista keskiarvon ja kertoi sen ilmeisesti suomalaisten veronmaksajien määrällä.Saatua summaa hän sitten vertasi valtion luonnonsuojeluun käyttämään rahasummaan.Yllättäen tämä mielikuvitusrahasumma oli huomattavasti suurempi kuin oikeasti suojeluun käytetty raha.Tutkimuksen loppupäätelmä oli siis että suojelu on ollut halpaa ja kansalaiset haluaisivat satsata lisää rahaa metsiensuojeluun.

    Loppupäätelmä tietenkin uutisoitiin useissa tiedotusvälineissä.

    Arvaan että tämä tutkimus on ollut mukana tässä meta-tutkimuksessa.

    Scientist Scientist

    Meta-analyysiissa voidaan jättää myös joitakin tutkimuksia pois, jos niiden laadun katsotaan olevan huono. Ja myös yhdistellä aineistoja. Ei ongelmatonta. Ilmeisesti EU ei ole tehnyt mitään todellista meta-analyysia, vaan jonkinlaisen kirjallisuusyhteenvedon. Meta-analyysit useimmiten julkaistaan tieteellisissä lehdissä, jolloin ne ovat julkisen arvostelun kohteena.

    Gla Gla

    Ylen kysely, jonka mukaan 80% kannattaa suojelualueiden lisäämistä, tuntuu juuri tarkoitusta varten tehdyltä. ”Yllättäen” jutun kirjoitti Jenni Frilander.

    Kyselyä ei ole julkaistu, joten varmuutta sen toteutuksesta ei ole. Uutisesta voi päätellä, että siinä kysyttiin mielipidettä kolmeen vaihtoehtoon:

    1. Kannatan ehdottomasti – sekä yksityisten metsäomistajien että valtion on kannettava kortensa kekoon

    2. Kannatan varauksella – ensisijaisesti pitäisi lisätä valtion omistamien metsien suojelua

    3. En kannata suojelualueiden lisäämistä. Suojelualueita on jo tarpeeksi

    4. En osaa sanoa

    Ihmisiltä ei kysytty, paljonko suojelun lisääminen saa yhteiskunnalle maksaa ja miten se rahoitetaan. Sitäkään ei kysytty, pitäisikö uusiutuvan kotimaisen raaka-aineen käyttöä vähentää ja korvata erotus ulkomaisella, kenties uusiutumattomalla. Ei kysytty, aikooko itse suojella alueita lisää vai pitääkö muiden suojella. Tulos on siis täysin sama kuin Annukka Valkeapään tutkimuksessa eli ei millään tavalla arvioitu kysyjien osaamista tai vastausten realistisuutta. Tavoitellaanko kuuta taivaalta vai onko ajatukset edes teoriassa toteutuskelpoisia.

    Voi tietysti johtua minun mielenkiinnon kohteista, mutta luontoväen selvityksissä pääsääntöisesti ohjataan vastauksia tällä menetelmällä.

    https://yle.fi/uutiset/3-12477282

    aegolius aegolius

    >Voi tietysti johtua minun mielenkiinnon kohteista, mutta luontoväen selvityksissä pääsääntöisesti ohjataan vastauksia tällä menetelmällä. 

    Sama havainto. Tekisi Yle-veron maksajana jättää ilmasto-Jenni palkatta. Toimittajan kuuluisi edes yrittää olla objektiivinen. Hänen toiminta on aloittelijamaista.

    Tietämättömiä on helppo johdatella. Melko harvalla on oikeasti osaamista hyvin perusteltuun vastaukseen. Hyvin tehdyssä kyselyssä paljastetaan myös vaa’an toista puolta ja laitetaan vastaaja valitsemaan.

    Rane

    Gla muistikin tämän entisen luontoaktivistin.Annukka toimii nykyisin WWF:n metsäasiantuntijana.Annukan tutkimus-ja muukin toiminta näyttää olleen aina metsätalousvastaista joten hieman yllättävää on että hän on saanut huomattavan avustuksen tutkimustoimintaansa Metsämiesten Säätiöltä…

    Microsoft Word – Apurahojen lehdistötiedote 2006.doc (mmsaatio.fi)

    aegolius aegolius

    Toimittajan tehtävä ei ole tuoda työssään esiin omaa henkilökohtaista agendaansa. Huomautus ja irtisanominen, ellei osaaminen parane, olisivat parempia toimenpiteitä kuin palkkaan kohdistuvat. Minä olen se palkan maksaja, mutta ilman oikeuksia

    Lögl voisi opetella kirjoittamaan. Jos Tapio poistaisi täältä kaikki revan ilman nimittelyä kirjoitetut viestit, mitä jäisi?

    aegolius aegolius

    ? Ah, on ihanaa olla ihon alla ?

Esillä 10 vastausta, 4,421 - 4,430 (kaikkiaan 9,714)