Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 4,831 - 4,840 (kaikkiaan 9,734)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Nostokoukku

    Päättäjät päättää ja päättäjät vaihtuu tasaisin välein. Tulevaisuudessa Turussakin voi päättäjissä olla enemmistö rahapiiperoita joihin metsäteollisuuden trollit pystyvät vaikuttamaan. Silloin vahva suojelustatus on paikallaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yhden potentiaalisen riskin näen tiukan suojelun ja virkistyskäytön yhdistämisessä: jos metsään iskee metsätuho, suojelualueelta puustoa ei saa poistaa mutta virkistys- tai talousmetsäalueelta saa. Turussa on jo jouduttu tekemään hakkuita jonkin männyn tuholaisen takia, olikohan se okakaarnakuoriainen jos muistan oikein.

    Visakallo Visakallo

    Luonto viimekädessä suojelee metsiä niiden suojelijoilta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    Kurki Kurki

    Puuki:  Metsäniityt ja rantaluhdathan ne eniten suojelua tarvitsisi. Ne kasvaa tai ovat jo kasvaneet umpeen. Yleinen vanhojen metsien suojelun lisääminen ei niiden uhanalisia lajeja pelasta .

    Suomen luonto on suurin yksittäinen uhkatekijä 2667 uhanaliselle lajille. Yksistään 700 lajia on vaarassa hävitä umpeenkasvamisen vuoksi. Lukuun pitää vielä lisätä kaikki ne lajit, jotka ovat erilaisen ilmaston lajeja kuin mitä Suomen iilmasto ja ovat siellä elinvoimaisia, mutta Suomessa elää kituuttaa elinympäristönsä äärilaidalla häviämisen partaalla sekä pienen populaation lajit, joiden ainoa uhka hävitä on juuri se pieni populaatio. Perinneympäristöissä, jotka ovat alueita pienviljelykulttuurin katoamisesta, uhanalaisia lajeja on 650 kpl.

    Ks.Linkin Suomen Punainen kirja 2019 sivulta 90 eteenpäin.

    file:///C:/Users/Eero/Downloads/Suomen%20lajien%20uhanalaisuus%20-%20Punainen%20kirja%202019-40.pdf

    Kurki Kurki

    Lukesta tarkentuvaa tietoa suojelualueiden määristä.

    En oikein luota tuohon 2,9 milj,ha suojelualaan. Tekstissä sitten siihen lisätäan vielä

    Asia ei kuitenkaan mittasuhteidensa puolesta kyseenalaista tilastotiedon luotettavuutta. Kaikkiaan rantojensuojeluohjelman kohteet ovat kokonaispinta-alaltaan alle 0,5 prosenttia suojellusta metsäalasta eli noin kolmesta miljoonasta hehtaarista.

    ja suojeluala onkin 3,0 milj.ha.

    Ilkka Hämälän mukaan metsien suojeluala on 20% eli 20,5 milj. metsähehtaarista laskettuna 4,1 milj ha. En oikein jaksa uskoa, että Hämälä tällä väitteellään olisi lähtenyt vaarantamaan omaa uskottavuuttaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    No Hämälän pitäisi avata lukunsa, ei tuohon muuten voi ottaa kantaa. On ehkä arvioinut mukaan metsänomistajien hiljaisen suojelun alueita.

    Petkeles Petkeles

    Onhan se selvää, että puufirman tj tietää Luonnonvarakeskusta tarkemmin.

    kaapo123

    No Piia Elonen, HS,18.12 kertoo syyt,miksi nyt varsinkin männyt ovat hidastaneet kasvua HS:Näistä syistä  metsien kasvu hidastunut Suomessa. Syyt ova:6kuivuusjaksot, ikä jo 61-80 v männyllä, tuhot,lumituhot,tuholaiset,kukinta,siementuotanto,,nopean kasvun ikävaihe ohitettu eli kasvaa nopeesti,ikä 21–40 v,liian tiheät metsät eli neulaset ei riitä yhteyttämään kasvua,valoa vähä,kuivuus,kesän lämmöt, jne,hakkuita paljon,jne.Eli ei kait se ihmisen syytä ole,kun männyllä on ikää 61–80v ja kasvaa sitten hitaasti.Ja kun luonto ite kasvattaa mäntyä tiheässä,niin neulamassa ei anna sitten kasvua ja ei kait ihminen ole luontoon laittanut tuholaisia,jne.

    mehtäukko

    Lontoon luonnonhistoriallisen museon laskema biodiversiteetti-indeksi (BII) osoittaa, että Suomen luonto on toiseksi parhaiten säilynyt kaikista EU-maista, edellä on vain Kypros. Kolmosena on Saksa ja sitä seuraa Ruotsi.

    Kuinka komission väitteet onvat tuossa valossa selitettävissä? Maamme lukema on 95,98%, Kyproksella 100.

    Lontoon luonnonhistoriallisen museon mukaan näin korkea indeksiluku kertoo, että luonto on monimuotoista ja että ekosysteemit toimivat hyvin.

Esillä 10 vastausta, 4,831 - 4,840 (kaikkiaan 9,734)