Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 4,961 - 4,970 (kaikkiaan 9,829)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Hankala paikka passata hirveä, kun näkemää on vähän.  Tosin kerran, kun olin nuori ja hurja, ammuin talvitien uralle hirven n 60 m:n päästä.  Näin tulevan jossain kauempana ja tähtäsin uran reunaan, josta arvelin eläimen tulevan.  Ennätin ampua tuolle max 4 metrin uralle.  Kaatui heti sen viereen.  En kyllä suosittele.

    Komeat sarvet on seinällä.

    kaapo123

    Luonto on semmonen,että kun ympäristö muuttuu,niin sitten alkaa kehittymään sukupuutto ja alkaa pitkällä ajalla tulemaan lajikatoa,mutta ensin pitää olla lajeja,jotta lajikato voi toteutua.Ja lajikato päättyy vasta sitten kun sukupuutto on ohi.Yleensä sukupuutto kestää 60 000 v tai pitempään ja sitten tulee uusiutumiskausi ja sekin kestää monta ihmissukupolvea eli ei nyt lajikato pääty 2030,kun kerran kuudes sukupuutto menossa.Ei sitä lajikatoa pelasteta 10 vuoden aikana,vaan menee monta ihmispolvea

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämä lajikato on nyt varmasti kaikille selvä. Toisin kuin alvit.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ksksutelua Tapani Veistolan mielipiteessä.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009283034.html

    AJ: ”Suomalainen luonto ansaitsee tulla huomioiduksi ja varjelluksi, mutta suojelun on oltava: hyväksyttävää, yhteisesti sovittua ja pääosin vapaaehtoisin toimin toteutettua. Ei julkisen vallan sanelemaa, eikä varsinkaan EU:n komission määräämää.

    Suomen luontoon kuuluvat metsien, vesien, tuntureiden ja saariston eli luontotyyppien lisäksi eläimet. Yksittäisten lajien ja luontotyyppien suojelun lisäksi pitäisi kiinnittää huomiota ravintoverkkoihin. Esimerkiksi voitaisiin pohtia suhtautumistamme riistaeläimiin: lihaa tuottavat kasvinsyöjänisäkkäät sallitaan ja niitä vaalitaan, mutta petoeläimiä ei siedetä.”

    Lukija joka ei tykkää avohakkuista vastaa:

    ”Valitettavasti nykyinen avohakkuut salliva metsien ” hoito” tuhoaa väistämättä kolopesijöiden pesinnän. Seurauksena kololintujen häviäminen metsistämme. Avohakkuut heikentävät väistämättä metsäluonnon moninaisuutta, eliöitä, lintuja sekä eläinten elinmahdollisuuksia. Mukaan lukien petoeläimet.”

    AJ (kommenttia ei ole julkaistu HS):

    ”Avohakkuut ovat meillä vain noin kolmasosa vuotuisesta hakkuiden pinta-alasta, suurin osa on harvennuksia. Jos luovuttaisiin avohakkuista, harvennusten pinta-alaa jouduttaisiin lisäämään ja myös haitat kohdistuisivat joka vuosi laajemmalle alueelle.

    Jos vaihdetaan näkökulma yksittäistä metsikköä laajemmalle eli maisematasolle, huomataan, että monet kasvinsyöjälajit kuten myyrät ja hirvet hyötyvät avohakkuista ja sitä myötä myös niitä saalistavat pedot. Maisematasolla on myös aina olemassa peitteisiä kohteita ja hakkaamatta jätettäviä kohtia, kuten avohakkuiden säästöpuuryhmät, vesistöjen suojakaistat ja tärkeät elinympäristöt.

    Lahopuusta on tutkitusti hyötyä eliölajeille sekä elävänä että kuolleena, sekä pystyssä että pötköllään. Osa lajeista kuitenkin vaatii, että lahopuu on peitteisessä ympäristössä. Esimerkiksi paljon nyt keskustellut töyhtö- ja hömötiainen saattavat olla tällaisia lajeja. Keskelle avohakkuuta jätetty lahopökkelö ei olekaan niille aivan paras asuinpaikka, koska avoimella paikalla ne ja niiden pesät ovat alttiina saalistukselle.”

    Scientist Scientist

    Vuosittain syntyy arviolta noin 300000 pesäkoloa muistan jostakin lukeneeni. Tällaiset kolopesijät kuten palokärki ja käpytikka näyttävät voivan hyvin nykyisissäkin metsissä. Samalla tikat tekevät pesäkoloja myös muille linnuille kuten pöllöille. Runsastunut näätä koleaa kaikki kolot ympäristössään ja samalla tuhoaa kolopesijöiden pesiä.

    Puuki

    Näätiä voi torjua tekemällä esim.. pöllöille pesäpöntön ykköspuuhun jonka tyvi on suojattu liukkaalla muoviputkella ja tarpeeksi kaukana vieruspuista jotta näätä ei yllä hypätä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuohan on aivan loistava vinkki Puuki! Miksi näätiä vain sorsitaan eikä rakenneta sorsille tuollaisia pönttöjä.

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän sorsille tehdään nykyisin paljonkin tekopesiä. Meilläkin niitä on, ja ne on vielä asennettu keskelle varta vasten rakennettuja sorsalampia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Minkki osaa uida mutta voi noista tekopesistä hyötyäkin olla. Näätää pidetään pahana pesärosvona puissa koloissa pesiville linnuille (kuten telkkä) joten tuo putkikonsti olisi suuri apu jos se vain toimii.

    Visakallo Visakallo

    Sorsalammet on luonnollisesti minkkiloukuilla ympäröity.

Esillä 10 vastausta, 4,961 - 4,970 (kaikkiaan 9,829)