Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  • Tämä aihe sisältää 8,216 vastausta, 112 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 8,191 - 8,200 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Visakallo Visakallo

    Kannattaa laittaa tämä tämän kevään takatalvi muistiin. Ei nimittäin mene kovin kauan, kun huomataankin joidenkin lintulajien vähentyneen Suomessa. Syy on luonnollisesti talousmetsien hoidossa. -10 asteen pakkasilla näin huhtikuun loppupuolella ei tietenkään ole mitään yhtymäkohtaa lintujen selviytymiseen.

    Nostokoukku

    Muuttolinnut lähtevät yleensä takatalven sattuessa paluumuutolle etsimään hetkeksi otollisempaa olosuhdetta. Ovat yleensä sitkeitä kärvistelemään viikonkin aika kylmissä olosuhteissa. Talvehtivat kyllä pärjäävät. Toissa iltana näkyi pihassa kevään ensimmäinen siili. Eilen samainen siili kahlasi lähes kymmenen sentin lumihangessa talon ja aitan välissä, varmaankin syötävää etsimässä. Aamulla jäljet johtivat takaisin aitan alle.

    Visakallo Visakallo

    Takatalvi ei välttämättä suoraan tapakaan kovin suurta määrää lintuja, mutta niiden pesintä saattaa epäonnistua, ja se näkyy myöhemmin lintujen määrän vähentymisessä.

    Nostokoukku

    Aika harva on ainakaan hyönteissyöjistä aloittanut vielä pesintää. Pesinnän aloittaneista tulee mieleen lähinnä korppi ja kotka ja ne pärjäävät aina. Käpylinnuilla pesintä on jo ohi. Poikasvaiheessa tuskin on vielä yksikään lintu.

    KeMeRat

    Monesti nuissa tutkimusjutuissa  saadaan erotettua ne vaikuttavat tekijät toisistaan.

    Scientist Scientist

    Kylmänä toukokuuna osa hyönteissyöjistä saattaa jäädä Suomen eteläpuolelle. Normaalikin talvi on  rasitus monille linnuille. Hippiäisistä suurin osa ja puukiipijistä suuri osa kuolee. Suomen pieni kuningaskalastaja kanta myös kuolee paljolti.

    Kun tutkitaan eri tekijöiden vaikutuksi lintukantoihin täytyy muistaa että 2/3 osaa Suomen linnuista on muuttolintuja. Silloin myös talvehtimisolosuhteilla on iso vaikutus.

     

    Visakallo Visakallo

    Tämä takatalvi saattaa nyt jatkua jopa Vapun yli, eli kyllä sillä silloin ehtii olla vaikutusta lintujen pesintään.

    Makarov

    Peltopyitä tuossa pari lähti pihan kuusten katveesta kun kävin kävelyllä. En tiedä mikä merkki se on mutta näyttää tulleen peltopyyt takaisin nyt viime aikoina.

    puutuomas

    Minusta tuntuu että metsäkanalintu poikueiden onnistuminen paranee mitä myöhempään talvi jatkuu ja kun kesä sitten alkaa niin se alkaa nopeasti. 

    Nostokoukku

    On keväitä jolloin ”kesä” on tullut jo huhtikuussa. Kanalinnut narraantuneet pesimään liian aikaisin. Kuoriutumisen aikaan sitten on tullut väistämätön joka keväinen takatalvi. Seuraavana syksynä on ollut metsästettävää vähän.

Esillä 10 vastausta, 8,191 - 8,200 (kaikkiaan 8,216)