Keskustelut Luonto Monimuotoisuusohjelma MTK:lta

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
 • Kuitupuunkasvattaja

  Kalastajille tulisi maksaa siitä, että kantavat roskakalat kuivalle maalle. Ravinteet pois vesistä ja hyötykäyttöön.

  Scientist Scientist

  Voisiko nimimerkki Reservuaari-indeksi jakautua useammaksi nimimerkiksi, kun heillä näyttää olevan erilaisia agressiivisuustasoja (vrt Martti vs Kerttu). Vai kirjoitteletteko tekstejä samasta toimistosta ja teillä on vain yksi tietokone. Kerttu, positiivisenkautta !!!

  Gla Gla

  Scientist: ”Itse hiihtelen ja retkeilen paljon Lapin suojelualueilla. Ei siellä lajirunsaus (esim. linnut) ole erityisen  suuri.  Se on kylläkin erilainen (esim kuukkelin runsaus). Kyllä täällä etelässä lajirunsaus on suurempi vikka ihmisiä on enemmän.

  Lapissa tietysti karuus (lämpö, valo, ravinteet) luo omanlaisensa lajiston, eikä sitä pidä verrata etelän rehevämpiin paikkoihin, vaikka ihmisen vaikutus olisikin suurempi. Mutta lapissa porot kaventavat tehokkaasti monimuotoisuutta, kun suojelualueetkin muistuttaan kaluttuja laidunmaita.

  Puheet roskakaloista viittaa joitain poikkeuksia lukuunottamatta enemmänkin ruoanlaittajan osaamiseen kuin tiettyihin kalalajeihin.

  Scientist Scientist

  Kyllä näin on Lapissa, mutta sielläkin monet lajit tulevat talvella ihmisten lähistölle mielellään (kuukkeli, lapintiainen, harakka jne).

  Roskakalat lienevät tässä tapauksessa mm. särkiä ? Käsittääkseni nämä miehet kalastavat ammatikseen mm. kuhaa kauppoihin. En kyllä ole mikään kala-asiantuntija.

  Kuitupuunkasvattaja

  Oli dokumentti Alaskasta. Puronvarsi tudralla oli puustoinen 150 m molemmin puolin – muuten puutonta. Syynä kuulemma kalan ravinteet. Karhut ja linnut nyhtävät purosta vaelluskalaa ja levittävät niitä sitten puronvarteen.

  Purkitettu särki on muuten oikein hyvää.

  Visakallo Visakallo

  Scientist: ”Voisiko nimimerkki Reservuaari-indeksi jakautua useammaksi nimimerkiksi, kun heillä näyttää olevan erilaisia agressiivisuustasoja (vrt Martti vs Kerttu). Vai kirjoitteletteko tekstejä samasta toimistosta ja teillä on vain yksi tietokone.”

  Näin korona-aikana on syytä pitää fyysistä etäisyyttä kaikin puolin.

  reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  No joo. Se nimimerkkien jakaminen ei enää oikein onnistu. Korkeemmalla taholla Rautavaaralla näin on päätetty.

  Hyvä, ettei kukaan ehdottanut että Kerttuhan se haluaa lentokentät purettaviksi. Kiitän tahalklisen väärinymmärryksen välttämisestä, siitähän ei tietenkään ollut ajatuksein.

  (Ne, joilla ei ole mitään sanottavaa mihinkään ja haluavat kertoa matkustutstottumuksistaan,  säätilasta, tuulesta, veroprosenteistaan tai muista metsäaiheisiin täysin  liittymättömista jaarituksista, pysyisivät auto ja korona-aiheissa. Ymmärrän toki, että elämän sisältö voi olla joku chat-palsta.)

  No ok, oli nuo erityyppiset kaivoskentät vähän provosoivaa. Sori. Ajatus siinä oli kuitenkin se, että ei sitä avohakkuuta ihan aluksi mielletä monimuotoisuuden esikuvaksi. Itsekin niitä toki teen, ja ymmärrän niiden tarpeen. Luulen, että on kuitenkin isommasta asenneasiasta.

  Ja muistutuksena vielä. Se kieltävä uho, mikä liittyy näihin ympäristöasiohin, on selkeästi maalaisliittolaisissa yleisempää kuin muissa. Lähdettä tähän en juuri löytänyt, mutta on niitä useita. Ei niin tieteellisiä kyselytyyppisisä galluppeja, mutat kuitenkin. Kielletään vaan tosiasiat, ja hyvin menee!

  Kerttu (sydän sykkyrällä, oikean miehen eikä lässyttäjän kainalossa kohta)

  Visakallo Visakallo

  Kertulla oikeinkirjoitus on joidenkin nimien kohdalla joskus hieman hakusessa.

  Tulen pitämään lupauksestani kiinni vähentää kirjoitteluani, kunhan Kerttu kirjoittaa ensimmäisen metsäaiheisen kommenttinsa. (Vert. vanha juttu Kolmen sepän patsaan leka-miehestä)

  Kertulla on varmasti Kertulle paras mahdollinen mies, eli hyvä kuuntelija.

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)