Keskustelut Metsänomistus Mönkijä ja verotus käyttötuntien perusteella

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Mönkijä ja verotus käyttötuntien perusteella

  Meneekö se tosissaan näin:

  Minulla on mönkijä jota ei millään tavalla ole vähennetty metsäverotuksessa. Viime kesänä istutin taimia 10 päivänä noin 6 tuntia päivässä, eli yhteensä 60 tuntia. Mönkijä oli käytössä kaikkina päivinä, taimet kärryssä.

  Voinko nyt vähentää 60 tuntia x 14 €/käyttötunti = 840 €? Eihän se mönkijä käynnissä ole koko aikaa, mutta kuitenkin työmaalla.

 • Kukkoshka

  Tuo ”mennään metsään, ollaan töissä ja tullaan, koko se aika on metsätyö-aikaa” olisi kyllä selvin tapa laskea/ilmoittaa tunteja. Mutta viime kesä näyttäisi tässä tapauksessa 184,5 tuntia (mönkijällä joka päivä, siinä on istutukset, raivaukset, lumituhojen korjuu ja kaikki). Se tekisi 2583 € vähennystä. Kuulostaa aika paljolta, mutta tuon ajan se mönkijä on siellä metsässä ollut.

  Metsäkupsa

  Verottajalle rahat kelpaa,mutta lomakkeita ei tänä vuotena postissa tule,ellei erikseen tilaa.Omaverossa olen verotukseni hoitanut,lomake ollut kyllä hyvä konseptipaperi ja jäänyt paperinen arkistokappale sitten.                                                                                                Meillä perikunnalla ei ole sähköinen asiointi mahdollista,kun ei ole tunnuksia,eikä lainhuudotkaan ole ajantasalla.Onneksi mennyt vuosi jää viimeiksi yli 80 vuotta perikuntaa   riittää, siirtyy kuluvan vuoden aikana nimilleni.

  Berza

  Olpipa traktori tai maastomönkijä, tuntivähennys on sama. Oikealla traktorilla se on pienempi.

  Olen kyllä aina käsittänyt, että vähennykset tehdään todellisen käytön perusteella.

  Ei voi ajatella, että mönkijällä ajetaan aamulla työmaalle, jossa sitä vaikka pari kertaa siirretään. Sitten päivänpäätteeksi pois ja vähennys on 8 tunnin mukaan.

   

  Olisiko ketjunaloittajalle 2 tuntia päivässä kohtuullinen ?

  arto

  Olpipa traktori tai maastomönkijä, tuntivähennys on sama. Oikealla traktorilla se on pienempi……..Minulla trafi mukaan
  T3 / Traktori
  Ajoneuvoryhmä
  Maataloustraktori………Eli kansankielellä  mönkijä…Vaikka se ei ole aikuisten oikeasti mönkijä

  Berza

  Lukee,mitä lukee, mutta vähennyksen saa tehdä mönkijän mukaan.

  Veroittaja lähtee ajatuksesta, että kelkan ja mönkijöiden polttoaine on arvokkaampaa, kuin p-öljy traktorissa.

  Tosin kyllähän sitä traktorissa palaa montakertaa enemmän kuin mönkijässä, joten sitä taustaa vasten tuo traktorin alhaisenpi tuntivähennys tuntuu kummalle.

  Justeeri

  Silloin kun mönkijälla tehdään metsässä tehtäviä, se on metsätalouskäytössä, eikä esim! perheen muiden jäsenien käytettävissä. Verottaja ei erittele täytyykö mönkijän olla käynnissä tai ajossa.

  Berza

  Verottajalla taitaa olla toisenlainen käsitys asiasta. Tuolla perusteella kannattaa mönkijä ajaa vaan työmaalle ja antaa olla siellä pari viikkoa ja tunnit juoksee 🙂

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)