Keskustelut Tekniikka Mönkijä

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)
 • Mönkijä

  Merkitty: 

  Minä oon nyt juuri sitä mieltä jotta:

  Outlander 6X6 on se ainoa oikea !

 • Metät kunnossa!

  Maastoliikennevälineessä osakasko 110 € / a.

  Rane

  Maastomönkijän pitäisi pysytellä pois tieliikenteestä.

  Drunk Man Crawling Across The Road – YouTube

  mehtäukko

  Önkijän koosta ja vetovoimasta puheenollen 1000 kuution Polariksen Scrambler’ rilla jos ei mikä kulje,ei mönkijällä tarvitsekaan.

  Ukkopekka

  Jos ajettavaa on kovin paljon, niin tietysti silloin mönkijä jää helposti kakkoseksi isommalle ajokoneelle. Sama tilanne on, jos maasto on kovin kivistä tai muuten hankalasti ajettavaa. Mutta tilanne tasoittuu, jos mökijää käytetään järkevämmissä kohteissa, esim. tuulenkaatojen ajossa, polttopuusavotassa tai pienimuotoisessa hankintahakkuussa. Ajouria ei tarvitse erikseen avata ja puut saa pois märemmästäkin paikasta ilman syviä uria.

  Osa omista  tähänastisista puista on ajettu pienistä kuvioista, joita olisi vaikea myydä pystyyn. Näin olen saanut tuloa sellaisistakin puista, jotka olisi jäänyt muuten myymättä. Korjuu on tietty hitaampaa, kun puita joutuu keräämään isommalta alalta, mutta saapahan homman silti hoidettua. Kun hakkuu ei ole itselle päätyö, siihen käytetty aika puunajoineen on toissijaista.

  Olen muutenkin aina ihmetellyt omalle työlle hinnan laskemista näissä omatoimihakkuissa: hitaallakin työllä siitä saa lopulta sen tulon ja ilman jää varmasti, jos ei tee mitään. Jos ei olisi muuta työtä, niin silloin puunajon ulkoistus voisi kannattaa. Mutta nyt oli kyse sivutoimisesta ja pienimuotoisesta hakkuusta. Yleensä harrastukset tuppaa maksamaan, tässä tapauksesta siitä saa jopa vähän rahaa. Vaihtoehtoisesti pystyynmyynnillä tuloa ei harvennuksilta juuri jää.

  Ja jos sitä tulosta pitää saada aikaiseksi, niin sehän on vain itsestä kiinni. En tiedä, millä logiikalla tunnissa ehtisi ajaa vain yhden kuorman, sehän on paljon kiinni matkasta ja maastosta. Itsellä tuli nopeimmillaan kolmisen kuormaa tunnissa, tarkemmin en kellottanut. Jos vauhtia verrataan esim. tuulenkaatojen ajossa vaikkapa traktoriin, niin silloin aikaan pitää laskea mahdollisesti tarpeellinen ajourien avaus. Tämä unohtuu traktorimiehiltä helposti.

  Ajouran merkkaus ennen mätästystä oli hyvä vinkki, mättäät ja kuopat tekee etenemisestä usein turhan hankalaa. Mönkijällä ura on vielä niin kapea, ettei se vaikuta edes taimitiheyteenkään.

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)