Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 258)
 • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

  Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

  Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

   

   

 • Visakallo

  Kyllä nyt mennään monta vuotta koko ajan alenevissa hakkuumäärissä, joten turha silloin pelotella millään miljardilaskuillakaan.

  nuori isäntä

  Kyllä taas lyödään joka suunnalta…

  Metsänmies

  Vielä useamman miljardin lasku tulee, jos Suomen metsäteollisuutta aletaan ajamaan alas. Kyllä puuta riittää, sekä teollisuudelle, että hiilinieluksi.

  nuori isäntä

  Se on näin täällä, mutta julkinen mielipide muokataan muualla kuin tällä keskustelupalstalla…

  A.Jalkanen

  Onhan puun tuonti edelleen optio, jos tiukaksi menee kiintiöiden kanssa.

  Tolopainen

  Nämä hiilinielut on öljyteollisuuden ja Mika Anttosen keksintö. Haluavat jatkaa litkujensa myyntiä kuten ennenkin ja lahoavat metsät muka hoitaa hiilitaseen. Ihmiset uskovat moniin muihinkin yliluonnollisiin asioihin, kuten siihen, että Suomi voisi ratkaista ilmasto-ongelmat. Meidän rykivä pääministeri jaksaa höpöttää kasvisten verotuksen leikkaamisesta. Kun jauhelihaa on alettu myydä tarjouksessa alle euron kilo, kärryt täyttyvät sillä eikä näy yhtään vihreää ostoskärryissä. Eikä tuo Prisma pitäisi  laittaa syytteeseen tuotteen polkumyynnistä ja epäreilusta kilpailusta. Markkinataloudessa hinnat menee kysynnän ja tarjonnan mukaan ja onhan se aika järkyttävää, että perunoista pitää maksaa enemmän kuin maidosta. Kapitalisti on ahne, ei se vero tuossa hinnassa merkitse mitään.

  Rane

  Todennäköisesti vain yksi suuri sellutehdas toteutuu ja siitä ei tule ”miljardilaskua”.

  mehtäukko

  Samalle kannalle olen kallistunut.

  Kurki

  Mika Anttosen St1 valmistaa biopolttoainetta Kajaanissa.

  E85 on suomalaisesta jätteestä valmistettua korkeaseosetanolia, jota tankkaamalla ajat ympäristöystävällisesti tehosta tinkimättä:

  https://www.st1.fi/yksityisille/tuotteet-ja-palvelut/polttonesteet/bensiinit-ja-re85/re85

  Metsäkupsa

  Illan MOT ohjelma todennäköissesti jatkaa Ylen puolueelista mielipiteiden muokkausprojektia.Puun käytön huippu on tältäerää ohi ja uutta kapasiteettia,joka lisää oleelisesti puunkäyttöä, ei kyllä yhtä sellutehdasta enempää näillä näkymillä tule.Senkin toteutuminen ilmeisesti viivästyy.               Todennäköisesti pääsemme ohjelman katsottuamme ihmehtelemään,miten Suomen metsät hiiliniuluineen uhrataa ja kaiken kukkuraksi siitä seuraa miljardien lasku ,jonka kansa joutuu maksamaan päästökauppakuluina.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 258)