Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 258)
 • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

  Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

  Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

   

   

 • Kurki

  Näkyy olleen hiilidioksidin pörssihinta kesällä 30 e/tonni.

  Metsänomistaja, jonka metsät kasvaa 750 mottia (runko+juuret+oksat) vuodessa sitovat CO2 n. 1000 tn/v, voisi saada hiilipörssissä 30 000 e/v.

  Menisiköhän näin?

  Linkki:  https://yle.fi/uutiset/3-10886059

   

   

  Kurki

  Venäjällä olisi paljon myytävää. Ikimetsiä maa täynnä.

  Ikimetsä taitaa olla hiilipäästö?

  Remie

  Olen vahvasti sitä mieltä että minkä luonto likaa niin se myöskin korjaa. Luonto ei jää itselleen velkaa. Planeetta olisi jo autio ja tyhjä eikä herran henkikään liikkuisi minkään päällä .

  Planter Planter

  Tuon Kurjen nielun kasvulaskelman lisäksi voisi ihmetellä tätäkin:

  Tuossa MOT ohjelmassa vakuuteltiin, että 10 miljoonan motin vuotuisista lisähakkuista voisi tulla 1,5 miljardin lisälasku Suomelle.

  Motin hinta:   1500 milj.€ / 10 milj. m3 = 150€/ m3.

  Metsänomistajilla on melkoinen kultamuna käsissään, jos pytyssä olevan ”lisäpuun” arvo on hiilivarastona 150€ / motti.

  Olisipa meillä viisaita politiikkoja. Kannattaa ostaa 10 milj. m3 lisäpuu Venäjältä, jakaa metsänomistajille 50€ motti runkopuusta, etteivät kaada ja vielä valtio säästää 1 miljardin.

  Pari vuotta sitten Lintilä sanoi, että päästöoikeudet maksaisivat 10-20 miljoonaa, nyt se on 1,5 miljardia.  Aika hulvatonta revittelyä.

  Remie

  Ja tuo auttaisi hiilitasapainoon jotain. Saan hepulin näistä hiilistä kun sillä tehdään kauppaa. Vaikka kaikki koli myytäisiin miljoonaan kertaan niin sehän ei planeettaamme auta yhtään, ja siitähän pitäisi olla kysymys.

  Puuki

  Jossain oli kerrottu, että se 10 milj. motin lisäys olisi juuri se kompensaatio, jonka EU lupasi , kun V. Niinistö teki Suomelle epäedullisen sopimuksen ilmastokokouksessa. Joko on unohtunut vihreiltä ja muilta Ylen porukoilta, (ja S. Pietikäiseltä varsinkin) ? Muistaako kukaan enää, hä  ?

  Kummallista, kun maa jossa on hakattu suht. vähän vertailuajankohtana, joutuu ”kärsimään” enemmän, kuin maa jossa on hakattu silloin paljon.  Mitä järkeä ??     Mutta nyt hakkuumäärä pienenee ihan automaattisesti, joten se v. -18 laskennallisesti pienentynyt hiilinielu kasvaa tänä ja seuraavana vuonna ainakin sen 10 milj. motin verran.   Metsien hiilinielulla tehdään tosiaankin politiikkaa joka on verhottu hiilenkeruun ympärille erinäköisillä tarpeenmukasilla laskelmilla.

  Visakallo Visakallo

  Muu maailma menee menojaan niin taloudessa kuin teknisessä kehityksessäkin, ja vanheneva Eurooppa jää EU:n puitteissa rakentelemaan itselleen mitä monimuotoisempia menestyksen esteitä. Suomen olisi jo aika havahtua tästä, ja alkaa valmistautua EU:n jälkeiseen aikaan. Kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei tahdo enää muistaa koko hiilensidontaa ja kaikkea siihen liitttyvää hypetystä.

  sitolkka

  Muutaman kymmenen vuoden kuluttua Euroopalla ja Afrikalla ei ole mitään muuta eroa kuin ilmastossa. Sama kansa sama meininki. Mutta mitä sitten. Aika aikaa kutakin ja maailma menee menojaan.

   

  Remie

  Oli järjen köyhyyttä aloittaa sellaista jota ei voi järkevällä tavalla lopettaa. On kuin koulu kiusaaminen kunnes joku loukkaantuu tai kuolee. Espanja mellakoi,en tiedä mistä, mutta tuskin tietää he itsekkään, jollain tahoilla on paha olla ja mellakointi johtuu siitä.Olen Visakallon kanssa samalla linjalla.

  Kurki

  Ilmastonmuutos keskustelussa on parempi olla mukana ja yrittää voittaa hallitsemalla kaikki siihen liittyvät asiat.

  Ulkopuolelle jättäytyminen tarkoittaa häviötä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 258)