Keskustelut Metsänhoito MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 258)
 • MOT: Metsähakkuita miljardilaskun uhalla

  Tämmöinen ohjelma näyttää olevan tulossa huomenna

  Suomi näyttää pelaavan uhkarohkeaa peliä metsillään. Hakkuita halutaan lisätä samaan aikaan, kun metsien hiilinielua pitäisi kasvattaa EU:ssa. Uusien sellutehtaiden vaatimista hakkuumääristä voi seurata miljaridilasku.

   

   

 • Kurki

  Kyllä nyt mennään monta vuotta koko ajan alenevissa hakkuumäärissä,

  Ja metsien kasvua tulee joka vuosi  yli 1 milj.m3 lisää.

  Kolmessa vuodessa jo yhden sellutehtaan verran.

  Boreal Bioref Kemijärvellä käyttäisi puuta 2,8 milj.m3/v.

  linkki: https://yle.fi/uutiset/3-10946009

  Aimo Jortikka

  Nythän saattaa olla viimeinen hetki alkaa niitä rakentamaan. Muutaman vuoden päästä voi olla ettei lupia enään irtoakaan. Tässä kohtaa ei poliitikot niitä rohkene torpata, mutta mikä lie tilanne vaikka 10 vuoden päästä. Olis muutenkin hyvä aika rakentaa näin laskusuhdanteessa, voisi valmistua juuri sopivasti nousukauteen niinkuin Äänekosken tehdas, niin rakentamis miljardi on muutamassa vuodessa kuitattu

  Remie

  Vaikuttaisi että investoinnit Suomeen on lopahtamaan päin. Mailmalla pelätään EU:n  määräysvaltaa kolmantena pyöränä. Vaikka Suomen kanssa vielä investoinnit onnistuisi niin EU on määräävässä asemassa ja voi kesken käynnistyksen kertoa ei ole kaikki kohdallaan eikä käynnistystä tapahdu koskaan. EU on hyvin arvaamaton kun Suomi on kaukana kaikesta. Oletuksena Suomi etelän näkövinkkelistä vain  matkailukohde josta on joulupukki kotoisin. Heillä on kova hinku pitää suomi koskemattomana ja neitseellisenä jossa kaikki on luonnon mukaista. Jos Suomesta tulee teollisuuden mahti maa niin silloinhan syömme heidän leipäänsä eikä se taas  ole hyvä juttu etelän valtioille. Asia tiedostetaan mutta siitä ei puhuta. Jokainen pitää puolensa omalla tavallaan.

  metsänkasvattaja

  eu  tarvitsee   rahaa  ja   tietysti  suomea pitää  rahastaa lisää että   voidaan  jakaa  sitten  itäeuroopan maille  esim  puolalle  sekä  maahanmuuton  kustannuksiin  ympäri  euroopan  paljonkohan  saksa  joutuu  nykyisin maksamaan  päästöoikeuksista  kun käyttää  paljon  kivihiiltä

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  MOT-ohjelman voi jo katsella Areenassa.

  https://areena.yle.fi/1-4530599

  M.A. Nummisen alun ja lopun lauluosuus oli parasta tässä:

  Hiilen kiertokulku luonnossa
  on tapahtuma ikuinen.
  Ilmaan kerääntyvän hiilihapon kautta
  syntyy kierto sen.

  Jos on seurannut tämän palstan keskustelua hiilinielu-ketjussa, niin ei tuossa varsinaista järisyttävää uutta ollut. Suomi on käyttänyt viime vuosina metsiään intensiivisemmin kuin ns. vertailutasokaudella 2000-luvun alussa, mistä seuraa se, että hiilinielu on käytännössä pienempi kuin vertailutason ennuste. Kun hakkuutaso nyt alenee suhdanteen viilentyessä, on odotettavaa, että vertailutasoihin päästään, koska hakkuiden aleneminen kasvattaa hiilinielua ja samoin tekee puustopääoman kasvu.

  Suomesta ja Ruotsista tehdään EU:n ilmastopahiksia, vaikka ne ovat Norjan ohella niitä harvoja Euroopan maita, joissa hiilinielua ylipäätään on. Yksi ratkaisu olisi, että muut EU-maat ostaisivat Suomen metsänomistajilta hiilinieluyksiköitä, jos kerran päästöjä halutaan osaoptimoida EU:n tasolla. Toinen ratkaisu olisi se, että Suomen veronmaksajat ostavat päästöyksiköitä metsänomistajilta – voidaan me myydä niitäkin puun sijaan. Niin kauan kuin hiilinieluja voi myydä vain puukaupassa, metsänomistajilla on ensisijainen intressi myydä puuta.

  En usko että ainakaan tuo EU-tason hiilikauppa toteutuu, mutta kunkin maan sisäinen kauppa voisi olla harkinnan arvoinen: päästöveroilla kerätyillä varoilla parannettaisiin maanviljelyn hiilitasetta ja metsitettäisiin joutomaita.

  MaalaisSeppo

  Taas kerran tässäkin on sivuutettu se, miten metsiemme hiilinielu on syntynyt. Poliitikot ja tutkijat ovat aivan pihalla. Hiilinielumme ovat synnyttäneet pääosin yksityiset metsänomistajat. Nyt heidän kattamaan pöytään ovat tunkemassa ulkopuoliset tahot ilmeisesti ilmaiseksi. Kiva tehdä politiikkaa toisten rahoilla ja työpanoksilla. Parempi olisi ollut jättää metsät hoitamatta, niin hiilinielutavoitekin olisi olematon.

  Peal

  Tyhmien eväät syödään ensimmäisenä.

  Remie

  Yksi erikoisuus on päästökauppa. Itse tuomitsen moisen kiertelyn alimpaan hel……in . Tekopyhyyttä koko päästökauppa kaikessa yksinkertaisuudessaan.Päästökaupan seurauksena ei päästöt edes mihinkään vähene. Päästöt vain siirtyy paikasta toiseen.

  sitolkka

  Venäjällä olisi paljon myytävää. Ikimetsiä maa täynnä.

  Remie

  Toivoa sopii että jossain pysyy ikimetsä että alkuperäinen ecologisuus on verrattavissa nyky huseraamiseen. Sukupolvi toisensa jälkeen hämärtyy metsänpohjan todellinen olemus joka poistuu kaiken aikaa pois tietoisuudestamme. Varsinkin Siperian havupuut on mielenkiintoinen ja ilmiö sinänsä, koko planeetan rikkaus joka on vertaansa vailla. Tuo pitäisi saada säilymään kauaksi tulevaisuuteen. Olemme muilta vastaavilta alueilta tuhonneet nämä harvinaislaatuiset metsät. Olen puun kanssa ollut ikäni tekemisissä ja arvostukseni näitä puita kohtaan on loputon.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 258)