Keskustelut Metsänhoito motokuskin painajainen

Esillä 6 vastausta, 61 - 66 (kaikkiaan 66)
  • Portimo

    Omatoimisuus tässäkin palkitaan. Vieraalla teetettynä ennakkoraivaus saattaa vaikeissa oloissa maksaa 250, jopa 300 eur hehtaarilta. Siinä ei enää myyjälle paljon jää kantorahaa. Mahdollisesti saatava nuoren metsän hoidon tuki helpottaa vähän.

    metsä-masa metsä-masa

    Hei, Moto- kuljettajat ja Isännät !

    Tällä hetkellä suuressa osaa maatamme on vaikea, tukala jopa mahdoton olla hakkaamassa nuoria kasvatusmetsiä, juuri niin kuin moto pojat on asian ilmaisseet.

    Silloin voi tulla ilmaistua ajankohtaisia asioita turhan painokkaasti ja kokonaan väärälle taholle. Pystykaupassa kyllä työnantaja on se joka tekee korjuuohjelmia, suunnittelee tulevaa toimintaa ja käsittelee myös palautteen, jos hakkuu kelit ja raivaamattomuus vaivaa leimikkoa.

    Suomessa metsänomistus on suuresti yksityisillä maanomistajilla ja siksi metsän myyjään kannattaa syhtautua asiallisesti, ( ”pystykauppa ja nimet paperilla ja jos muuta ei ole sovittu se on siinä ” ).

    Oston kilpailutilanteessa saattaa tulla ostettua kylkiäisenä se raivaamatonkin kuvio, mutta silloin korjuulle valitaan sopiva ajankohta, raivataan työnantajan toimesta tai motoyrittäja sopii raivuusta työnantajansa kanssa.

    Tämä ” kiireinen ” aika on tullut myös metsään, kaikki ostajat ei tarkaste leimikkoa riittävästi tarjouksen teon aikaan, joten ennakkoraivauksen tarve jää huomaamatta ja tästä yleensä seuraa virheellinen korjuuajankohta kuviolle.

    Metsän kasvatus on pitkäjänteistä toimintaa, niimpä näissäkin ongelma tilanteissa kannattaa esiintyä maltillisesti, mutta määrätietoisesti. KONE NE PUUT HAKATAA JATKOSSAKIN !

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Täällä ei ainakaan ole mahdotonta hakata nuoria kasvatusmetsiä kun ostomiehet on niin päteviä, että tarkastavat korjuuolosuhteet ja raivauttavat hyvin herkästi. Silloin metsänomistajalta ei vaadita metsätalousinsinöörin papereita ja 90-mummelia ei vaadita raivaamaan ennen myyntiä. Metsäyhtiöiden käytännöissä taitaa olla suuria eroja kun joillekkin korjukelpoisuuden tarkastus ja kuntoon laitto näyttäisi olevan ylivoimaista.

    oksapuu

    Päivän Maastullin kannessa vähän mallia…

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    ”Leimikon suunnittelussa tarkistetaan teiden ja varastopaikkojen sijainti sekä käyttöoikeus. Lisäksi tarkistetaan mahdolliset korjuun toteutuksen käyttörajoitukset, arvioidaan ennakkoraivauksen ja kantokäsittelyn tarve sekä täsmennetään mahdolliset ympäristönhoidon ja energiapuun korjuun vaatimukset.”

    Tälläset asiat pitää ostomiehen tehdä. Ei tässä saa maanomistajaa sitten mitenkään vastuulliseksi työmaan korjuu olosuhteista. Tai sitten oon jotain vaan käsittänyt väärin.

    MIKANDER

    Ei täällä päin metsäkoneyrittäjät mene enakkoraivamattomaan.
    Metsään itse ollut niitä tekemässä
    Motolle pitää olla vähintään 100.litranrukoa
    kuvio muuten tulee takkiin

Esillä 6 vastausta, 61 - 66 (kaikkiaan 66)