Keskustelut Tekniikka MS 201 M-tronic temppuilee

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)
 • MS 201 M-tronic temppuilee

  Merkitty: 

  Kertokaapa kyseistä sahaa käyttävät onko teillä ollut vastaavaavia ongelmia. Eli jos saha käy tyhjäkäyntiä jonkun aikaa, niin ensimmäisellä kaasun painalluksella ei saha ota aina heti kierroksia, vaan ääntelee  nimensä mukaan MOOO..ttorisaha.  Muuten toimii kuin pitääkin.

  On koitettu kalibroida, terälaitten kanssa ja ilman terälaitetta( se 1min ryyppy päällä ja sit off-asentoon,. tosin tätä joutuu välillä tekemään useamman kerra, sillä saha sammuu kesken kalibroinnin) tämän jälkeen ajetti kaasu pohjassa 5 kiekkoa- >näillä kalibroinneilla ei mitään vaikutusta.

  Saha on käynyt neljä kertaa huollossa ja siihen on vaihdettiukaasarin kurkku, magneettiventtilli ja nyt viimeiksi koko älyboxi, mutta ei vaan tule kuntoon.

  Ennen tuota kurkun vaihtoa saha sammuili useasti eikä meinannut lähteä käyntiin sitten millään. eli oikeean suuntaan menossa, mutta ei toimi lähellekän samalla tavalla kuin iso veljensä 241, jossa vastaava M-tronic. Mitä tästä opimme, ei kannata ensimmäisten joukossa mennä uutukaisia testaamaan. Alku kyllä näytti kyllä lupaavalta. Enemmän mennyt dieseliä autossa huoltokeikoilla, kuin mitä tuon sahan läpi ajettu bensaa ;/ kerron sitten jatkoa josko viidennellä kertaa löytyy sitten se viimeinen vika.

 • Jätkä

  Kerran vein kuusi  (6) kpl pikkuTilhiä kiihdytyspumpun takia Arskalle. Ei ollut uusia kaasuttimia niin paljoa, jätin kaikki sinne, tulivat viikon päästä Matkahuollon kautta.

  Sitten vein omia tilhejä 2 kpl. Asentajalla oli kädet täynnä, mutta hän vaihtoi kaasuttimet molempiin kymmenessä minuutissa. Sen jälkeen kävimme kahvilla.

  On palveluita ja on ”palveluita”.

  Kannattaa valita liike, jossa asioi!

  Pavekka

  Teki sen vuoksi ettet ota mitään kilareita siellä muiden kuullen ja pääsee nopeimmin eroon. Ammattitaitoisessa korjaamossa on toimintarytmit ja päiväohjelmat. Jos siellä työt keskeytetään joka ”hätätapauksen” vuoksi niin hyvät asentajat lähtee muihin hommiin.

  Ola_Pallonivel

  Eipä jää kovin hyvä mielikuva tuosta sahasta. Itsellä ei tuosta ole kokemusta, eikä tule. Johtuen pienestä moottorista.

  Jätkä

  Korjaamo on toki täysin ammattitaidottoman omistaja, huonon myyjän ja kehnon palvelun ansiosta todennäköisesti Suomen eniten moottorisahoja myynyt / myyvä liike. Siellä asentahja itse päättää, miten hän toimii.

  Kyllä siihen aikaan huoltoa / myyntikuntoon laittavia Veneitä – moottoreineen ja Kömpijöitä oli työn alla, mutta ”Paras palvelu on tavoitteemme”, on myös etusijalla.

  Asentaja sanoi, että niitä kiihdytyspumppujakin on vaihdeltu, mutta palvelun varmistamiseksi vaihdetaan aina koko kaasutin. Maahantuoja marisee, mutta tottelee.

  Arska osti silloin pikkutilhejä lähes tuhat kerralla ja käsittämätön määrä meni takuukorjaukseen.

  Saha itsessään on kokoluokkansa paras ja sen leikkuuteho pärjää tuntuvasti isommalle kuutiotilavuudelle. Makea saha sahata.

  Pavekka

  Kyllä siitä vaikea olisi luopua kun on tottunut. Mutta kaikki ei totu. Vaatii vähän erilaisen tekniikan ja jos on voimakkaasti oppinut jonkun toisen tavan tehdä muutos voi olla liikaa. Se ei sovi ryskääjille. Ja tehokin loppuu jossakin kohtaa. Se on puhdasta matematiikkaa. Mallia on myyty aika paljon. Siihen mahtuu kaikenlaista. Ei se erityisen vikaherkkä ole.

  Marjametsä

  ”Ei sovi ryskääjille”, hyvin sanottu. Tarkkaa hommaahan se on pikkutilhillä sahaaminen, pitää olla sahaustekniikat, ketjun teroittamiset yms kunnossa ettei aika mene tuusaamiseen. Saha nipistyy oksiin, ketjut pomppii pois paikoiltaan ja jne. Isommille sahoille puut on vähän kuin kylän mahtisonnille aitauksen veräjä, ei se ole niin  justiinsa mistä mennään läpi.

  Jätkä

  Moottorisahoissa on minulla tullut matkan varrella mullistavia sahoja muutamia. Ensimmäinen mullistus oli, kun koesahasin Partner R17 – mallin.-Kaupat tuli heti. Toinen mullistus oli Huskun 180 – todella mahtava. Sitten Shindaiwa 488 – ostin parin minuutin koesahauksen jälkeen – mullistava . Huskun 346 – yksi parhaista.

  Stihl Ms 200 Kokoluokkaansa tehokkaampi. Kaikki sahat erilaisia, mutta kaikki sopii käteen hyvin. Ei sellaisen, jonka käteen ”ei sovi huskun kahvat”, pidä isoon ääneen arvostella muitakaan ominaisuuksia.

  Meillä ei ollut talossa yhtään pikku-Tilhiä, joten vein opetuslasten kokeiltavaksi metsään omani. Kyllä nuo aikuiset ihmetteli, kun puolimetrisiä jäätyneitä tuulikaatokuusia sahailivat – 14 tuuan laippa, pystyi hienosti katkaisemaan kun sahasi kummaltakin puolelta. Terä oli tosin hyvin terävä…

  Marjametsä

  Pikkutilhi tuli kuntoon kaasarin vaihdolla. Oirehan oli sellainen että saha sammui jokaista sahattua tankkia kohden lähestulkoon aina yhden kerran. Monella jää varmasti korjaamatta samanlaisilla oireilla, varsinkin jos sahaa vähemmän. Mielestäni oli myös hieman tuhnumpi mitä lainattu verrokkisaha.

  jees h-valta

  Huomautan nyt kuitenkin Jätkää että vakiona noissa 200:ssa ja 201:ssä on kuitenkin 12″:an laippa joten ettet harhauttaisi ketään ”liian yltävällä” laipalla. Olen toki itekkin käyttänyt 14″:an laippaa mutta lopetin kun sen ainoan kerran meinasin sahata polveeni karsiessa rungon nuralta puolen talvihangessa. Tai johonkin polven lähimaastoon se kopsahti. Aikaahan tuosta on ja turvahousut ei edes puhki menneet. Pintakankaan pienellä viillolla selvittiin. Kun tottuu vakiolaippaan kannattaa tiedostaa pienikin muutos yltävyydessä.

  Jätkä

  Meilläpäin on aina ollut, että sahan saa ostettaessa varustettuna sellaisella terälaitteella kuin haluaa. Se, mitä pakkauslaatikossa on, ei merkitse mitään, vaan myyhä vaihtaa sen valikoiman mukaan, mikä liikkeessä on – juuri sellaisen laipan kuin asiakas haluaa.

  Alkujaan MS 200 tuli 14 tuumaisella, mutta asiakkaat purnasivat ja maahantuoja hankki seuraavat 12 tuumaisilla. Siitä lähtien pikku-Tilhi on ollut lyhemmällä, mutta vaihtoehto on aina ollut.

  Olisi mielenkiintoista päästä seuraamaan Jeessin menetelmiä M-sahan kanssa, ne kuulostavat kaikkineen vähintään omituisilta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)