Keskustelut Metsänomistus MTK biotalouden susi lampaiden vaatteissa

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
  • MTK biotalouden susi lampaiden vaatteissa

    Metsätiedon louhimista ja jalostamista on harjoiteltu kolmatta vuotta Forest Big Data -hankkeessa. Mukana on seitsemän yliopistoa ja tutkimuslaitosta, Metsäkeskus, kolmen suuren metsäyhtiön ja Metsähallituksen omistama Metsäteho sekä joukko yrityspartnereita kuten Arbonaut, Ponsse, Savcor, Simosol, Timber Vision ja Trestima.

    ”Hanke lähti selkeästi operatiivisesta tarpeesta, oltiin tietoisia, että tarvitaan se tieto. Sitten monien teknologisten hyppyjen jälkeen ja tietojenkäsittelykapasiteetin kasvamisen ansiosta päästiin tähän vaiheeseen”, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Pekka T. Rajala kuvaa.

    ”Teknologiapuoli on tehnyt tärkeää työtä, joka on osoittanut, että on mahdollista saada tarkempaa tietoa kustannustehokkaammin”, sanoo ryhmän koordinaattori Jarmo Hämäläinen.

    Hankkeessa on arvioitu, että uuden sukupolven metsävaratietojärjestelmän hyötypotentiaali on vähintään 100 miljoonaa euroa vuodessa, kun kaikki uudet välineet ovat käytössä.

  • MaalaisSeppo

    Jätkällä taitaa laskutaito olla hakusessa. En ymmärrä, miksi arvonlisävelvollinen metsänomistaja käyttäsi kotitalousvähennystä, vaikka se olisikin mahdollista. Nykysäännöillä metsänomistaja saa verottajalta takaisin mm. metsäpalveluyrittäjän laskuttamasta työstä (sis alv) vähintään 43.5 %. Kotitalousvähennyksen kautta vähennys olisi korkeintaan 43.2 %.

    Panu Panu

    Nyt mennään aiheen viereen mutta mikä on mekanismi, jolla ”mm. metsäpalveluyrittäjän laskuttamasta työstä” saa vähintään 43,5% takaisin? Kemera?

    EDIT: Ainiin ALVit saa takaisin, johtuu siitä.

    Rane

    Niinpä.Verovähennysmalli ei olisi ainakaan yksinkertaisempi kuin kemera.

    Jätkä

    Kemeratuet ovat veroalaista tuloa!
    Myös omavastuun prosenttivaikutus vaihtelee palautussummasta riippuen aika paljon.

    Jovain

    Metsätalouden perusteisiin puuttuva kehittäminen on isoissa asioissa. Millään pikkuasioilla ei saavuteta mitään. Kemerat, metsävähennys tmv. on tarkoitettu ylläpitämiseen, ei kehittämiseen ja ovat tukea sille, että puun tuottaminen on vielä jollain tavalla kannattavaa.
    Puun tuottamisen rakenteisiin ei puututa ja se on ymmärrettävää. Palkansaaja yrittäjä tai teollisuusmonopoli, eivät lähde syömään saavutettuja etuuksiaan. Yhteiskunnasta puhumattakaan?
    Tässä mielessä uudet ajatukset ovat tervetulleita, jos ne palvelevat myös metsänomistajia.
    Metsäkeskus on palaamassa juurilleen viranomaistoimijaksi. Se on hyvä asia ja metsänomistajille ilmainen Metsään.fi palvelu on kehittämisen arvoinen työkalu tässä toiminnassa.

    pihkatappi pihkatappi

    Jos se haluttaisiinkin vain viranomaistyökaluksi, niin eihän niiden mottien tarvitsisi olla kohdillaan. Nyt uhrataan varmasti kymmeniä miljoonia siihen että tiloilta olisi mahdollisimman tarkat puustotiedot, palveluntarjoajia varten, siinä kuitenkaan onnistumatta.

    Jovain

    Onhan Metsään.fi ohjelma palvelutori myös metsänomistajille. Mahdollistaa metsäomistajien suoran toiminnan Metsäkeskuksen kanssa. Ei tarvita enää välikäsiä, ei ainakaan kaikissa asioissa ja palvelu on ilmainen. Kevään Kemera ruuhka on siitä hyvä esimerkki.
    Sopii myös metsäsuunnitelmasta ja sekin on ilmainen. Tietoja voidaan aina päivittää.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Nyt punnitaan miten tiukka ote MTK:lla on Tiilikaisen ja nähdään onko keskusta edistämässä biotaloutta ja alueellista hyvinvointia vai jarruttamassa sitä kehityksen tukkona.

    Rane

    Toivottavasti MTK toimii sen puolesta että metsänomistajillakin olisi tulevaisuudessa edes jonkinlainen tietosuoja.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)