Keskustelut Metsänhoito MTK:n metsäjäsenyys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
 • MTK:n metsäjäsenyys

  Keskustelun ketjussa ”Mhy:n jäsenistä suoraan MTK:n jäseniä”, olen tuonut esille ehdotukseni: VALLATAAN MTK !

  Mitä mieltä keskustelijat ovat asiasta?

 • Aukusti

  Miten jäsenyys tulevaisuudessa on mahdollista, kun Mhy.n pakkojäsenyys ja metsänhoitomaksua ei enää ole olemassa?

  Aukusti

  Toisessa ketjussa olen kertonut mllaista apua kaverini sai metsäjänyytensä ansiosta MTK:sta. Kerrattakoon se lyhyesti tässä.

  Näin kaverini kertoi:

  ”Otin yhteyttä MTK;n lakimieheen yksityisen metsätieni käyttökorvausasiassa. Puutavarayhtiö oli kysymättä lupaa aurannut tien puutavaran ajoa varten. Sain tietää asiasta naapureilta koska en asu paikanpäällä. Kun otin asian esille sain melko ylimielisiä vastauksia. Koska paikallinen MHY, jonka passiivijäsen olin, oli ”sotkeutunut” myös asiaan, en voinut heiltä saada apua asian selvittämiseen.

  Sain MTK:sta hyvät ohjeet, johin perustuen esitin asiani kirjallisena yhtiölle. Ja asia saatiin pois päiväjärjestysestä. Yhtiö maksoi rahallisen korvauksen ajetun puumäärän mukaan, sekä korjasi kustannuksellaan tielle aiheutuneet vahingot.”

  Yksistään jo tässä jäsen sai vastinetta jäsenmaksulleen.

  Pinsiön vaari

  MTK on ainoa järjestö joka on tarpeeksi uskottava myös metsäalan edunvalvontaan. Ja on tehnyt sitä vuosikymmeniä. Valtaaminen voi olla vaikeaa sillä jo palstalaisissakin tuntuu olevan monen mielisiä. Mutta jokainen Myel maksua maksava on oikeutettu liittymään paikalliseen tuottajayhdistykseen nykyisinkin. Päätökset tuottajayhdityksissä tehdään ”pää ja ääni” periaatteella. Joten mukaan vaan vaikuttamaan! Mitään rysäyttämällä tehtyä valtausta tuskin kannattaa yrittää mutta järkeviin esityksiin saa aina kannatusta.

  ”Aukustin” mainitsemat MTK:n lakimiehet ovat maaseudun asioissa olleet kauan vastustajien pelkäämiä. Olin pitkään tuottajien sihteerinä ja johtokunnassakin. Monta asiaa tuli niissä merkeissä väännettyä jäsenkunnan puolesta. En kerro minkälaisia sillä en ole juoruilia ja asioita kuin ihmisiäkin on monenlaisia. Mutta tuottajien mukaan kannattaa lähteä. Jäsenmaksukin on verotuksessa vähennyskelpoinen. Omia etujaan kannattaa ajaa, muutkin tekee niin!

  jees h-valta

  Niitä lainopillisia nyt tyrkyttää joka palveluntarjoaja. Ei niistä pulaa ole.

  Pinsiön vaari

  Varmasti ei ole pulaa tyrkyttäjistä. Mutta kokonaisuudessa MTK:n lakipalvelu on ylivoimainen maa ja metsäaluiden ihmisten etujen ajajina. Eli laatua ja kokemusta. Esimerkkejä on rutkasti mutta ämmämäiseksi juoruiliaksi en rupea!

  jees h-valta

  Anton osuu asian ytimeen. Ei siinä pienet metsätieavitukset kovin vahvoja argumentteja ole kun isot asiat on vuosikaudet hymistelty hiljaisuudessa. Että sellaasta etujen ajamista.
  Näpertelyä ja irtopinnojen keruuta olemattomilla asioiden hoidoilla.

  Mikko Tiirola

  Kun oikein nimellä pyydetään vastaamaan MTK:n hirvipolitiikkaan, niin kommentoin, vaikka olenkin sitä mieltä, että edunvalvonta ei ole sitä, että haukutaan ihmisiä nimeltä. Lauri Kontro on hyvä päätoimittaja ja on antanut lehdessään tasapuolisesti palstatilaa eri näkemyksille. Itsekin olen kirjoittanut yliön noin vuosi sitten hirvien metsätaloudelle aiheuttamista haitoista. Tiedoksi se, että minä edustan MTK:ta valtakunnallisessa riistaneuvostossa ja Lauri Kontro Metsästäjäliittoa.

  Itse pyrin vaikuttamaan, että hirvikantaa saataisiin pienenettyä ja ennen kaikkea kannan vaihteluita tasattua. Ylös alas menevästä kannasta tulee suurimmat ongelmat. Olen lukuisissa puheissa ja kirjoituksissa ja tiedotteissa vaatinut näitä samoja asioita ja teen tinkimättä sitä työtä myös hirvikannan hoitosuunnilman lausuntoa valmisteltaessa.

  Itselläni on varsin karvaita kokemuksia pahoista hirvituhoista. Keväällä menee uudistukseen yli 5 ha kolmimetristä männyn taimikkoa ja hirvivahinkoilmoituksia tein viime syksynä noin 20 hehtaarille. Yksi metsäpalstani kun sattuu olemaan vaikealla talvilaidun alueella.

  Seuratkaa mhy-lehtiä kevään aikana, niin kirjoitan kokemuksistani tarkemmin. Vielä korostan sitä, että paras edunvalvoja ei ole aina se, joka päästelee eniten ärräpäitä.

  Paikallisella tasolla hirvikysymykset ratkaistaan. Siellä pitää olla aktiivinen eikä yhtään hirvituhoa kannata olla ilmoittamatta ja hakematta korvauksia. Tuhot vaikuttavat myönnettä’viin lupamääriin.

  jees h-valta

  Jos MTk todella olisi halunnut niin kait sentään aika kevyt metsästäjä-organisaatio olisi kuriin saatu. Nuo olemattomat tulokset tähänastisista eivät puhu puolestaan. Juuri hupaa että omaankin nilkkaan nk. osuu noin raskaasti oma ja oman edutamansa organisaation vätystely. En anna mitään myötätuntoa.
  Mitä tulee Maaseudun Tulevaisuuteen ja sen päätoimittajaan sen tasapuolisuudesta voidaan vähintäänkin olla kahta mieltä.
  Eipä kyllä luulisi puolusteltavaa löytyvän kun omaankin metsään on noin raskaasti lihakarjan kasvatuksen hymistely rusahtanut.
  Oletan Tiirolan löytyvän passista samoista ketjuista mainituiden kera. Sillä sitä myötätuntoa ostetaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mika Tiirolalle:

  Tälläisellä keskustelupalstalla on näköjään aina epäasiallisia sanavalintoja. Valitettavasti Metysälehden linja on vähän liian lepsu niiden suhteen.

  Kysyisin kuitenkin, Pidätkö Kontron kaksoisroolia sopivana?
  Mitenkään en voi olla ihmettelemättä sitä, että puuntuottajien edustaja esiintyvä järjestö antaa lehtensä päätoimittajajuuden metsästäjäjärjestön puheenjohtalle. Siinä on intressien ristiriita, ei siitä mihinkään pääse.

  Olen itse ollut MTK:n (aktiivi)jäsen, aikanaan kun viljelin maata. Kävin jopa MTK:n peruskurssinkin kevättalvella 63.
  Kun lopetin maatalouden, erosin myös MTK:sta. Myöhemmin olen ollut muutamien palkansaaja järjestöjen aktiivijäsen.
  Olen siis sitä mieltä että alansa etujärjestöön pitää kuulua.

  Tästä voisi päätellä, että olen MTK:n metsäjäsen, mutta enpä olekkaan.
  En ole oikein saanut selville, miten MTK todella ajaa metsänomistajan asiaa? Kerro se minulle! Jos pystyt asian perustelemaan hyvin niin saat minusta metsäjäsenen. Tyylilleni uskollisena tulen sitten kyllä jakamaan ilosanomaa eteenpäinkin.
  Varmaankin tämän palstan kirjoittajat ja lukijat (joita on paljon enemmän kuin kirjoittajia) ovat myös kovasti kiinnostuneita antamastasi vastauksesta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Nimetön

  Nyt kun täällä perämeren rannalla tuulipuistojen tarpeisiin maita vuokrataan niin eipä niitä lainopillisia neuvonantajia ole liiaksi ollut, vain ja ainoastaan MTK.
  Hyvää työtä on nyt kyllä maanomistajien puolesta tehnyt. Vähän aikasemmin ja aktiivisemmin ois kyllä Mtk pitänyt osata olla liikkeellä, heti ensimmäisten puistojen alku kaavailuissa. Alkuunkin apua oli saatavilla jos osasi vaan oikiasta paikasta kysyä, kysyntään on nyt kyllä MTK:n saanut hyvin liikkeelle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)