Keskustelut Puukauppa Muut puut

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 118)
 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onhan niitä hajaeriä erilaisia puulajeja sellutehtaalle ostettu, ihan asiakaspalvelusyistä, mutta sitten niitä on pitänyt yrittää syöttää tasaisesti vähän kerrallaan männyn joukkoon, ettei tulisi kovin suuria heittoja laatuun.

  Täällä meilläpäin jollakin isännällä oli pari hehtaaria lehtikuusta ja hän oli niin syvästi loukkaantunut kun hänen hienot puunsa eivät olleet kelvanneet kellekkään sellupuun ostajalle. Hän melkein itki kun ne menvät energiapuuksi, vaikka oli saanut kutakuinkin sellupuun hinnankin niistä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sitolkka

  Jaa kontortaahan on nimenomaan paljon sellufirmojen maille istutettu. Että liekkö polttoon panevat.

  Puuki

  Lehtikuusi olisi erinomainen raaka-aine esim. lastulevyjen tuotantoon. Ei tarvi liimoja lisäillä ja on luonnonmukaista ilman kemikaaleja vaikka sekaan laitettaisiin mäntyä, mikä on hyvä markkinointivaltti nykyään. Se vaatisi kuitenkin isompaa kasvatusalaa ja sen levyjen valmistajan ym.

  Aika arvokasta tavaraa on lehtikuusi laudat ja lankut kaupoissa, jos on saatavilla.   Saunanlauteisiinkin tuodaan Suomeen sahatavaraa ulkomailta. Vain kuusta ja mäntyä käytetään kotimaisista puista.   Haapa , tervaleppä ja lehtikuusi kävisi siihen käyttöön myös.  Lehtikuusesta saisi terassilautaa , paaluja yms. suht. hyvin säänkestävää tavaraa ilman kemikaaleja.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sitolkka, ilmeisesti koeviljelmia, jotka sitten menevät koekeittoihin. On vähän eri asia, kun sellufirman omassa metsässä on muutama sata hehtaaria kontortaa, kuin se että sitä on isännillä hehtaarista viiteen hehtaariin läntteinä, jotka hakataa jokainen eri vuotena.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puuki, juuri erikoispuiden markkinoilla Suomessa olisi vielä paljon tehtävää.

  Kova työ oli etsiä saunan lauteisiin haapaa, kun en halunnut virolaista lämpökäsiteltyä haapaa ostaa. Naapurikunnan pikku höyläämöltä löytyi sahattuna, kun höylä oli vieressä pantiin läpi.

  Erityis3sti tervaleppä on puu, jota ei hyödynnetä Suomessa ja sitä kyllä Pohjois-Satakunnassa kasvaa luonnonvaraisenakin. Harmaalepästäkin tulisi kaunista paneelia, mutta kukaan ei ollut kiinnostunut kun minulla oli hiukan tukkikokoista leppää.sanottiin vain että kauppa savusaunan polttopuuksi. No, poltin sitten itse takassa.

  Pihlajalla on sama kohtalo, kukaan ei ole edes uteliaisuuttaan kiinnostunut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Fiskarsissa ja Lahdessa on erikoispuun käyttäjiä, Kontiolahdella Puuartistit jne. Näille pitäisi saada oma kauppapaikka vai onko sellainen jo?

  Remie
  Puu Hastelija

  Ne hevoskastanjat, jalokastanjat, tammenterhot ja PLATAANIN (kiitos Annelille) siemenet muuten odottavat vielä ulkoeteisen kaapissa. Piti tökkiä niitä keväällä maahan, sitten tuossa 1kk takaperin.

  Koska olisi oikea aika moisten upottamiselle, syksyllä siten, että ehtivä itää, synksyllä (nyt), kun epätodennäköistä, että itää vai aikaisin keväällä?

  Ajattelin käydä laittamassa niitä yhteen kunnon lahosööriin, missä ei ollut kuin reikäkuusta. Saisivat hirvetkin vaihtelua ruokapöytäänsä!

  Remie

  Raita on hienoin puu mitä Suomen metsistä löytyy. Ei vääntyile eikä kieroonnu. Väri vaihtuu luontevasti.

  merpe

  Kyllä douglas- on kuusi, mutta puuaines muistuttaa mäntyä. Sille käy samoin kun lehmä muuttuu ravintolassa häräksi, niin douglas muuttuu sahalla kuusesta männyksi. Ainakin meillä päin saa mäntykuidun seassa olla niin douglasta kuin lehtikuusta. (toissatalven kaupassa oli molempia)!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 118)