Keskustelut Puukauppa Myhistys pystykaupoille

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 91)
 • Myhistys pystykaupoille

  Mhy P-K:n uutisoi tytäryhtiön roolista valtakirjakauppojen yhtenä tarjoana pystykaupoissa. ”Metsäasiantuntijat kilpailuttavat puunostajat ja metsäesimiehet tekevät ostotarjoukset. Kilpailutuksesta vastaava ei siis tee tarjousta.Teemme oman tarjouksemme ja lukitsemme omat hintamme mahdollisimman nopeasti”.

  Muutosta entiseen on näköjään etsitty…

 • Timppa

  Tuollaiset Annelin kuvaamat kohteet ovatkin juuri sellaia, mitä varten tuo korjuupalvelusysteemi on luotu.  Tietysti myös sekä tarpeellisia että hyödyllisiä sellaisen metsänomistajan kannalta, joka myy vaikkapa pienen ensiharvennuksen.

  Eri asia on suuremmat hakkuut, joista yhtiöt aidosti kilpailevat.   Siinä piilee riski, jos myhistys alkaa voittaa. tarjotaankin vain halpoja hintoja, kun ei viitsitä käydä leimikoita tarkkaan läpi.  Siihen, etteivät tarjouksen pyytäjä ja myhistyksen tarjoaja vaihtaisi tietoja keskenään en 100 %:sti usko.  Puhuvat johtajat mitä vaan.

  Apli

  Omissa kilpailutuksissa Mhy:t eivät ole enää pärjänneet puunhinnoissa, tukin katkontatiedot ja niiden ”osaaminen” on kyllä hyvin kyseenalaista enkä luota niihin juuri ollenkaan enää.. Energiapuussa ennen pärjäsivät kun siitä ei ollut niin paljon kilpailua, ei enää.. Toki pyydän edelleen yhdistyksien korjuupalvelun tarjouksen kuten muidenkin ja 2 yhdistyksen maksava jäsen edelleen ollaan..

  mehtäukko

  Niin kyllähän Kuution tyyppinen alusta pois sulkee kaikenlaisen peukaloinnin epäilynkin.?!

  Toisaalta, niinkö puunhinnoissa on riittävästi ilmaa, että välikäsien toiminta on mahdollista? Ei se ainakaan vähennä virheiden ja väärinkäsitysten mahiksia.

  Visakallo Visakallo

  Joillekin mhy näyttää olevan jopa jonkinlainen tunnekysymys. Miksi niin? Mhy:hän on metsänomistajalle vain yksi työkalu ja yhteistyökumppani kaikkien muiden joukossa. Jokainen voi valita tarvitsemansa työkalut ja yhteistyökumppanit aivan vapaasti.

  Timppa

   Mhy:hän on metsänomistajalle vain yksi työkalu ja yhteistyökumppani kaikkien muiden joukossa. Jokainen voi valita tarvitsemansa työkalut ja yhteistyökumppanit aivan vapaasti.

  Juuri noin.  Asioin kahden myhistyksen kanssa.  Kummankin yhteyshenkilöt ovat hyviä konsultteja.  Kun ei ole yhteistyösopimusta minkään ostajan kanssa, niin heiltä saa asiallista näkemystä itseään askarruttaviin kysymyksiin-.

  Hyvää työtä heidän metsurit tekevät, joten aina välillä työtäkin tilaan.  Saarijärvellä on hyvä mätästäjä, joka tekee hyvät kääntömättäät.  Niitä tilailen ajoittain.

  reservuaari-indeksi

  Metsätalouteni merkittävimmän alueen MHY:n kaksi neuvojaa ovat ilmeisen vakaasti hankkineet tietoa jatkuvan kasvatuksen metsänhoidosta. Innokkaasti etsivät, löytävät ja suosittelevat jk- kohteita. Mukavia henkilöitä ja kylällä on metsänomistajien piirissä laajalti syntynyt innostusta jatkuvapeitteiseen kasvatukseen. Vinkkiretkeilyjä parikin kertaa vuodessa eri tuottajien metsiin ja hyvää oppia saa aiheeseen. Noista MHY:n neuvojista olen kuullut pelkkää kehumista.

  Markus

  mehtäukko

  On kaikille osapuolille parasta, että tietoa annetaan ainakin harhaan johdattamatta, ja väärillä perusteilla. Jos mo:n tahto on jk:n mukainen toiminta, on se parempi kuin täysi hoitamattomuus.

  isaskar keturi

  AJ kirjoittaa ”ymmärtääkseni useimmiten puun välittäjä eikä puun ostaja.” Mitenkähän tuon asian kanssa on, jos puukauppasopimus tehdään mhy:n kanssa ja rahat tulee sitten mhy:ltä? Mihin perustuu käsitys, että jos myy ostamansa tavaran eteenpäin, ei sitten ole sen kyseisen tavaran ostaja? Välittäjä ei tässä liene mikään juridinen termi, eli mhy on selvästi puukaupan osapuoli ja vastaa metsänomistajaan päin ostajan vastuista.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Isaskar, kysyin asiaa pari vuotta sitten ja Mhy K-S vastasi näin: ”Mhy Keski-Suomen korjuupalvelu toimii välittäjänä, ei omista puita missään vaiheessa. (Vaikka oikeasti Mhy:llä on taloudellinen vastuu).”

  isaskar keturi

  Ei menisi tuollaiset silmänkääntötemput läpi, jos tiukka paikka tulee. Noinhan ne yrittävät asiaa esittää, kun säännöistä puuttuu puukauppa. Kiinteistökaupassa välittäjän kanssa tehdään vain toimeksiantosopimus ja maksetaan toimeksiannosta – siis asuntoa ei makseta välittäjälle vaan kiinteistön myyjälle eikä välittäjä tilitä maksua myyjälle. Kyllä metsänomistajan puukauppa tapahtuu metsänomistajan ja yhdistyksen välillä.

  Jos joku pystyy selittämään kikan, millä puu ei ole missään vaiheessa mhy:n omaisuutta, niin mielelläni sen kuulisin tai lukisin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 91)