Keskustelut Metsänhoito Myöhästynyt harvenus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 67)
  • Myöhästynyt harvenus

    Huomenna on tarkoitus allekirjoittaa kauppakirja metsäpalstasta johon on ensiharvennus jäänyt tekemättä. Puusto on 45-55vuotiasta, pääosin männikköä, mutta myös sekametsää. Männikkö on hivenen riukuuntunutta, mutta mielestäni vielä pelastettavissa.

    Onko puunostajilla riittävästi tietoa/ neuvoja metsän hoitamiseksi, vai pitäiskö pyytää apuja Mhy:ltä?

    Koko metsä (12ha) on raivattava ensin.

    Tampereen tasolla sijaitsee, länsipuolella.

  • Timo Heikki

    Niin, siis nyt olen ostamassa metsätilan ja puukaupan harvennuksesta tulen tekemään lähiaikoina.

    Ensin metsän aluspuusto on kuitenkin raivattava.

    Männikköä on noin 7-8ha ja sekapuustoa loput 4-5ha. Ylisuuria kuusi ja mänty tukkipuita yhdellä kuviolla.

     

    Metsätöitä siellä ei ole tehty noin 30 vuoteen.

    Kuvia voin laittaa

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Erinomaista!

    Jätkä

    Suoriutuvalta edellä pelkkää asiaa.

    Edes MINÄ en pidä itseäni niin ylivoimaisen pätevänä, että alkaisin neuvomaan maakunnan parasta hakkuukoneenkuljettajaa harvennus – ja hakkuutyylissä. Onhan hän kaiken lisäksi minun entinen oppilaani – ja parasta A-ryhmää siinäkin joukossa.

    Kunnon kuskille ohjeiden ja neuvojen antaminen on pelkkää ajanhukkaa, kuten Suoriutuva sanookin.

    Hakkuutyön jälki on aina saanut pelkkää suitsutusta ja metsänomistajat kilpailevat siitä, ketkä saavat ”Henkan” hakkaamaan ja ostava yhtiökin valkkaantuu monasti sen perusteella.

    Huonoja konekuskejakin on nähty, mutta etupäässä täällä pääsee lähitienoon urakoitsijat ”kuorimaan kerman” , kun työssäharjoittelujaksolla pääsevät tutustumaan oppilaiden lahjoihin. Joidenkin kohdalla on ”maitojuna” kulkenut jo parin viikon harjoittelun jälkeen.

    Apli

    Miksei motokuskeja saisi ohjeistaa tekemään niin kuin maanomistaja haluaa? Näihän sitten syyllinen löytyy peilistä jos homma kusee! Jos itsellä ei riitä ammattitaito voi ottaa mukaan sellaisen jolla sitä on. Nyt jos koskaan näissä hommissa pitää maanomistajan olla hereillä kun kuitupuusta on pulaa..

    Apli

    Maakunnan parhaita kuskeja kun ei joka leimikolle varsinkaan harvennus aina tule, aukkomiehiä saattaa tulla montakin mutta jälki on sitten mitä on..

    suorittava porras suorittava porras

    Kukas ottaa vastuun siinä tilanteessa ,jos homma menee metsänomistajan ohjeistuksella pieleen ja työn toteutus poikkeaa kuljettajalle annetuista kirjallisista ohjeista? No ..motokuski ja yrittäjä vastaavat ,koska ovat poikenneet kirjallisista ohjeista ja mo pesee kätensä , kun ohjeet on annettu suullisesti.

    Tämän vuoksi kaikki on sovittava kirjallisesti ennen hakkuuta ja Tapion ohjeista mahdollisesti poikkeavat vaatimukset kirjattava kauppakirjaan.

    Kun se leimikko raivataan kunnolla ennen kauppoihin ryhtymistä , selviää varmasti , miten metsä on käsiteltävä. Liian monta kertaa on ryhdytty toimiin turhan isojen odotusten siivittämänä. Pelkkä raivauskin olisi joissakin tapauksissa riittänyt. Tässä esimerkissä on varmasti hakattavaakin . Mutta mitä on mahdollista jättää kasvamaan , on eri juttu. Se selviää paremmin raivauksen jälkeen .

    Tolopainen

    Kyllä nuo ongelmat poistuu, kun tekee aukon. Ei noita liian tiheinä kasvaneita metsiä kannata harventaa.

    Jätkä

    Apli. Sitten täytyy kuskille antaa kirjallinen käsky, jossa sanotaan, että pitää hakata metsä pilalle ja Mo vastaa seurauksista.

    Ostoesinahkan allekirjoitus pitää vielä saada samaan paperiin.

    mettämiäs

    Kohteella voi olla myös kemerakelpoisia alueita; ne kannattaisi kyllä selvittää/varmistaa ennen raivauksen aloittamista.

    Puuki

    Metsän voi joskus hakata pilalle kenen ohjeilla tahansa.  Tarkastuskertomuksen mukaan varsinkin Keski-Suomessa.

    ML:n videoissa on juttu työhönsä tyytyväisestä e-puun hakkaajasta. Nipsuttimissakin (& keräävissä kouraharvestereissa) ja niiden käyttäjissä on siten kehitystä tullut viime vuosikymmenten aikana.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 67)