Keskustelut Metsänomistus Myyräkanta huipussaan

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
 • Myyräkanta huipussaan

  Myyräkanta on etelä- ja keskipohjanmaalla huipussaan. Ensimmäiset taimikkotuhot on jo täällä keskipohjanmaalla havaittu. Kuinka olet varautunut myyrätuhoihin? Onko myyrien loukutukseen palstalaisilla vinkkejä?

  https://yle.fi/uutiset/3-10506131

 • Kurki

  Syksyllä taimikolla juoksin kiinni ison mustan peltomyyrän ja sain sen polettua hengiltä.  Nyt olin samalla paikalla levittämässä Tricoa ja huomasin lumessa myyrien hengitysaukkoja parin aarin alueella jotain parikymmentä. Ovat siis vielä aika pienellä alueella, joten pitää käydä ripottelemassa rottien myrkkyrakeita hengitysaukkoihin, kun sattuu olemaan vanhaa varastoa.

   

   

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Oma kokemukseni ja jopa ajallinen näköhavainto kymmenen vuoden takaa,lumipeitteen alapuolella tihulaiset syövät pienet taimet silpuksi.Isommista taasen kuorivat rungon ja lumen sisässä olevat oksatkin.Pellossa kun oli palteeseen istutettu,niin järestään etenivät,väliin sitten oli jäänyt esim. jäätyneempi pätkä syömättä.

  Kurki

  Ruskeaselkäinen metsämyyrä on se, joka kiipeilee aina 5m korkuisissa taimissa syömässä silmuja. Ei mustaselkäinen peltomyyrä.

  Lenkopetäjä

  Kettuja on helevetisti vaan ei niitä korvessa myyriä syömässä nykyjään palio kuleksi.talojen nurkilla pyörivät.

  PekkaPuuntuottaja

  Missä päin suomea kurjen havainnot oli?

  Kurki

  Minulla on taimikoita täällä länsi-Kainuussa monessa paikassa ja nyt näkyy olevan peltomyyräkannat nousussa. Yhdeltä 2 ha taimikolta, jossa olen pitänyt loukkuja, niihin on jäänyt jotain 50 peltomyyrää. Pitää vielä käydä tarkistamssa siellä nuo hengitysaukot, kun lumikaan ei haittaa liikkumista.

  Gla Gla

  PP: ”Kuinka olet varautunut myyrätuhoihin?”

  Hoitotöiden suunnittelu niin, että kesällä 2018 ja 2019 ei istuteta.

   

  jees h-valta

  Ei ajatusta varautua mitenkään. Tuurilla ne isotkin laivat seilaa saati pienet myyrät. Ei niitten kaas kannata, kyllä luonto nopeasti ongelman pois hoitaa. Talvi tappaa isommat populat jos lunta vähän.

  Lenkopetäjä

  Käytin myyrä spesialistia lenkillä äskön.kaivamista riitti tienvarsilla.

  PekkaPuuntuottaja

  Onko loukut viritetty jo tälle talvelle?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)