Keskustelut Metsänomistus Myyräkanta huipussaan

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
 • Myyräkanta huipussaan

  Myyräkanta on etelä- ja keskipohjanmaalla huipussaan. Ensimmäiset taimikkotuhot on jo täällä keskipohjanmaalla havaittu. Kuinka olet varautunut myyrätuhoihin? Onko myyrien loukutukseen palstalaisilla vinkkejä?

  https://yle.fi/uutiset/3-10506131

 • metsänkasvattaja

  kettujen  metsästys  pitäisi  kieltää  ovat  hyviä  pyydystymään myyriä  ja  muutenkaan  ei  kettukannat  ole  kovin runsaita  hyödyllinen  otus  kuitenkin

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lehdessä oli juttua, että valtioneuvoston linnan edustalla Helsingissä oli liikuskellut citykettu. Kansanedustaja Kärnä olisi jo ampunut sen – hänen mielestään cityssä on jo liikaa kettuja.

  Timppa

  Iltasanomissa oli kuva.  Rauhallisen näköinen hyväkuntoinen kettu.  Nehän hyödyntävät haaskoja.  Mitähän teki siellä?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kävi noitumassa hallituksen? Kettu kuulemma ennustaa kansanperinteen mukaan asukkaiden muuttoa. Cityssä riittää ketuille ruokaa: on citykanit, linnut, rotat ja hiiret. Kaatopaikoilla ei ole kaupungeissa enää biojätettä, joten siellä ne eivät oleskele.

  Remie

  Metsähiiri on maan vaiva. Sain hankittua peltisen pyydyksen johon vedetään veto. Hyvä vekotin. Ei tarvitse huolehtia tyhentämisestä.Myyrä tai hiiri kun menee ansaan eikä pääse pois. Tulee seuraava joka syö edellisen kun se on jo janon uuvuttama. Oveluus on luonnolla huipussaan. Pyydystetyt saa laskettua saaliiksi jääneiden hännistä , ne ei kelpaa niille. Nyt olisi ollut tarve toiselle pyydykselle mutta eipä enää löydykkään , ilmeisesti joku hiirien ystävä on tehnyt kantelun, ei noin hyvää vekotinta muuten lakata myymästä.
  laite on 20x20x15 senttiä vetonuppi sivussa. Automatik mouse trap on  pyydys, nyt on tehty uusi malli , liekö yhtä tehokas.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kuulostaa tehokkaalta peliltä Remie, mutta on eettisesti hieman arveluttava jos  se elävänä pyytää ja hiiru jää pitkäksi aikaa kärsimään. Vanha kunnon rautakaupan rautalangasta väännetty hiirenräpsy eli lisku toimii myös hyvin ja tappaa useimmiten heti.

  Remie

  Olet ihan oikeassa, minä kun olen hyvin huono tappamaan edes hiirtä . Me punnitsimme tilannetta pitkään ja päädyimme laittamaan tuonne sisään sellaisen räpsyn. Metsähiiri on ovela otus, ne kaluavat syötin pois niin ettei se  laukea vaikka on niin herkälle viritetty ettei tahdo saada laskettua pois käsistään.
  Epäilen että kuvamasi syy on matkkinoilta pois vetoon.

  Jätkä

  Varsinainen metsäpuiden taimien tuhoaja on peltomyyrä, joka kalvaa kuorta hangen alla piilossa. Hyvänä myyrävuotena ne syövät kaiken syömäkelpoisen, joka on siis hangen sisässä. Myyrätuhovuoden lopuksi peltomyyräkanta romahtaa nälkäkuoleman seurauksena.

  Metsämyyrä nousee oksille ja popsii vuosikasvaimet. Tekee siis tuhoja, mutta taimet jäävät eloon.

   

  Gla Gla

  Remien kuvailema ongelma, jossa syötti viedään ilman loukun laukeamista, syntyy liian kevyestä ja heppoisesta syötistä.

  Jokunen vuosi sitten kokeilin taimikossa loukkuja. Ruuvasin loukut yksittäin n. puolen metrin mittaiseen rimaan kiinni ja laitoin ne linnuilta yms. piiloon 110 mm salaojaputken pätkään. Oli aika työlästä. Jos uudestaan tuohon ryhdyn, laitan muutaman loukun samaan lautaan ja siihen sopiva kotelo päälle. Vähenee kävely ja loukkujen etsiminen. Asiakkaat ei kuulemma säiky vieressä makaavia kuolleita tovereita.

  Kurki

  Siellä missä lunta on alkutalvesta reilusti vähintään  20cm kuten täällä yleensä on, niin paras ja helpoin tapa tuhota myyrät on katsella hengitysaukot taimikolta ja lorauttaa niihin rotalle tarkoitetuja myrkkyrakeita. Näin on mahdollista löytää kaikki myyrät. Täällä tänä vuonna olen löytänyt myyrien hengitysaukkoja vain  yhdeltä 4 ha taimikolta. Parina päivänä kävin suksilla läpi alueen. Vuosi sitten oli metsämyyrän syöntejä, mutta nyt niillä alueilla ei ole ollut hengitysaukkoja. Koskaan ei pääse yllättämään se tilanne, että myyräkanta olisi huipussaan kesällä ja tuhot tapahtuisivat silloin, kun tarkistaa joka vuosi talvella taimikoiden hengitysaukkotilanteen ja laittaa myrkkyrakeita jokaiseen vaikka siihen yhteen löytämäänsä. On vähän parempi tapa kuin jättäisi petojen (kettu ja lumikko) hoidettavkasi myyrät. Ketun jälkiä en ole nähnyt missään.

  Myyrät ovat kasvissyöjiä eivätkä syö toisiaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)